Mihai Fifor a discutat cu omologul său grec despre cooperarea în domeniul securităţii

G.F.
Politică / 14 decembrie 2017

Mihai Fifor (Sursa foto: Facebook)

Mihai Fifor (Sursa foto: Facebook)

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut astăzi, la sediul instituţiei, o întrevedere cu şeful apărării din Republica Elenă, amiralul Evangelos Apostolakis.

Potrivit unui comunicat de presă, agenda discuţiilor, la care a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a inclus subiecte legate de cooperarea în domeniul apărării, în context bilateral şi în cadrul UE şi NATO, cu accent pe identificarea unor modalităţi concrete de intensificare a relaţiilor militare, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

În ceea ce priveşte contextul UE, a fost exprimat interesul celor două părţi pentru dezvoltarea unei cooperării structurate permanentă (PESCO), în domeniul securităţii şi apărării, Grecia şi România fiind state semnatare ale Notificării privind participarea la PESCO.

În plan aliat, cei doi oficiali au convenit asupra coordonării între armatele României şi Greciei, în vederea creşterii interoperabilităţii şi coordonării pe problematicile de interes comun de pe agenda NATO.

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a subliniat că, prin decizia de alocare a două procente din PIB pentru apărare, România se alătură statelor aliate care respectă acest angajament, evidenţiind, în context, importanţa continuării eforturilor la nivelul NATO în vederea contracarării ameninţărilor de orice natură la adresa întregii Alianţe şi proiectării stabilităţii, printr-o abordare de tipul "360 de grade". În ceea ce priveşte demersurile aliate corespunzătoare flancului estic, ministrul l-a informat pe amiralul elen despre progresul înregistrat în implementarea deciziilor privind postura de apărare şi descurajare, asumate la Summit-ul de la Varşovia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb