Miliardarul George Soros se retrage definitiv din activitate

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2015

Miliardarul George Soros şi-a anunţat, vineri, retragerea definitivă din activitatea investiţională, afirmând că managerii fondurilor de hedging au, în aceste zile, "o viaţă de iad" din cauza incertitudinilor şi a volatilităţii de pe pieţele financiare.

Soros, în vârstă de 84 de ani, probabil cel mai influent investitor financiar, alături de Warren Buffet, a renunţat să mai administreze banii clienţilor încă din 2011 şi le-a dezvăluit oaspeţilor unei cine pe care a găzduit-o joi seara, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că încredinţează fondurile familiei directorului de investiţii Scott Bessent.

"M-am retras de mai multe ori în trecut, dar de data asta decizia este definitivă. Îmi dedic toată energia activităţilor filantropice", a spus investitorul.

Soros a fondat primul său fond de hedging împreună cu Jim Rodgers, în 1973, dar nu a devenit faimos până când nu a pariat un miliard de lire sterline împotriva Băncii Angliei, în aşa-numita "miercure neagră", în 1993. El a mizat pe faptul că Marea Britanie a intrat în Mecanismul European al Ratelor de Schimb cu un nivel prea ridicat al lirei şi a avut dreptate. Guvernul condus la acea dată de John Major a cheltuit 2 miliarde de lire pentru susţinerea lirei, iar dobânda de politică monetară a urcat pentru scurt timp la 12%, dar Executivul a fost nevoit să se recunoască înfrânt.

Soros a spus, săptămâna trecută, că de la criza din 2008 legătura dintre pieţele financiare şi afacerile internaţionale este tot mai strânsă, ceea ce face lucrurile dificile, relatează MarketWatch.

"Acest fapt a sporit nivelul incertitudinilor, volatilităţii şi impredictabilităţii, pe pieţele financiare şi în afacerile internaţionale...Astfel interacţiunea sporită dintre cele două domenii se transpune în şocuri externe pentru ambele", a mai arătat Soros.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ăsta, băiat deștept, s-a iertat deja de datorii. Mai nasol este că, dacă nici el nu știe ce urmează, poate urmează ceva chiar interesant ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb