Mihail Vlasov a pierdut toate funcţiile de la CCIR

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 12 septembrie 2006

Comitetul Executiv al CCIR a decis şi "divorţul" de CCI Iaşi

Comitetul Executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a decis, în data de 7 septembrie, cu unanimitate de voturi, retragerea calităţii de membru al Camerei, deţinută de Mihail Vlasov pentru filiala Iaşi, şi încetarea calităţii de membru al tuturor organelor de conducere ale CCIR. Decizia Comitetului Executiv a fost argumentată pe baza numeroaselor încercări ale preşedintelui CCI Iaşi de preluare a conducerii CCIR, prin utilizarea unor "mijloace nestatutare". De asemenea, Mihail Vlasov mai este acuzat de foştii săi colegi că ar fi încercat să modifice statutul CCIR şi a obiectivelor acesteia, tensionînd relaţia Camerei atît cu instituţiile statutului, cît şi cu membrii comunităţii de afaceri.

Pe de altă parte, aşa cum se arată într-un comunicat de presă remis de CCIR, Mihail Vlasov "a acţionat, în perioada 2002 - 2006, într-un mod care a condus la afectarea imaginii instituţiei". Printre faptele date drept exemplu pentru susţinerea deciziei Comitetului Executiv aminitim instigarea, în aprilie 2005, de către Mihail Vlasov, a unui grup de angajaţi ai SC "Regent Security" SRL, care ar fi ocupat, pe motiv că au informaţii privind un eventual atac terorist, mai multe etaje şi birouri ale CCIR, interzicînd accesul angajaţilor în sediu.

În comunicatul de presă se mai arată că totul a culminat cu cele petrecute în ziua de 3 august 2006, cînd preşedintele CCI Iaşi "a împiedicat desfăşurarea în bune condiţii a Adunării Generale a membrilor CCIR şi a anunţat constituirea Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie, organizaţie opusă CCIR".

CCI Iaşi va funcţiona separat de CCIR

Victor Babiuc, preşedintele CCIR, ne-a declarat că, la reuniunea Comitetului Executiv din 7 septembrie, membrii acestuia au decis şi încetarea relaţiilor dintre Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Camera centrală de la Bucureşti. Domnia sa ne-a mai spus că CCI Iaşi se va descurca singură de acum înainte, fiindu-i retras tot sprijinul de care beneficia anterior.

De asemenea, Radu F. Alexandru, vicepreşedinte al CCIR, ne-a declarat că "la CCI Iaşi situaţia este una paradoxală şi din ce în ce mai mulţi oameni de afaceri părăsesc această structură care funcţionează fără suportul CCIR". Vicepreşedintele CCIR ne-a mai precizat că, la solicitarea unor reprezentanţi ai mediului de afaceri ieşean, CCIR va deschide, în viitorul apropiat, în acest oraş, o reprezentanţă unde se vor putea înscrie toţi cei care doresc acest lucru.

Camera din Iaşi funcţionează după alte reguli

În altă ordine de idei, conducerea CCIR susţine, în acelaşi comunicat de presă, că o serie de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Iaşi au sesizat Camera centrală asupra modului în care este exprimat votul în cadrul adunărilor Camerei ieşene. Potrivit unei scrisori adresată de aceştia conducerii CCIR, se pare că orice membru al asociaţiei îşi putea asigura un anumit număr de voturi în funcţie de suma pe care era dispus să o plătească. Astfel, contra unei taxe anuale de 624 dolari, un membru poate cumpăra cinci voturi în cadrul adunării, în timp ce, în schimbul unei taxe mai mici, în valoare de 312,5 dolari, acesta îşi poate asigura două sufragii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb