Meta Estate Trust se listează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

F.D.
Piaţa de Capital / 29 august 2022

Meta Estate Trust se listează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a debutat astăzi pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile Meta Estate Trust se tranzacţionează sub simbolul bursier MET, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, listarea companiei a fost precedată de o ofertă publică iniţială, derulată în perioada 20 iulie - 2 augustîn urma căreia compania a atras 14 milioane de lei de la investitori.

"Ne bucurăm să avem începând de astăzi un nou emitent la Bursa de Valori Bucureşti. Meta Estate Trust este a 11-a companie care se listează pe piaţa AeRO de la începutul acestui an. Îi felicit pentru decizia de atragere de finanţare prin intermediul pieţei de capital pentru a-şi pune în aplicare planurile de dezvoltare a companiei. Totodată, listarea holdingului Meta Estate Trust consolidează prezenţa sectorului imobiliar la bursă", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Meta Estate Trust a desfăşurat oferta publică de vânzare în perioada 20 iulie - 2 august, în urma căreia compania a atras suma de 14 milioane de lei. Capitalul social subscris şi vărsat al companiei este de 87 milioane RON, divizat în 75,7 milioane acţiuni ordinare reprezentând 87,1% din capitalul social total şi 11,2 milioane acţiuni preferenţiale, fără drept de vot, reprezentând 12,9 % din capitalul social total, se mai arată în comunicat.

"Strategia companiei până la finalul acestui an este de diversificare prin extinderea prezenţei şi pe alte segmente de real estate şi estimăm noi investiţii în active de peste 15 milioane de euro. Un alt obiectiv este realizarea unei comunicări foarte bune cu investitorii şi menţinerea unor standarde de guvernanţă corporativă la cel mai înalt nivel. În acelaşi timp, vom acorda mare atenţie lichidităţii şi creşterii capitalizării companiei", a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

"Prin listarea Meta Estate Trust am finalizat cea mai mare ofertă publică iniţială derulatăîn anul 2022, realizare ce ne bucură cu atât mai mult cu cât contextul de piaţă este unul dificil şi marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât şi din punct de vedere al contextului geopolitic. Am observat un interes crescut al investitorilor pentru acţiunile Meta Estate Trust ceea ce reprezintă încă o confirmare a faptului că modelele de business inovative au capacitatea de a atrage finanţarea prin intermediul pieţei de capital, iar reprezentativitatea sectorului imobiliar la BVB creşte prin această nouă listare, granularilitatea fiind unul dintre avantajele majore ale unei astfel de investiţii", a declarat Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Inca o himera nascuta de mintea bolnava a lui Voicu impreuna cu sefii la manevre bRoker Cluj. Cica in 2024 se listeaza la "Grupa Mare", mira-m-as daca mai exista pe atunci

    1. hai bre lasa-ne, te-am mai auzit cand zicea ca mira-te-ai daca mai exista norofert dupa ce se auditeaza rezultatele, conspiratia ca au amanat aga ca nu iese auditul bla bla, io unu's satul de mentalitatea asta, daca vin vin doar bolnave, daca nu vin ca n-avem bursa.., daca fac o greseala fie si nasoala ca nrf gata sa dispara..boss avem nevoie de 100 IPO uri nu 1...urgent avem nevoie sa ne civilizam, atat eu cat si tu

      condamnat definitiv a fost Voicu.

    Anul trecut la un asemenea articol ar fi fost peste 20 de comentarii, acum ospatul banilor ieftini si fierbinti s'a terminat.

    ne tinem departe de persoane dubioase condamnate definitiv pe piata de capital.

    cumparatorii aia cu ordine de 200.000 si 100.000 actiuni MET sunt la deruta cu pretul introdus? 

    suma atrasa e sub 50% prognozat.

    iata ce zic cei de la profit: 

    Valoarea ofertei se ridică la 13,90 milioane lei (2,82 milioane euro), suma atrasă reprezentând doar 48,14% din ținta de finanțare de 30,00 milioane lei care ar fi fost atinsă în cazul unei subscrieri integrale a pachetului de 25,00 milioane acțiuni pus în vânzare. Oferta a vizat listarea pe piața AeRO a BVB a societății, inițiată de Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest. Într-o majorare de capital realizată la prețul de 1,1000 lei/acțiune, proiectul a atras în acționariat nume cunoscute din business-ul românesc, precum Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International. Meta Estate Trust avea la finele anului trecut, conform situațiilor financiare auditate de Mazars România, un activ net de 70,31 milioane lei. În 2021, societatea a avut venituri totale din exploatare de 3,06 milioane lei și a înregistrat o pierdere netă de 2,39 milioane lei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb