Migraţia, provocarea următoarelor decenii

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2016

Migraţia, provocarea următoarelor decenii

Centrul de Monitorizare a Strămutărilor Interne (IDMC) de la Geneva şi Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi au prezentat un raport potrivit căruia, anul trecut, din cauza catastrofelor naturale au fost forţate să-şi părăsească propriile case 19.200.000 de persoane, cele mai multe fiind din India, China şi Nepal. O altă cauză a migraţiilor masive o constituie conflictele armate. În total, conflictele şi dezastrele naturale au dus la strămutarea internă (oameni care îşi părăsesc localităţile, dar rămân în interiorul propriei ţări) a 27.800.000 de noi persoane în anul precedent. Numărul persoanelor strămutate din cauza conflictelor militare, începând cu 2010, a ajuns în acest moment la 40.800.000 de oameni. Siria, Yemen, Irak , Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Republica Democratică Congo, Nigeria, Sudanul de Sud şi Ucraina sunt ţările care au cele mai multe persoane strămutate intern din cauza conflictelor. Aceste date confirmă o tendinţă accentuată de migrare a populaţiei, nu doar intern, din cauza dezastrelor naturale şi a conflictelor militare, mulţi oameni decizând să-şi părăsească definitiv ţările de baştină. Procesul este lent şi poate avea efecte dramatice.

Populaţia globului se va concentra în viitor în emisfera sudică, aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă în urmă cu cinci ani. Suprapoluarea părţii de nord a globului, cu toate problemele sale, deşertificarea unor regiuni mari, rivalităţile dintre forţele mondiale, care vor produce războaie de mai mică sau mai mare întindere, şi unele catastrofe naturale vor contribui din plin la acest lucru. Specialiştii vorbesc în primul rând despre o poluare intensivă, care va face emisfera nordică ostilă vieţii. La acest lucru va contribui industrializarea scăpată de sub control, dar şi lupta pentru supremaţia economică, aceasta urmând să se dea între Statele Unite, Europa, China şi Rusia. Zone întinse de pământ vor deveni aride, imposibil de cultivat, resursele de apă vor scădea dramatic, astfel că viaţa va fi din ce în ce mai grea în această parte a lumii, dar nu se pune problema unei depopulări complete în zona de nord. Acest proces este unul lent, care se va întinde pe o distanţă de două - trei sute de ani. Conform oamenilor de ştiinţă, în primă fază vor migra în emisfera sudică (Australia, America de Sud, Africa de Sud, Noua Zeelandă) mai ales oamenii cu posibilităţi materiale ridicate. De altfel, miliardarii lumii au început să-şi cumpere proprietăţi pe coastele Australiei şi în zonele sudice ale Americii Latine. Acestea sunt considerate cele mai bune plasamente financiare pe termen foarte lung. Pe de altă parte, până în 2050 se estimează că 40% din populaţia globului va locui în zone care se vor confrunta cu mari probleme în legătură cu asigurarea necesarului de apă potabilă, ceea ce va spori numărul migranţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in europa au fost 2 razboaie mondiale ,unul de 30 de ani cutremure ciuma holera e.t.c si noi nu am migat in AFRICA ASIA INDIA AM AVUT COMUNISMUL dar sintem aici asa ca sa ramina fiecare la cas a lor ca sa nu mai vorbim ca vin cu alta cultura sint mare marea majoritate analfabeti si inafara de a ,face, copii pt ajutoare socileale deci nu aduc plus valoare altei tari decit instabillitate sociala si economica

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb