Microsoft preia LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iunie 2016

Producătorul american de software Microsoft Corp a anunţat ieri că a ajuns la un acord pentru preluarea reţelei de socializare pentru carieră LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari în numerar, transmite Reuters.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, a precizat că oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare acţiune LinkedIn reprezintă o primă de 49,5% faţă de preţul înregistrat vineri seară de acţiunile LinkedIn. Jeff Weiner va rămâne directorul general al LinkedIn şi va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

"LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella într-un comunicat de presă, adăugând că obiectivul acestei achiziţii este crearea de sinergii în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud prin care grupul vrea să concureze cu Google.

Cele două companii au precizat că această tranzacţie, care a primit deja aprobarea fondatorului şi a acţionarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an. Microsoft va emite noi obligaţiuni pentru a finanţa această tranzacţie care reprezintă cea mai mare achiziţie derulată vreodată de gigantul software.

Imediat după acest anunţ, acţiunile LinkedIn au înregistrat o creştere de 48,19% până la 194,25 dolari în cursul tranzacţiilor electronice care preced deschiderea Wall Street. În schimb, titlurile Microsoft au înregistrat o scădere de 2,99% până la 49,94 dolari pe acţiune, potrivit Agerpres.

Înfiinţată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potenţială conexiune pentru extinderea afacerii şi în alte regiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb