Microsoft prezintă noutăţile din Microsoft365 la Inspire

G.B
Companii / 16 iulie 2021

Microsoft prezintă noutăţile din Microsoft365 la Inspire

Microsoft anunţă inovaţii pentru munca pe model hibrid disponibile în cloud - Microsoft Cloud a fost construit pentru a răspunde noilor tendinţe în muncă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, 145 de milioane de oameni din întreaga lume utilizează zilnic Microsoft Teams, număr în continuă creştere, Teams fiind pentru mulţi locul în care ziua de muncă începe şi îşi găseşte ritmul natural. În ultimele 18 luni, oamenii au utilizat Teams pentru a se întâlni, a discuta şi pentru a colabora, dar şi pentru a eficientiza procesele de business de zi cu zi. Astfel, această platformă a devenit noul birou al fiecăruia dintre noi, însă încurajarea angajaţilor să adopte un model de lucru flexibil necesită adoptarea unui nou model operaţional, care să includă oameni, locuri şi procese.

La Inspire, anul acesta, Microsoft a prezentat trei modalităţi inovative prin care va dezvolta noi segmente ale Microsoft Cloud pentru munca în mod hibrid: o nouă experienţă Dynamics 365 şi Microsoft Teams care aduce în prim-plan forţa aplicaţiilor colaborative, pe care companiile le pot accesa fără costuri suplimentare; Windows 365, care duce computerul în cloud şi ne ajută să avem mereu acces la conţinut, aplicaţii, date şi setări fără a fi limitaţi la un singur dispozitiv şi noi integrări cu aplicaţii din Microsoft Viva care îmbunătăţesc experienţa de utilizare a angajaţilor. Totodată, Microsoft a mai anunţat şi alte inovaţii la nivelul Microsoft 365 - inclusiv noi capacităţi de Securitate, noi capabilităţi de monetizare a aplicaţiilor în piaţă şi Microsoft 365 Lighthouse.

Toate aceste inovaţii, aduc noi oportunităţi pentru partenerii şi clienţii Microsoft.

Aplicaţii colaborative - activaţi fluxul de lucru cu Dynamics 365 în Teams

Munca hibridă necesită o nouă categorie de aplicaţii care să fie disponibile în toate spaţiile de lucru, în cadrul conversaţiilor, al grupurilor sau în timpul întâlnirilor. Aceste aplicaţii au la bază colaborarea, motiv pentru care ele sunt numite aplicaţii colaborative. De asemenea, acestea le oferă partenerilor noştri o oportunitate incredibilă, aceea de a se conecta cu cei 145 de milioane de utilizatori activi (zilnic) ai Teams şi de a-şi extinde cota de piaţă căreia se adresează.

Microsoft a anunţat, în cadrul Inspire, noi experienţe de integrare Dynamics 365 cu Teams, transformând Dynamics 365 într-una din primele aplicaţii colaborative ale Microsoft. Teams şi Dynamics 365 oferă împreună noi modalităţi solide de schimb şi captare fluidă de idei în fluxul de lucru, pentru toţi membrii unei organizaţii. În plus, a renunţat la costurile care poate au reprezentat o barieră pentru acest tip de integrare, făcând aceste experienţe disponibile în cadrul Teams pentru orice utilizator, fără costuri suplimentare. Niciun alt furnizor de tehnologie nu oferă acest tip de integrare şi accesibilitate (la nivelul unei organizaţii), fără plata mai multor licenţe software subiacente.

Vizualizarea şi editarea datelor Dynamics 365 sunt acum integrate în utilizarea Teams - Utilizatorii Dynamics 365 pot invita acum pe oricine din organizaţie să vizualizeze şi să editeze datele chiar în fluxul unui chat sau canal Teams, mai rapid şi mai eficient, fără a fi nevoie de schimbarea contextului în mai multe aplicaţii şi surse de date. Pentru vânzători, aceasta include schimbul de informaţii precum detalii despre oportunitatea de vânzare, istoricul clienţilor, stadiul relaţiei cu clienţii, contactele cheie şi multe altele. Pentru reprezentanţii serviciului pentru clienţi, aceasta ar putea include partajarea informaţiilor despre cazurile clienţilor, furnizarea indicaţiilor privind paşii pentru depanare şi monitorizarea sarcinilor de follow-up.

Adăugarea unei întâlniri Teams la programări şi anexarea automată a notelor - Utilizatorii Dynamics 365 pot adăuga acum o şedinţă Teams atunci când creează o programare, permiţând accesul la informaţii cheie ale clienţilor în timpul unui apel Teams. În plus, utilizatorii pot lua notiţe direct din apelul pe Teams, acestea fiind salvate automat în cronologia înregistrării Dynamics 365. Numai utilizatorii cu permisiuni adecvate pot accesa datele, garantând faptul că numai angajaţii potriviţi vizualizează, interacţionează şi partajează înregistrările clienţilor.

Înregistrări cu notificări automate şi lucru conectat - Cu mai mulţi angajaţi care colaborează la înregistrări, este esenţial ca părţile interesate să ştie atunci când colegii efectuează modificări importante pe măsură ce acestea au loc. Datorită notificărilor automate, părţile interesate sunt avertizate cu privire la actualizări. Utilizatorii pot selecta anumite chat-uri şi canale prin care sunt trimise notificările, precum şi frecvenţa notificărilor. În plus, pot fi trimise carduri adaptive specifice pe baza tipului de notificare, permiţând mai multe fluxuri de lucru conectate.

Depăşirea barierelor cu aplicaţiile colaborative de la parteneri - Noile experienţe integrate între Teams + Dynamics 365 reprezintă doar un exemplu de aplicaţie colaborativă. Microsoft a mai anunţat şi o serie de aplicaţii colaborative noi şi îmbunătăţite de la partenerii din rândul furnizorilor independenţi de software (ISV) care sunt lideri de piaţă, printre care se numără Atlassian Confluence, SAP C4C, Salesforce, ServiceNow şi Workday. Toate aceste integrări reunesc procesele de afaceri şi datele structurate în contextul muncii colaborative.

Gestionare mai uşoară a achiziţiilor de aplicaţii Teams în cadrul companiei - Furnizorii independenţi de software vor putea în curând să îşi vândă aplicaţiile direct prin intermediul Teams, oferind noi oportunităţi economice şi o experienţă simplificată administratorilor IT care se ocupă de aplicaţia Teams care achiziţionează aplicaţii şi abonamente direct de la centrul de administrare Teams în numele organizaţiei lor.

Windows 365 Cloud PC - Windows hibrid pentru o lume hibridă

Ultimul an a subliniat rolul esenţial pe care îl au computerele - le utilizăm pentru a ne conecta unii cu alţii, pentru a ne spori productivitatea şi siguranţa în timp ce lucrăm, creăm şi învăţăm. Luna trecută am introdus Windows 11, care reconfigurează totul, începând de la sistemul de operare, pentru a le oferi utilizatorilor un instrument personalizat şi o alegere reală.

Astfel, Microsoft a prezentat Windows 365 - un serviciu cloud care oferă o nouă modalitate de a utiliza Windows 10 sau Windows 11 (când va deveni disponibil, mai târziu în acest an). De la stagiari şi antreprenori, la dezvoltatori de software şi designeri industriali, Windows 365 le oferă utilizatorilor oportunitatea de a se conecta la aplicaţiile, datele şi setările lor de pe orice dispozitiv. Acesta creează o nouă categorie numită Cloud PC, care foloseşte atât puterea cloud-ului, cât şi capabilităţile dispozitivului, pentru a oferi o experienţă Windows completă şi personalizată, de oriunde.

Conectare la computer de pe orice dispozitiv - Utilizatorii îşi pot transmite instantaneu toate aplicaţiile, instrumentele, datele şi setările personalizate din cloud pe orice dispozitiv, experienţa de utilizare a Windows 10 sau Windows 11 fiind mereu aceeaşi, indiferent de dispozitiv. Utilizatorul îşi poate relua activitatea de unde a rămas, deoarece stadiul Cloud PC-ului rămâne neschimbat, chiar şi atunci când se trece de la un dispozitiv la altul.

Furnizarea de resurse pentru Cloud PC în câteva minute, fără experienţă de virtualizare - Furnizarea de resurse pentru un Cloud PC se poate realiza din dashboard-ul Microsoft Endpoint Manager. O suită de Cloud PC-uri poate fi alimentată cu resurse în câteva minute, incluzând definirea versiunii de Windows, repartizarea anumitor utilizatori sau grupuri şi multe altele.

Cloud PC nu este destinat doar sectorului enterprise, deşi a fost conceput astfel încât să fie accesibil pentru companii de toate dimensiunile. De fapt, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, există instrumente uşor de utilizat care ajută administratorii să-şi aleagă şi să-şi configureze propriile medii cloud, oferindu-le tuturor ocazia să aleagă computerul potrivit şi să aducă puterea cloud-ului în faţa utilizatorilor.

Cloud PC accesat de oriunde în siguranţă - Windows 365 este construit pe principiile Zero Trust şi este sigur prin design, ajutând la rezolvarea problemelor critice de securitate de astăzi. Informaţiile sunt stocate şi securizate în cloud, nu pe dispozitiv. Windows 365 utilizează autentificarea multi-factor (MFA) pentru a verifica în mod explicit orice tentativă de conectare sau acces la un Cloud PC prin integrarea cu Microsoft Azure Active Directory (Azure AD). În Microsoft Endpoint Manager se poate asocia autentificarea multi-factor cu politici dedicate de acces condiţionat Windows 365, pentru a evalua pe loc riscul la conectare pentru fiecare sesiune.

Cu Windows 365 pot fi utilizate de oriunde şi oricând aplicaţii colaborative, Microsoft Teams, Dynamics 365 şi Power Platform. În plus, oferă acces necondiţionat la datele personale de securitate şi identitate. Cloud PC-ul poate fi accesat de oriunde, de acasă, de la locul de muncă sau în timpul călătoriilor. Windows 365 va fi disponibil publicului larg începând cu data 2 august 2021, iar informaţiile suplimentare pot fi accesate pe blogul Microsoft 365 al lui Wangui McKelvey.

Microsoft Viva - Experienţa angajaţilor în fluxul de lucru

Microsoft Viva este o platformă orientată către oameni, punându-i la curent cu informaţii despre companie, diverse comunicări, informaţii despre locul de muncă şi asigurându-le accesul la cunoştinţe şi noi resurse de învăţare, pentru a-i ajuta să-şi atingă potenţialul maxim. Funcţionând cu ajutorul Microsoft 365, Viva este o platformă pentru experienţa angajatului concepută pentru a lucra cu soluţiile existente şi poate fi uşor personalizată şi extinsă pentru a face parte din portofoliul oricărei companii, în procesul de transformare a culturii sale. Anul acesta, în cadrul Inspire, Microsoft a prezentat noi integrări ale Microsoft Viva cu diferite soluţii dezvoltate de parteneri, instrumente de dezvoltare, studii privind componenta de employee experience şi multe altele.

Experienţă îmbogăţită a angajaţilor prin intermediul noutăţilor din Microsoft Viva - La începutul acestui an, Microsoft a anunţat o serie de integrări a platformei Microsoft Viva cu diferite instrumente dezvoltate de parteneri, de la sisteme de gestionare a conţinutului la instrumente de wellbeing care facilitează integrarea cu instrumentele şi sistemele existente personalizate pentru nevoile afacerii. La Inspire, compania a anunţat 21 de noi integrări cu soluţii ale partenerilor, incluzând Workday, Qualtrics şi ServiceNow, care vor fi disponibile în această toamnă.

Integraţi-vă soluţiile în Microsoft Viva - Microsoft a introdus noi instrumente pentru a veni în sprijinul partenerilor săi şi al dezvoltatorilor software şi pentru a-i ajuta să integreze aplicaţiile lor în Viva. Disponibile de la sfârşitul acestui an, API-urile Viva Connections facilitează integrarea partenerilor cu dashboard-ul Viva Connections, îmbunătăţind astfel vizibilitatea şi implicarea instrumentelor lor direct în cadrul experienţei Viva. API-urile Viva Learning, disponibile în preview la sfârşitul acestui an, pot fi folosite pentru a extrage de la furnizorii de software-uri de învăţare conţinut, dar şi date scadente şi conţinut atribuit din sistemele de management al învăţării, care pot fi accesate în Teams, Office.com, SharePoint şi Microsoft Search în Bing.

Compania (Microsoft) este încântată de entuziasmul cu care clienţii adoptă platforma Microsoft Viva - spre exemplu, Old Mutual foloseşte, în colaborare cu PwC, Viva pentru a-şi ajuta managerii să înţeleagă mai bine comportamentul angajaţilor, astfel încât să le poată asigura angajaţilor lor o experienţă mai incluzivă şi mai conectată.

Pentru a-şi ajuta partenerii să construiască şi să comercializeze aplicaţii pentru Teams şi Viva, Microsoft introduce şi o nouă serie de avantaje, pentru dezvoltatorii de aplicaţii Microsoft 365. Acestea includ accesul la tehnologia Microsoft, consultări individuale cu experţi Microsoft pentru a ajuta partenerii să proiecteze şi să creeze aplicaţii colaborative şi soluţii privind experienţa angajaţilor, resurse de marketing pentru a atrage clienţi noi şi asistenţă pentru obţinerea statutului de vânzător asociat, pentru a spori vizibilitatea, Microsoft având peste 15.000 de vânzători în teritoriu.

Pentru a avea succes, în contextul în care munca hibridă devine standardul de funcţionare, este foarte important ca angajatorii să se asigure de faptul că angajaţii se simt implicaţi, echilibraţi şi încurajaţi să fie cei mai buni de oriunde. Potrivit unui studiu recent, companiile cu cele mai bune programe în materie de employee experience au avut de 2,2 ori mai multe şanse să-şi depăşească obiectivele financiare şi de 5,1 ori mai multe şanse să facă angajări şi să-şi păstreze angajaţii. Mai multe informaţii pot fi găsite în rezumatul raportului realizat de Josh Bersin Academy, la cererea Microsoft.

Transformare digitală în siguranţă

Microsoft îi încurajează pe partenerii săi să clădească relaţii de încredere cu clienţii lor prin noi oferte de soluţii şi produse de securitate care prioritizează incluziunea, accesibilitatea şi sustenabilitatea.

Gestionarea securităţii clienţilor la scară largă - Compania tocmai a anunţat că Microsoft 365 Lighthouse este disponibil pentru public preview. Microsoft 365 Lighthouse le oferă partenerilor un punct central şi şabloane standard de configurare a securităţii pentru a gestiona şi securiza datele utilizatorilor şi dispozitivele clienţilor lor. În mod specific, Microsoft 365 Lighthouse ajută partenerii să identifice şi să acţioneze rapid asupra ameninţărilor, conectărilor inadecvate şi alertelor de conformitate a dispozitivelor. Reducerea complexităţii managementului, pe măsură ce partenerii Microsoft se extind şi standardizează serviciile oferite clienţilor, le va permite acestora să gestioneze proactiv riscurile şi să îmbunătăţească nivelul de securitate pentru clienţi.

Protejarea clienţilor finali împotriva fraudei - Microsoft extinde domeniul de acţiune al soluţiilor de securitate (care include acum şi activităţile frauduloase), pentru partenerii care ajută deja clienţii Azure AD B2C să gestioneze identitatea şi accesul pentru aplicaţiile clienţilor lor, prin integrarea soluţiilor de protecţie antifraudă Dynamics 365 cu Azure AD B2C.

Vizibilitate în mai multe aplicaţii - Microsoft a creat funcţia add-on de guvernanţă pentru aplicaţii pentru Microsoft Cloud App Security, disponibilă pentru preview public. Partenerii care gestionează deja Microsoft Cloud App Security pentru clienţi pot utiliza guvernanţa pentru aplicaţii pentru a monitoriza, proteja şi administra aplicaţiile Microsoft 365 şi pentru a identifica, anunţa şi preveni rapid comportamentele riscante.

Identificarea activităţilor riscante pentru utilizatorii cu poziţii critice - Microsoft a extins capabilitatea grupului de utilizatori prioritari în Insider Risk Management şi a inclus metoda detaliată RBAC, acum şi în preview public. Aceasta adaugă permisiuni grupurilor de utilizatori prioritari pentru a limita alertele şi cazurile la anumite persoane în loc de întregul grup.

Personalizarea evaluărilor de reglementare pentru a se potrivi cerinţelor unice - Noile modele universale de reglementare pentru cloud non-Microsoft din Compliance Manager le permit partenerilor să utilizeze peste 300 de şabloane disponibile pentru a gestiona poziţia de conformitate a clienţilor pe diferite cloud-uri şi aplicaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb