MIHAI FERCALĂ E PE CALE SĂ ÎNFRÂNGĂ TRIPLA ALIANŢĂ ÎN LUPTA PENTRU CONTROLUL DEPOZITARULUI CENTRAL Baciul Moldovan, politica turmelor şi lupta pentru caşcaval în spaţiul carpato-danubiano-pontic

Mihai Antonescu
Ziarul BURSA #Companii / 12 noiembrie 2018

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

Săptămâna trecută, un locuitor al fundului grădinii casei în care locuiesc a găsit la el în localitate o valiză de dimensiuni modeste, conţinând un conţinut. Mi-a adus mie, cel mai apropiat reprezentant al presei libere şi democratice aflat la îndemână, recipientul cu pricina.

Odată deschisă, valiza a revărsat, ca o modestă şi locală replică a Cutiei Pandorei, asupra publicului larg, prin intermediul meu, o sumă de înscrisuri care mai de care mai instructive, dar şi amuzante, referitoare la marile războaie din lumea mică a pieţei noastre de capital.

Poveştile desprinse din aceste înscrisuri au felurite personaje, personaje fizice şi personaje juridice, cum ar zice un dramaturg de formaţie eclectică, un cronicar ce nu s-ar îndura să lase acurateţea istoriei să sufoce nervul plăpând al umorului imperios necesar pentru a ne ţine în viaţă într-o ţară în care, dacă nu râzi, nu-ţi rămâne decât să plângi în hohote.

Martor să-mi fie ăl de m-a reclamat!

Întâia filă a pachetului de hârtii, luată la întâmplare din vraf, este o adresă înaintată la 20 iunie 2018 Serviciului teritorial Constanţa al D.I.I.C.O.T de către domnul Marius Adrian Moldovan, în calitate de fost membru al Directoratului SIF Transilvania S.A. şi de membru ales al Consiliului de Supraveghere al aceleiaşi SIF Transilvania.

Domnul Moldovan afirmă în adresă, citez: "Informarea pe care v-o transmit o formulez pe fondul publicării de către SIF Transilvania S.A. a Raportului Curent nr. 5675/31.05.2018 prin care este publicat evenimentul important referitor la comunicarea DIICOT în dosarul 582D/P/2016, prin care SIF este înştiinţată că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Frăţilă Constantin, membru în Consiliul de supraveghere(...) Dosarul penal s-a format în urma sesizării ASF privind infracţiunea de manipulare a pieţei de capital prin efectuarea de tranzacţii simulate cu acţiuni emise de SIF Transilvania".

Aha, deci un oarecare domn Moldovan scrie o scrisoare unor procurori pe fondul unor treburi care au fost publicate. Au fost publicate de SIF. De acel SIF unde domnul Moldovan a activat, activa la data respectivă, activează încă, mai întâi ca membru în Directorat, apoi ca membru în Consiliul de Supraveghere...

Domnul Moldovan ia, aşadar, notă din publicare despre situaţia unui coleg al său de la SIF Transilvania. Din publicarea unui document la a cărui redactare a participat... Care-l determină să scrie la procuratură...

Următorul pasaj din eseul domnului Marius Moldovan e kafkian:

"Contextul care m-a făcut să fac această informare este următorul. În urmă cu câteva luni am fost abordat de către domnul Constantin Frăţilă şi m-a întrebat dacă am ceva împotrivă să mă nominalizeze ca martor în dosarul sus menţionat. (n.a. - am reprodus întocmai, mot A mot, respectând până şi punctuaţia autorului).

Nu am avut nimic împotrivă, numai că ulterior mi-am dat seama că eu sunt, de altfel, una dintre persoanele care a semnat plângerea penală".

Genial! Moldovan a scris o informare în contextul în care Frăţilă l-a rugat să-i fie martor într-un dosar întocmit în baza unei plângeri în care Moldovan a fost co-semnatar. Moldovan a acceptat să mărturisescă în apărarea lui Frăţilă, după care şi-a amintit că el îl reclamase.

Informarea, scrisă de Marius-Adrian Moldovan în 19 iunie şi înregistrată la DIICOT Constanţa o zi mai târziu, pe 20, nu-l vizează însă în principal pe Constantin Frăţilă, ci este îndreptată împotriva lui Mihai Fercală.

DIICOT este informată că Fercală încearcă să acuze metode legale , specifice societăţilor listate pe piaţa de capital, cu rea credinţă, pentru a putea determina prin presiune să i se permită a influenţa votul în cadrul SIF astfel încât să numească un consiliu de supraveghere pe care să-l controleze.

Care e miza? De ce se împleticeşte Moldovan în fraze abracadabrante, de ce se aventurează în delaţiuni machiavelice, de ce reclamă Transilvania la Constanţa şi care e misia sa istorică pe tărâm financiar? De ce vorbim noi de el?

Ce e SIF 3, cum funcţionează şi cum ar vrea lumea să funcţioneze

Societatea de Investiţii Financiare Transilvania S.A., SIF 3, este un organism de plasament colectiv cu o politică de investiţii diversificată, administrat în sistem dualist de un Directorat aflat sub controlul unui Consiliu de Supraveghere.

Consiliul de Supraveghere este compus din şapte membri, din care cinci sunt aleşi de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28 aprilie 2017.

Domnul Marius-Adrian Moldovan a fost ales ca membru al consiliului prin hotărârea nr. 1/27.04.2018 a AGOA a SIF 3. ASF a autorizat numirea sa în 10 octombrie 2018.

Directoratul este alcătuit din trei membri, anume Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas.

Mihai Fercală este cel care conduce SIF Transilvania, ca preşedinte director general, apoi ca preşedinte executiv şi director general, din 1992.

Constantin Frăţilă este un fost arbitru de fotbal care a început să investească pe Bursă prin 1999-2000, imediat după prima criză a Bursei, a pornit cu un plasament de 400.000 de dolari, conform propriilor lui declaraţii, şi a ajuns pe la sfârşitul anului 2007 la un portofoliu estimat la 60 de milioane de euro.

După marasmul din 2008-2009, Frăţilă a pierdut ceva bani, dar s-a redresat repejor. El a ajuns să deţină, pe lângă varii pachete de acţiuni pe BVB, şi o însemnată participaţie la o firmă constănţeană de construcţii, 1% din capitalul SIF Transilvania.

COMCM, firma de construcţii din Constanţa controlată de Frăţilă, îi aparţine acestuia în proporţie de 40%, restul fiind proprietatea SIF Transilvania.

COMCM a deţinut, la rândul ei, 2,4 milioane de titluri SIF 3, luate prin 2007-2008, pe care le-a vândut în pierdere, la cererea CNVM, care a emis o instrucţiune potrivit căreia companiile controlate de SIF-uri nu pot avea deţineri la acestea.

SIF Transilvania are un capital social subscris şi vărsat de 218.428.666, 40 lei şi are participaţii la vreo 300 de societăţi comerciale româneşti, majoritatea aflate în Ardeal, dar printre care se strecoară şi 62 de hoteluri de pe litoral, care totalizează cam 10.000 de camere. Acest lucru face ca SIF Transilvania să fie interesantă şi în general şi în particular pentru constănţeanul Frăţilă.

Constantin Frăţilă a mai cochetat cu idei legate şi de alte SIF-uri.

La Transilvania a reuşit să obţină o poziţie bună. Ceea ce l-a adus în conflict cu Fercală, conflict despre care s-a tot scris, care a escaladat în câteva rânduri, a cunoscut scurte perioade de armistiţiu pentru a fi din nou reluat.

În acest moment, Fercală e victorios pe linie, iar Frăţilă a fost îndepărtat din aparatul decizional al societăţii de investiţii.

Controlul asupra SIF-urilor e important şi bănos. Dincolo de deţinerea propriu zisă a unor titluri valoroase şi oarecum lichide, acesta presupune şi accesul în companii listate sau nu, mai mult sau mai puţin transparente, pe unde curg pârâiaşe de bani, interese şi oportunităţi.

Despre control şi interese

Piaţa de capital autohtonă are mai multe nivele de anvergură şi interes.

Cine controlează BVB, controlează în mare măsură piaţa.

Bursa de Valori Bucureşti este listată pe propria piaţă, are un capital de 76.741.980 lei şi este deţinută de entităţi juridice române, investitori străini, persoane fizice române şi străine şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Dar, capitalizarea totală pe Bursă este de cam 40 de miliarde de euro.

Piaţa de capital şi piaţa bancară sunt legate în bună măsură.

În 2005, BVB a absorbit RASDAQ.

În februarie 2008, Erste Group Bank a devenit prima companie internaţională listată la Bucureşti pe piaţa reglementată.

De zece ani, de când Erste deţine şi cea mai mare bancă din România, cel puţin până recent, BCR, grupul austriac controlează şi cam tot ce mişcă prin areal.

Depozitarul Central, instituţie fundamentală a pieţei de capital din România, care asigură compensarea şi decontarea tranzacţiilor, precum şi evidenţa registrelor societăţilor emitente, este o societate pe acţiuni, membră a grupului BVB. Bursa de Valori este acţionarul majoritar al depozitarului, unde deţine pachetul de control.

Transfond este o companie de servicii financiare, deţinută de BNR şi 25 de bănci. Transfond este operator al Sistemului Electronic de Plăţi, administrator şi operator al SENT (casa automată de compensare), administrator tehnic şi operator al sistemului ReGIS (sistemul de decontare pe bază brută în timp real) şi operator tehnic al sistemului SaFIR (sistemul de depozitare şi decontare a operaţiunilor cu titluri de Stat).

Transfond este responsabil pentru procesarea plăţilor interbancare.

Transfond are, practic, monopolul serviciilor de compensare şi decontare a plăţilor fără numerar în moneda naţională.

Cine controlează BVB, Depozitarul Central şi Transfond, controlează cea mai mare parte a banilor din România, dacă vrea. Şi de ce n-ar vrea?

Omul potrivit în locurile potrivite

Cine controlează BVB, Depozitarul Central şi Transfond?

De unde naiba vreţi să ştiu eu?!?

Am căutat în valiza cu hârţoage dar n-am găsit nimic!

Acolo numai d-alea cu Fercală, cu Frăţilă, cu Moldovan, cum vă spuneam...

Cine-s Fercală şi Frăţilă ştim, am stabilit.

Cine-i Moldovan?

Marius-Adrian Moldovan e un cetăţean din Braşov, nici prea-prea, nici foarte-foarte, cum lesne v-aţi putut da seama din idiostilul exhibat în delaţiunea prezentată mai sus.

A ales să facă nu una, ci două facultăţi, e adevărat, la Universitatea Româno-Americană, unde un ins ambiţios poate face oricâte (Moldovan a absolvit dreptul şi relaţii internaţionale şi financiar-bancare), după care s-a apucat de frumoasa meserie de broker pe BVB şi SIBEX.

De la trading şi brokeraj a trecut la banking. A lucrat la RBS, banca din Albion care a preluat ABN AMRO, după care a lichidat tot şi a plecat de la noi.

La RBS, Moldovan a fost descoperit de Erste, care l-a şcolit la Viena , unde avea să obţină un MBA.

Marius Moldovan a lucrat la BCR între 2010 şi 2014. Dar studiile la Viena le-a făcut între 2015 şi 2017...

Din martie 2015 a fost împins de Erste la Depozitarul Central, unde este Preşedinte al Consiliulul de Administraţie până în prezent. Adică cel puţin până azi.

Moldovan a avut energia de a presta pentru mai multe job-uri, astfel că a mers şi la SIF Transilvania, unde, în octombrie 2015, a devenit Vicepreşedinte Executiv.

Prin hotărârea din 11.10.2017 a Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, a fost înlocuit din poziţia de vicepreşedinte. Cică în urma unui complot eşuat. A vrut să-l scoată pe Fercală din business şi până la urmă l-a scos Fercală pe el.

Moldovan a atacat în instanţă hotărârea de destituire, considerând că revocarea sa a fost dispusă fără justă cauză.

Acţiunea a fost înaintată Tribunalului Braşov, secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal, şi a făcut obiectul dosarului nr. 2208/62/2017.

Tribunalul s-a pronunţat la 13 iulie 2018 (Sentinţa civilă nr. 471/C) şi a decis să "respingă ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Moldovan Marius-Adrian (...) în contradictoriu cu SIF Transilvania S.A."

Mai mult, instanţa îl obligă pe reclamant să plătească şi zece mii de lei pârâtului, cheltuieli de judecată.

Marius Moldovan a înaintat apel la Curtea de Apel.

Aici s-a întâmplat ceva destul de straniu...

Doamna judecător Pop Otilia Diana a formulat o cerere de abţinere care i-a fost admisă pe 31.10.2018.

Un alt magistrat, doamna judecător Maria Carmen Tica, a formulat o cerere de abţinere, cerere ce i-a fost respinsă pe 5.11.2018.

Se pare că nimeni nu vrea să judece cazul...

La Braşov a atacat şi Constantin Frăţilă hotărârea SIF de a-i da papucii, dar cererea i-a fost respinsă, la fel şi apelul.

Oamenii ăştia se mai judecă sub Tâmpa şi în alte pricini. Pe Moldovan l-am tot găsit, ba intimat, ba intervenient, în diverse speţe privitoare la SIF 3.

De ce atătea războaie?!?

Lupte pentru controlul tuturor SIF-urilor au umplut paginile presei economice şi au generat nenumărate dezbateri şi controverse. Nu de puţine ori s-a lăsat cu reclamaţii, cu plângeri penale, cu scandaluri, cu acuze, ba chiar cu reţineri, arestări preventive, fugi, până şi morţi suspecte.

E normal, miza e mare.

Dacă n-ar fi SIF-urile, Fondul Proprietatea, vreo două bănci, dacă n-ar fi jocuri, concertări, alianţe, manevre oculte, deal-uri şi răscumpărări, piaţa românească n-ar fi nici cât e!

Azi sunt alegeri la Depozitarul Central.

Şeful de la SIF Transilvania, Mihai Fercală, şi-a depus candidatura pentru CA, unde vrea să devină preşedinte.

Relaţia Bursei cu ASF devine încordată.

Mihai Fercală e în conflict deschis cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. ASF, reglementator al pieţei, ar urma să conlucreze cu BVB la proiectul de contraparte centrală.

După AGA de la depozitar, e posibilă o suprapunere de membri între CA-ul acestuia şi CA-ul Bursei.

Constituirea unei contrapărţi centrale româneşti e o precondiţie pentru existenţa unei pieţe lichide a instrumentelor derivate.

Fercală preşedinte la depozitar, ar fi incomod pentru ASF.

SIF Transilvania controlează direct sau indirect cam 10% din acţiunile Depozitarului Central şi cam tot atât şi din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (este, de fapt, cel mai mare acţionar la BVB).

Fercală trebuia debarcat de la conducerea SIF, asta a încercat Marius Moldovan. Şi, aş îndrăzni să spun, nu de capul lui...

Acuma, Mihai Fercală e cam de mult în scaun. Nu chiar ca Isărescu, dar orişicât... Dar măcar are calitatea, importantă în România, de a fi român, nu polonez, cremvurşt sau şniţel vienez.

Acuma, Badea, Wlassopol, Ursache, Coca Constantinescu, Giurescu, Marcu, Biro, Armeanu şi Boca n-au fost puşi chiar de Sanda Marin pe lista de bucate a ASF, au mai digerat meniuri cosmopolite şi se pare că le-a plăcut...

Bucătăria austro-leşească nu-i grozavă. E cam stereotipă, cade cam greu.

Erste, grupul care face şi desface de un deceniu prin cotloanele bucătăriei mioritice, a pierdut poziţia de lider de piaţă bancară. Acum e pe cale să piardă controlul şi asupra unor pârghii mai puţin vizibile, dar mult mai eficiente, ale vânturatului de resurse pecuniare. Şi asta în prag de criză...

Alianţa Erste-ASF-Frăţilă n-a reuşit să zdruncine poziţia veşnicului Fercală.

Aşteptăm cu nerăbdare AGA de la depozitar. N-ar fi prima adunare generală cu scandal, cu bătaie, cu golăneli. Nici prima cu final neaşteptat. Aşă că aşteptăm fără a ne aştepta la nimic...

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. foarte interesant articol! daca si actiunile sif 3 s-ar mai misca ar fi ceva

    1. Poate o sa miste... Ce ne-am face fara SIF-uri?!?

      oricum super ceea ce ati scris. Asteptam si continuarea dupa AGA. Multumesc

      Nu-i o idee rea... Sa vedem ce va fi de spus...

      Doar anul acesta actiunea Sif3 a avut o scadere de 20% . Cred ca pentru actionari asta este stirea cea mai importanta si din pacate este o stire profund negativa .

      Pe actionari stirile de felul : cine pe cine da afara , cine pe cine da judecata , cine pe cine controleaza ii intereseaza doar din prisma performantei societatii .

      De ani de zile se inmultesc stirile : cine a mai fost numit in CA ,in CS , cine a fost suspendat , cine a fost dat in judecata iar uitandu-ne la realitate vedem ca actiunea se prabuseste . 

      Acuma, SIF-urile si FP sint un non sens. Bursa romaneasca e un non sens. Conglomerate compuse din entitati cu statut diferit, cu transparenta diferita, uneori opace, cu randamente greu de corelat cu profitul, cu logica... Pachete de actiuni cu valoare teoretica... Depinde cine le vinde, cine le cumpara... Pierderi asumate la unison de grupuri de interes... Actionariat rezidual, inert... Drept de proprietate prescriptibil... Unde mai vezi asa ceva?!?

      sunt sigura ca va fi interesant. De abia astept continuarea

      La Sif 2,3,4,5 se prescriu anual dividende intre 10 mil.lei si 20 mil.lei fiecare/an.

      Sif 1 este singura care nu a dat dividend decat in 2014 si 2011,2010,2009,2008,2007,2006, 2005,2004,2003,2002,2001,2000 

      ... e si o chestie nemaipomenita! Dar nu putem avea excelenta pe linie...

    Noroc cu locuitorul, c-a gasit valiza... Habar n-aveam ca-s alegeri la Depozitar. Treburile astea sunt asa de putin mediatizate ca zici ca-s secrete, nu publice... BCR controleaza Bursa? Pina cand? Ei l-au adus pe Soricevski?

    1. Acum fo 6-7 ani am incercat o campanie de popularizare a DC, locul unde ar trebui sa mearga sa se lumineze ditamai puhoiul de cetateni, sa vaza cu ce i-a blagoslovit Statul, sa mai participe la o AGA, sa mai incaseze un dividend, pina sa se prescrie dreptul si sa se imparta lozul intre bastanii ai mari... Cu toata gargara de partid, de stat si particulara, cu educarea in spirit economic, cu afacereza, cu protectia cetateanului de rechini, nimeni n-a mai intreprins un asemenea demers... Si da, Erste controleaza multe si marunte pe plai mioritic...

      draga domnule Mihai, Erste Stiftung este controlorul, Erste Group Bank nu este decat absorbantul sau mai bine zis silicagelul cu ajutorul caruia se tin lectiile de educatie financiara care au ajuns in cartea recordurior . Cum sa stergi 5,5 niliarde din prime de capital si sa le regasesti in rezultatul reportat banuiesc a nu fi in valiza cu ravase a vecinului. Poate va raspunde domnul Bernhard Spalt, sahistul

      Asa ca nu-i nimic in acest sens in valiza. Ce-ar fi sa ne spuneti? Intuiesc detalii de mare interes! Cind scriam acest articol fulminant, sa stiti ca ma gindeam la dumneavoastra din paragraf in paragraf...

    Nicio vorba despre Răducu? Nimic? Atâtea fraze meșteșugite, comprehensibile sau nu, atâtea mesaje supra si subliminale, atâtea amintiri si nimic despre Radu Toia? Nimic la valiza? Straniu. Sau nu?

    1. ... Radu Toia?!? Am incercat sa fac un text rotund, inteligibil, acoperitor dar neincarcat in mod inutil. Daca intram in detalii pe fiecare argument, unde ajungeam? Si asa ma injura lumea, cica-s grafoman... Unde vi se pare ca trebuia mentionat Toia, in economia situatiei, n-a fost si ne-am ales cu o sincopa de intelegere? Si, ca sa fim exacti si nealiniati la trebi meschine, voi a preciza ca nu cunosc pe Toia, pe Moldovan, pe Fratila sau pe Fercala, pot jura pe viata lui Mugur Isarescu daca trebuie, si mai pot jura ca nici unul din cei mentionati n-au cum afirma altfel.

    WooooW

    1. Ca sa stiu daca sa multumesc sau sa trec la intunecata mea fata de mahala...

    pe locuitorul cu valiza il cheama cumva Fercala?

    1. ... dar daca-l cheama, poa' sa se duca, din partea mea!

      Alianța asf-erste - frati la? O afirmatie bomba. Daca este adevarat ar fi foarte grav.

      Daca aruncati un ochi expert, de cititor avizat, veti descoperi cel putin doi ersterofili in fiecare structura mentionata...

      sint bagati pe peste tot, austriecii cu rusii din spatele lor. pe vremea lui spurny s-au facut niste matrapazlacuri incredibile ! nu numai fundatia s-a ocupat, ci si banca si mai ales banca de la noi, zica the brute ce-o vrea!

      ... om fi noi neam de ortodocsi, da-n tara asta nu ajungi lider de piata prin metode ortodoxe... Si la Transilvania e cu manevre abile, si la BRD... De fapt, cred ca nu conteaza nici macar pozitia in piata... Cred ca si la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor daca rascolesti bine, dai de artizanat financiar de resort civil, administrativ si penal...

      Absolut corect. Intr-un mod sau altul ar trebui sa fie publice numele tuturor parazitilor din piata. Pentru cei corecti nu e loc

    sunteti prost informat....Transfond nu mai controleaza nimic de aproape un an de zile...sistemele Regis si Safir s-au mutat la BNR

    1. Operator tehnic, administrator tehnic... Ce inseamna "s-au mutat la BNR"? Le opereaza Isarescu cu pixul?

    Bravo domnule Antonescu! baciul Codita nu-i mai ortoman; o sa va invidieze. Asa se scrie un articol, adica mai la concret (la meandrele concretului) nu cu fantaziile domnului Codita, a carui prima grija pare a fi sa ne atentioneze prin fiecare articol cat de multi autori a parcurs. 

    Bravo si pentru domnul Make, daca ilustratia ii apartine.

    O recomandare: cand vorbiti/scrieti despre BVB nu mai folositi cuvantul Bursa, ca se va umfla in pene Make. 

    1. Vreti sa bagati zizanie in tabara, sa zdruncinati unitatea noastra de monolit? Mi-l puneti nemeritat in cap pe onorabilul Codita, pe care-l iubim si respectam cu totii? Vreti sa-l desolidarizati pe Make de cauza noastra scumpa si comuna? Multumesc insa. Accept laude, ovatii, urale, bani, valori, decoratii, titluri si demnitati...

      Nu se supara nimeni, toti stiu ca esti incomparabil!

    Acu incepe Aga!

    1. domnul Bermhard Spalt nu maı este CEO la fundatıa Erste. Se cıteste Zıarul Bursa la Vıena sau l-a lasat cıneva ın gradına manastırıı Heılıgenkreuz de langa Vıena?

      Fix acum a mers un localnic cu un gemantanel in care se afla Bursa de azi!

      vıteza de reactıe s-a ımbunatatıt ... de la o zı a ajuns la 5 ore....

    Ia sapati putin prin arhiva "sivi" a tovarasului Moldovan : printre alte comitete si comitii poate o sa dati si de escrocheria piramidala MBI, o tzeapa de brokeraj asigurari de pensii de acu' 10 ani... Voi intre un mamut iliescian (Fercala) si un tzepar notoriu ce alegeti ? ...

    1. Au oarecare disciplina in conduita, de-aia dispar. Speciile fara limite supravietuiesc - gindacii, sobolanii, unii oameni...

      ... chestia cu "iliescian" nici nu-i asa de rau. Cit l-am mai injurat pe nea Nelu si am ajuns sa-l regret. Categoric, ne depreciem ca specie...

      Probabil încurci personajele! Alcool sau prafuri?!

    Evenimente importante de raportat – Solicitare convocari AGA

    COMCM S.A. informeaza actionarii si publicul investitor ca astazi 12.11.2018, membrii 

    Consiliului de Administratie al societatii au fost informati ca actionarul SIF Transilvania S.A. a 

    solicitat convocarea unei AGEA si unei AGOA. 

    In conformitate cu cererea actionarului SIF Transilvania S.A. de convocare a unei A.G.E.A. 

    privind modificarea si completarea Actului Constitutiv al societatii, revocarea partiala a unei Hotarari 

    A.G.E.A. si a unei A.G.O.A. privind alegerea prin vot cumulativ a unui nou Consiliu de 

    Administratie al societatii cu aprobarea contractului de mandat si a indemnizatiilor brute lunare 

    cuvenite administratorilor alesi, 

    administratorii COMCM S.A. s-au intrunit de indata in sedinta CA si au decis convocarea 

    celor doua AGA in conformitate cu solicitarea actionarului SIF Transilvania S.A. . 

    In cel mai scurt timp vor fi publicate convocarile celor doua sedinte AGA. 

    ADMINISTRATOR PROVIZORIU,

    Gabriela ALEXE 

    1. Si expeditie de pedepsire? Represalii? Pace romana? Frumos, elegant...

    ATATA TIMP CAT EXISTA CORUPTIE SI UN GUVERN POLITIC , TOTI OAMENII DE "AFACERI " SPECULANTI SI FARA SCRUPULE, POT DORMI LINISTITI! FRATILA INCA ISI BATEJOC DE TOT CEEA CE INSEAMNA SIF TRANSILVANIA SI ISI PERMITE SA NU RESPECTE NICI O LEGE ALE INSTITUTIILOR STATULUI ROMAN. DIVINITATEA ESTE SI EA IMUNA LA ACEST PERSONAJ INFATUAT SI PLIN DE EL UITAND CA ACUM CEVA TIMP VINDEA MECIURI SI BLUGI EXPIRATI LAADOUA MANA... SECONSIDERA UN OM DE AFACERI DAR ESTE UN SPECULANT JOSNIC FARA BUN SIMT SI MAI ALES FARA SENTIMENTE FATA DE SEMENII LUI.

    DUPA PAREREA MEA SI DUPA ZICALELE VECHI ....CINE VREA MULT NU O SA AIBE NICI PUTIN. TOTUL SE PLATESTE, IN VIATA. SI DUPA CE SARI PE MASA NIMIC NU IEI CU TINE.

    FRATILA PE NUMELE LUI " NEA TITI "SI A RACOLAT NUMAI OAMENI FARA PERSONALITATE PE CARE SA I POATA MANIPULA IN FUNCTIE DE INTERTESELE PERSONALE. DACA DESCHIZI GURA SI NU FACI CE ITI SPUNE ESTI "EXMATRICULAT". SI MAI NOU AMENINTAT..... DAR ASA E IN ROMANIA.... BANII SI INFLUENTA DESTRUCTIVA.... PRIMEAZA. PANA CAND? PANA CAND VOR EI.... OAMENII DE RAND SUNT VULNERABILI SI USOR DE MANIPULAT.... SI CEI DE TEAPA LUI SPECULEAZA. DAR EU FAC PARTE DINTR O ALTA CATEGORIE. SI VA PROMIT CA O SA AFLATI MAI MULTE DECAT STITI VOI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb