Mihail Vlasov, urmărit penal pentru luare de mită într-un nou dosar

Alexandru Costea
Anticorupţie / 2 martie 2015

Actualizare 16:39

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, pentru luare de mită într-un nou dosar.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cursul lunii februarie 2013, Mihail Vlasov, la acea dată preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului". În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Mihail Vlasov ca, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, să îl numească în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord.

În şedinţa din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât faţă de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale .

(Elena Deacu)

---

Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, ar fi fost audiat la DNA în această dimineaţă, după ce vineri a fost condamnat de o primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare, potrivit surselor din presă.

Pe 9 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului, informează un comunicat DNA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine se aseamana se aduna si era o frumoasa adunatura la Camera de Comert si Industrie Doamna Gorghiu era arbitru platit cu procent din suma procesuala pentru ca o recomanda facultatea Dimitrie Cantemir ca si cealalta jurista dna Udrea. Altii au Harvard, noi Dimitrie Cantemir.

    1. Adica Vlasov nu se dezminte si era inconjurat cu sugatoare ? Sau cum le mai zice guresoaie ? Cred ca fiica-sa are ce invata de la tata, si poate c vom gasi si un film de educatie manageriala in domeniul p#$no intre tata si fiica. Distractiv !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb