ZIARUL BURSA

12 noiembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

MIHAI FERCALĂ E PE CALE SĂ ÎNFRÂNGĂ TRIPLA ALIANŢĂ ÎN LUPTA PENTRU CONTROLUL DEPOZITARULUI CENTRAL Baciul Moldovan, politica turmelor şi lupta pentru caşcaval în spaţiul carpato-danubiano-pontic

Mihai AntonescuCompanii / 12 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, un locuitor al fundului grădinii casei în care locuiesc a găsit la el în localitate o valiză de dimensiuni modeste, conţinând un conţinut. Mi-a adus mie, cel mai apropiat reprezentant al presei libere şi democratice aflat la îndemână, recipientul cu pricina.

Odată deschisă, valiza a revărsat, ca o modestă şi locală replică a Cutiei Pandorei, asupra publicului larg, prin intermediul meu, o sumă de înscrisuri care mai de care mai instructive, dar şi amuzante, referitoare la marile războaie din lumea mică a pieţei noastre de capital.

Poveştile desprinse din aceste înscrisuri au felurite personaje, personaje fizice şi personaje juridice, cum ar zice un dramaturg de formaţie eclectică, un cronicar ce nu s-ar îndura să lase acurateţea istoriei să sufoce nervul plăpând al umorului imperios necesar pentru a ne ţine în viaţă într-o ţară în care, dacă nu râzi, nu-ţi rămâne decât să plângi în hohote.

"Nu sunt de acord cu cei care sacrifică investiţiile de dragul profitabilităţii"

SUPLIMENT BURSA / ROMGAZ - CINCI ANI DE LISTARE "Nu sunt de acord cu cei care sacrifică investiţiile de dragul profitabilităţii"

Companii / 12 noiembrie 2018

(Interviu cu Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz) 

"Ţările din Grupul de la Vişegrad ne vor neapărat în rândul lor - pe noi, ca stat, şi pe Austria"

"Suntem într-o analiză destul de aprofundată şi înaintată a posibilităţilor de a avea o participare în Marea Neagră pe zona offshore"

"Gradul de îndatorare al Romgaz este zero, în acest moment"

Societatea Naţională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz aniversează, astăzi, cinci ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar şi pe piaţa de capital londoneză.

Reporter: Astăzi aniversaţi cinci ani de la listarea Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Care este bilanţul, după această perioadă - ce avantaje v-a adus listarea pe piaţa de capital?

"Randament de 80% pentru Romgaz, faţă de preţul din ofertă"

SUPLIMENT BURSA / ROMGAZ - CINCI ANI DE LISTARE / ANALIŞTII: "Randament de 80% pentru Romgaz, faţă de preţul din ofertă"

Andrei IacomiCompanii / 12 noiembrie 2018

Luca Nicolae, Tradeville: "În momentul listării, Romgaz era una dintre cele mai râvnite companii de către investitorii de la BVB" 

Simion Tihon, Prime Transaction: "Prin listarea Romgaz, piaţa noastră de capital a primit o gură de oxigen de care avea mare nevoie"

La cinci ani de la listarea companiei la bursa din Bucureşti şi la cea din Londra, analiştii noştri arată că, faţă de preţul la care s-a încheiat oferta publică de vânzare de acţiuni Romgaz (simbol SNG) din 2013 (30 de lei/acţiune), randamentul titlurilor este, acum, de circa 80%.

Realizări şi perspective

SUPLIMENT BURSA / ROMGAZ - CINCI ANI DE LISTARE Realizări şi perspective

Valentin IonescuCompanii / 12 noiembrie 2018

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. a fost înfiinţată de guvern potrivit hotărârii nr. 575/2001, prin fuziunea Societăţii Comerciale de Explorare şi Producţie a Gazelor Naturale Exprogaz - S.A. cu Societatea Naţională de Depozitare Subterană a Gazelor Naturale "Depogaz" - S.A.

"Deficitul comercial va ajunge la 14 miliarde euro, anul acesta"

MIHAI IONESCU, ANEIR: "Deficitul comercial va ajunge la 14 miliarde euro, anul acesta"

Ramona RaduCompanii / 12 noiembrie 2018

INS: "Deficitul balanţei comerciale - mai adânc cu 1 miliard de euro, la 9 luni" 

Deficitul comercial al ţării noastre va depăşi valorile înregistrate în ultimii doi ani, urmând să ajungă la aproximativ 14 miliarde euro, în acest an, estimează Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Imob Construct construieşte ansamblul rezidenţial Cloud 9

Imob Construct construieşte ansamblul rezidenţial Cloud 9

Ramona RaduCompanii / 12 noiembrie 2018

Cel mai scump apartament ajunge la 154.000 euro, fără TVA 

Imob Construct construieşte în Pipera, în proximitatea DRPCIV, un ansamblu rezidenţial, Cloud 9, compus din patru imobile, de câte 11 etaje fiecare, cu 820 de apartamente în total, ne-a declarat, recent, Robert Zamfir, reprezentant al proiectului.

Citta Residential Park, din Pantelimon, va avea 180 de apartamente

Citta Residential Park, din Pantelimon, va avea 180 de apartamente

R.R.Companii / 12 noiembrie 2018

Pentru apartamentele de trei camere, preţul este exprimat în lei pentru a se încadra în cota de TVA de 5% 

Proiectul imobiliar Citta Residential Park, situat în Pantelimon, la Piaţa Delfinului şi în proximitatea Mega Mall, va dispune de 180 de apartamente, găzduite de cinci blocuri, ne-a declarat Iliuţă Scărişoreanu, reprezentant exclusiv al proiectului, din partea biroului Remax Magnum.

Statul cere bani şi de la Transgaz

DUPĂ ROMGAZ ŞI NUCLEARELECTRICA Statul cere bani şi de la Transgaz

A.I.Companii / 12 noiembrie 2018

Statul Român, prin Ministerul Economiei, a adăugat pe ordinea de zi a Convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Trans-gaz, ce va avea loc pe data de 3 decembrie, un punct privind distribuirea/redistribuirea sumelor înregis-trate în conturile "rezultat reportat" şi/sau "alte rezerve", se arată în notificarea remisă de transportatorul de gaze naturale Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Aerostar raportează un profit în creştere cu 122%

DUPĂ PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI Aerostar raportează un profit în creştere cu 122%

MIHAI GONGOROICompanii / 12 noiembrie 2018

Aerostar Bacău (ARS) a raportat un profit net de 59,82 milioane de lei, pentru primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 122% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului 2017, în contextul creşterii veniturilor din vânzări şi a reducerii cheltuielilor cu exploatarea, se arată în raportul companiei, remis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

TMK - Artrom îşi dublează profitul

DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI TMK - Artrom îşi dublează profitul

A.I. Companii / 12 noiembrie 2018

Producătorul de ţevi TMK - Artrom (ART) a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net consolidat de 48,04 milioane de lei, în creştere cu 96,3% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul unei cifre de afaceri de 1,046 miliarde de lei, cu 36,4% mai mare decât cea obţinută în aceeaşi perioadă de raportare, se arată în raportul semestrial publicat de compania din Slatina pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Alro, cel mai rentabil emitent de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 NOIEMBRIE Alro, cel mai rentabil emitent de la BVB

MIHAI GONGOROIInvestiţii Personale / 12 noiembrie 2018

Acţionarii companiei sunt convocaţi pentru aprobarea distribuirii unui dividend de aproape 0,46 lei/titlu, cu un randament de 13,9%  

Beneficiind de o creştere de 12,74%, în raport cu moneda euro, în intervalul 1 - 8 noiembrie, acţiunile producătorului de aluminiu Alro (ALR) urcă pe prima poziţie în topul rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), chiar înaintea anunţului de la finalul săptămânii trecute privind convocarea acţionarilor pentru aprobarea distribuirii unui dividend pe baza situaţiilor financiare pentru primele nouă luni ale anului.

Practic, conducerea producătorului de aluminiu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru 13 decembrie, pentru a supune la vot aprobarea unui dividend de 0,45756 lei/acţiune, se arată în raportul Alro remis bursei.

Flota "verde" a Parisului: 20.000 de biciclete electrice

Flota "verde" a Parisului: 20.000 de biciclete electrice

O.D.Companii / 12 noiembrie 2018

Există oraşe care fac paşi concreţi în ceea ce priveşte trecerea la un trans-port cât mai puţin agresiv cu mediul înconjurător. Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume, într-o schemă finanţată de stat care are rolul să permită navetiştilor să folosească acest mijloc de trans-port, să reducă aglomeraţia în trafic şi poluarea.

Constantă în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante

Constantă în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante

O.D.Companii / 12 noiembrie 2018

Oferta de locuri de muncă la nivel naţional se menţine la acelaşi nivel faţă de ultimele luni din punctul de vedere al cifrelor brute. Aproximativ 34.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Atacuri cibernetice, "producţie" în urcare

Atacuri cibernetice, "producţie" în urcare

O.D.Companii / 12 noiembrie 2018

Infractorii din lumea virtuală devin tot mai inventivi şi insistenţi. Numărul infracţiunilor este în continuă creştere. Producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab a anunţat că sistemul anti-phishing a împiedicat peste 137 de milioane de tentative de a vizita pagini web false în trimestrul al treilea, la nivel global, cu 27,5% mai multe decât în trimestrul al doilea.

Dezinteresul naţional

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 noiembrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Nici nu a fost încă dat publicităţii Raportul de progres privind aplicarea Mecanismului de cooperare şi de verificare şi nici nu a fost încă votată rezoluţia Parlamentului European privind România - ambele evenimente vor avea loc mâine - că lupta pentru postul de comisar din partea ţării noastre în viitoarea Comisie Europeană pare să fi început. Cel puţin aşa ar putea fi interpretată desfăşurarea de forţe şi confuzia mediatică ce au urmat apariţiei informaţiei privind demisia ministrului pentru afaceri europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-12 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-12 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 12 noiembrie 2018

Producţia industrială din Olanda şi-a accelerat declinul anual în septembrie 2018, până la 2,1%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară. Producţia din industria...

OMV Petrom a asigurat peste două treimi din rulaj

BVB OMV Petrom a asigurat peste două treimi din rulaj

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 12 noiembrie 2018

Toţi indicii au terminat ziua în creştere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, printr-un rulaj de 82,09 milioane de lei, dublu faţă de valoarea medie a...

Creştere consistentă în producţia laptelui de vacă

Creştere consistentă în producţia laptelui de vacă

Companii / 12 noiembrie 2018

Agricultura oferă în continuare veşti bune. Unităţile procesatoa-re au colectat în primele nouă luni ale acestui an o cantitate de lapte de vacă cu 7,8% (62.528 tone) mai mare faţă de cea din perioada similară din 2017, conform datelor publicate...

Liviu Dragnea vrea propria instanţă

Liviu Dragnea vrea propria instanţă

GEORGE MARINESCUPolitică / 12 noiembrie 2018

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a supus deciziei Curţii Constituţionale şi a tras la sorţi, vineri, completurile de cinci judecători din cadrul instanţei. Înainte de des-făşurarea procedurii, Liviu Dragnea, şeful PSD, a contestat în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo