MFP a anunţat alocările suplimentare pentru Prima Casă

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 decembrie 2015

Banca Transilvania beneficiază de cea mai mare suplimentare de fonduri în cadrul programului Prima Casă pentru 2015, în valoare de 46 de milioane de lei, fiind urmată de BRD-Groupe Societe Generale, cu o alocare de 44 de milioane de lei, şi de Banca Comercială Română cu 42 de milioane de lei, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Finanţelor Public, citat de Agerpres.

CEC Bank primeşte suplimentar, anul acesta, 28 de milioane de lei pentru Prima Casă, ING Bank - 17 milioane, Alpha Bank - 9 milioane de lei, Raiffeisen Bank - 8,5 milioane de lei, UniCredit Bank - 2,5 milioane de lei, Banca Românească - 1,3 milioane de lei, Intesa Sanpaolo Bank şi Credit Agricole Bank, câte 500.000 de lei fiecare, Bancpost - 400.000 de lei, Creditcoop - 200.000 de lei şi Bank Leumi - 100.000 de lei. Ministerul Finanţelor Publice a suplimentat, prin Hotărâre de Guvern, plafonul pentru acest an al programului Prima Casă cu 200 de milioane de lei şi a transmis sumele repartizate de băncile înscrise în program, calculate conform algoritmului care stă la baza alocării sumelor din plafoanele de garantare suplimentare prevăzut de legislaţie.

De anul viitor, programul urmează să se modifice, astfel încât plafonul total scade de la 2,8 miliarde de lei anul acesta la 1,5 miliarde în 2016. În plus, marja maximă de dobândă aplicată de bănci peste indicele de referinţă ROBOR scade de la 2,5 puncte procentuale la 2 puncte. Celelalte condiţii de creditare rămân neschimbate, inclusiv avansul de 5%, a anunţat recent ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb