Mihail Vlasov, trimis în urmărire penală pentru şantaj

E.D.
Anticorupţie / 15 mai 2014

Procurorii DNA au dispus, astăzi, efectuarea urmăririi penale faţă de Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pentru infracţiunea de şantaj, în acelaşi dosar în care ieri a fost acuzată fiica domniei sale şi alte două persoane, informează un comunicat al DNA.

Vanda Vlasov, fost prim vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, Chirilă Cassandra, fostă secretară în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional şi Pop Daniela Domnica, asistent arbitral şef adjunct în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au fost puse ieri sub urmărire penală de către DNA pentru fals intelectual şi favorizare la fals.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 5 mai 2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta. Vlasov urmărea prin aceasta evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală.

La data de 5 mai 2014, preşedintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, fiica lui Mihail Vlasov (care este inculpat, trimis în judecată în altă cauză) care, în aceeaşi zi, i-a înmânat un plic "sigilat", comunicându-i că este din partea tatălui ei. Plicul conţinea o scrisoare olografă scrisă şi semnată de Vlasov Mihail.

Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât şi pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat "n-aş vrea să sufere şi copiii altuia".

Anterior primirii scrisorii de ameninţare, destinatarul, preşedintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Vlasov Mihail care i-ar fi spus, sub diverse forme, că "nu este bine ce face", cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul şi în exerciţiul funcţiei pe care o deţine la Camera de Comerţ şi Industrie a României. În opinia preşedintelui interimar, aceste ameninţări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din C.C.I.R. după demiterea din funcţia de preşedinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea răspunderii penale şi patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb