MFP propune o nouă modificare a Codului Fiscal

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 noiembrie 2016

Ministerul Finanţelor propune un nou pachet de măsuri ce vizează modificări ale Codurilor fiscal şi de procedură fiscală şi ale altor acte normative, prin ordonanţă de urgenţă.

Fostul secretar de stat Gabriel Biriş, care a demisionat din MFP după ce propunerile sale de modificare a Codului Fiscal au fost diseminate în spaţiul public, a comentat, pe Facebook: "În mod evident, secţiunile privind de-offshore-izarea, momentul zero şi reforma titlurilor IV (impozit pe venit) şi V (contribuţii sociale) au dispărut complet".

Domnia sa a mai precizat: "Mă bucur să văd că au fost păstrate: - modificarea definiţiei la stock options, astfel încât să permitem folosirea acestui instrument de stimulare a angajatului să facă performanţă nu numai la companii listate, ci şi la cele nelistate; - permanentizarea «scutirii» de impozit pe profitul reinvestit, chiar extinderea şi la utilizarea software (predecesorii nu au înţeles că programele informatice nu se cumpără, se închiriază). Am folosit ghilimelele pentru că în realitate nu avem o scutire, ci o amânare a impozitului; - modificările de la microîntreprinderi, astfel încât să nu mai avem situaţii ridicole cu companii care investesc zeci de milioane şi nu pot să deducă cheltuielile; - regimul forfetar la TVA pentru agricultori, într-o formă chiar îmbunătăţită, proiectul incluzând acum o cotă forfetară de compensare; - a fost eliminat ROI (registrul operatorilor intracomunitari). În plus, au fost introduse deduceri pentru cheltuielile cu învăţământul profesional, ceea ce este foarte bine".

Pentru persoanele fizice, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că propune măsuri legislative care să elimine comunicarea pe hârtie şi să extindă comunicarea online: "Un exemplu este ridicarea popririi pe cale electronică, măsură ce va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor cărora li s-au indisponibilizat sume ce depăşesc nivelul creanţei pentru care s-a pus poprirea".

De asemenea, Ministerul Finanţelor propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor şi taxelor prin facilitarea depunerii online a declaraţiilor: "Este vorba, de exemplu, despre declaraţiile 100 «Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat», 101 «Declaraţie privind impozitul pe profit», 300 «Decont de taxă pe valoarea adăugată», 301 «Decont special de taxă pe valoarea adăugată», 394 «Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional»".

Pentru persoanele juridice, ministerul anunţă măsuri de susţinere a procesului investiţional prin extinderea scutirii de impozit a profitului reinvestit şi asupra dreptului de utilizare a programelor informatice. Totodată, pentru dezvoltarea sistemului de învăţământ profesional şi tehnic, propune deducerea integrală a unor cheltuieli efectuate de operatorii economicii pentru elevi, precum şi neimpozitarea beneficiilor primite de aceştia, conform comunicatului MFP.

Reprezentanţii Ministerului apreciază că, prin noile măsuri, vor fi sprijiniţi micii agricultori care întâmpină dificultăţi în aplicarea regimului normal de TVA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Codul fiscal,dinpacate,la noi se schimba in fiecarean.

    Probabil suntem ,ceputin,neseriosi. 

    Revin cu o intrebare ,nu stiu cui sa o adresez, DE CE NE BATEM JOC DE CETATENI ??? 

    ncepand cu 2017 se va plati CASS pentru dividende. 

    De ce se impune un plafon minim (salariul mini brut) ca plafon de plata ??? 

    Sunt multi cetateni care primesc dividende,in urma distrugerii economiei prin cuponiada sau MEBO,de cativa lei. Unii nici nu stiu ca sunt actionari si vor trebui sa plateasca 825 lei pentru sanatate. 

    Daca acceasta nu este BATAIE DE JOC ,poate imi exolica cineva de la finante CE ESTE ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb