MICHEL BARNIER: "Euro este, probabil, puţin prea puternic"

V.B.
Bănci-Asigurări / 11 iunie 2014

Michel Barnier, comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, a declarat ieri că euro este, "probabil, puţin prea puternic", dar a apărat "stabilitatea" acestuia în faţa celor vor să părăsească moneda unică europeană, informează surse din presă.

Oficialul a explicat: "Euro este, probabil, puţin prea puternic. (...) Eu am încredere în Banca Centrală Europeană, care îşi îndeplineşte rolul şi îl îndeplineşte bine. Trebuie să avem încredere în el, ca să se situeze la un nivel corect şi să fie ferit de devalorizări între noi. Vă închipuiţi că ne întoarcem la devalorizări în aceeaşi zonă europeană? Am fost preşedintele (Consiliului General al departamentului - n.r.) Savoie vreme de 17 ani şi am văzut consecinţele devalorizării lirei italiene, pe partea cealaltă a munţilor (Alpi - n.r.). Dintr-odată, sute de locuri de muncă au fost distruse după devalorizare. Uitaţi-vă de unde vine deficitul nostru comercial: el este în zona euro. Vedeţi bine că problema nu o reprezintă moneda, ci lipsa noastră de competivitate".

În opinia lui Barnier (candidat la preşedinţia Comisiei Europene), moneda euro permite "stabilitatea": "Oare troica CE-FMI-BCE, care s-a aflat la căpătâiul ţărilor cu probleme din zona euro, a fost prea exigentă? Putem vorbi despre austeritate în anumite ţări. (...) Nivelul eforturilor a fost acolo prea brutal. În prezent, am înţeles asta, iar acum facem diferenţe. De altfel, ţările din sud depun eforturi foarte serioase şi sunt toate pe cale să iasă din cele mai mari dificultăţi, inclusiv Grecia, Spania şi Portugalia".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb