Mincinosul de MAKE

MAKE (mincinosul)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie 2009

După 19 ani de jurnalism cinstit, MAKE, directorul ziarului "BURSA", a rămas fără dovada susţinerilor sale; CNVM şi-a schimbat site-ul, imediat după apariţia ziarului în care era invocat site-ul drept dovadă.

După 19 ani de jurnalism cinstit, MAKE, directorul ziarului "BURSA", a rămas fără dovada susţinerilor sale; CNVM şi-a schimbat site-ul, imediat după apariţia ziarului în care era invocat site-ul drept dovadă.

A dispărut Ordonanţa 65 de la capitolul "Ordonanţe de sancţionare" din site-ul CNVM, rămânând doar la capitolul "NOUTĂŢI".

Ieri.

Ieri dimineaţă, am vrut să-i arăt unui ziarist dovada pe care mi-am sprijinit opinia, publicată în "BURSA", că CNVM ne abureşte intenţionat, susţinând că suspendarea din activitate a SSIF "Broker" Cluj n-ar fi o sancţiune, ci o măsură asiguratorie.

Am arătat, ieri, că Ordonanţa figurează pe site-ul CNVM la capitolul "Ordonanţe de sancţionare".

Dar, când să fac dovada triumfător, am înţepenit: Ordonanţa dispăruse de la acel capitol!

Am râs cu poftă. CNVM mi-a tras covorul de sub picioare! Întâmplarea merită un articol cu titlul "Mincinosul de MAKE".

Îl scriu.

Tocmai asta fac.

Am căutat în arhivele "Google" şi "Yahoo", dar n-am avut noroc sau nu m-am priceput; nu am găsit proba că CNVM a operat schimbarea.

Da, în ochii publicului, nu mai pot invoca această dovadă că Ordonanţa 65 a CNVM este o sancţiune.

Trucul la care s-a dedat CNVM rămâne să mai conteze între mine şi comisari - cum îi voi privi de acum înainte, ce-mi voi permite să presupun despre caracterul Comisiei în întregul său şi despre caracterul comisarilor, ca persoane.

Dar, în definitiv, nu asta era problema, ci dacă este sau nu este Ordonanţa 65 o sancţiune.

Şi pentru asta - ha, ha, ha! - nu avem nevoie de probele de pe site-ul CNVM.

Este de ajuns să examinăm articolul 17 ("Măsuri asiguratorii şi sancţiuni") din Statutul CNVM, pe care îl reproducem:

"(1) C.N.V.M. poate impune, în cazuri bine justificate şi pe o perioadă determinată, entităţilor reglementate, emitenţilor sau altor entităţi care desfăşoară activităţi în legătură cu pieţele reglementate, măsuri asiguratorii sau restricţionarea exercitării unor drepturi. Asemenea măsuri se pot referi la blocarea de conturi bancare, restrângerea unor transferuri patrimoniale ale emitenţilor sau blocarea transferului unor valori mobiliare ori al altor instrumente financiare pe o perioadă care nu poate depăşi două săptămâni.

(2) În cazul nerespectării legilor care guvernează pieţele de capital, pieţele reglementate de mărfuri şi instrumente financiare derivate, organismele de plasament colectiv în valori mobiliare sau a reglementărilor sale, C.N.V.M. poate dispune sesizarea organului de urmărire penală, pentru situaţia în care fapta săvârşită constituie infracţiune potrivit reglementărilor specifice, sau aplicarea următoarelor sancţiuni contravenţionale:

a)avertisment scris;

b)amenzi;

c)suspendarea autorizaţiei;

d)retragerea autorizaţiei;

e)anularea autorizaţiei" (Statutul C.N.V.M. - art.17)

Observăm că "suspendarea autorizaţiei" nu figurează la "măsuri asiguratorii", ci la "sancţiuni".

Aşa că, atunci când CNVM afişase Ordonanţa 65 (de suspendare a autorizaţiei SSIF "Broker" Cluj), pe site-ul CNVM, la capitolul "Ordonanţe de sancţionare" săvârşise un gest aflat în conformitate cu Statutul CNVM.

Acum, că a şters-o de acolo, CNVM nu-şi respectă Statutul.

Ha, ha, ha!

Dar, este, oare, de râs?...

P.S.: Mă aştept ca, astăzi, când apare articolul acesta în "BURSA", să zboare articolul nr. 17 din Statutul CNVM.

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. Ca vechi cititor al ziarului Bursa constat in ultimele saptamani ca dl Make duce un razboi de gherila cu CNVM. La articolul de ieri am postat un comentariu referitor la faptul ca prevederi identice cu art 7 din statutul CNVM sunt si in legislatia bancara, precum si cea a asigurarilor. Vad ca dl Make nu sufla o vorba despre BNR sau CSA... De ce oare? Prietenii stiu de ce....E rusinos pentru un cotidian odinioara respectabil sa intre intr-o polemica de doi lei cu o instituie a statului roman...si mai rusinos e ca aceasta institutie nu reactioneaza public la aceste articole ale dlui Make.

    PS Dupa postarea acestui comentariu ma astept sa zboare din articolul de ieri comentariul respectiv (sic!) 

    1. 1.Din articolele mele nu zboara nimic;din site-ul institutiei statului,zboara.Cine-i respectabil si cine nu?

      2.Nu duc nici un razboi;nu ma pot abtine in fata abuzului si a penibilului. 

      3.Un articol despre CNVM nu este un articol despre BNR si nici despre CSA.Oricum,multumesc pentru observatie;am sa ma uit.Daca BNR si CSA dispun de prerogative similare cu CNVM,ar fi un rationament gresit sa acreditam ca ele ar fi normale. 

      4.Polemica este de mai mult de doi lei.

      5.Poate ca prietenii dumneavoastra stiu de ce.Eu nu prea am prieteni,n-am tata,n-am mama,m-a nascut o matusa si m-a adoptat un cumnat. 

      Articolul dlui Make m-a pus putin pe ganduri. In numerele anterioare ale ziarului Bursa am postat o serie de amanunte din corespondenta electronica purtata de subsemnatul cu SSIF Broker in calitate de client pagubit. Este posibil ca interlocutorii mei invizibili sa-si fie sters din calculatoare mesajele email transmise de subsemnatul. De aceea, rog CNVM sa verifice si acest aspect, daca corespondenta aceasta mai exista. Redau conologic, interventiile facute catre SSIF Broker prin e-mail :

      - 08.10.08 - solicitare portofoliu la zi - Cluj si Deva 

      - 10.10.08 - sesizare presedinte Prunea de diferentele intre cele 2 situatii. Solicit verificare incrucisata Deva - Cluj. 

      -19.10.08 - neprimind raspuns, sesizez auditorul SC Citadela srl Cluj 

      - 20.10.08 -sesizare compartimente functionale SSIF : juridic/control, contabilitate, tranzactii 

      - 20.10.08 - revenire la presedinte 

      - 21.10.08 la Deva se deplaseaza o echipa SSIF condusa de sefa de la juridic/control Adina Moldovan. Mi se solicita cele 3 chitante false care sunt xerocopiate la sediul Deva. Mi se propune rezolvare amiabila dar conditiile mele nu sunt acceptate. Solicit registrul de reclamatii client si fac sesizarea in acesta, la pozitia1. 

      - 21.10.08 - informez pe ginerele dlui Cartis ( membru CA ) despre situatie, cu rugamintea sa o aduca la cunostinta d-lui. 

      -21.10.08 - informez pe dl. Anton Ionescu (membru CA)  

      - 21.10.08 - informez pe dl Miron Martin fost membru CA 

      - solicitare portofoliu la zi - neonorat 

      - 28-29. 10.08 incercari de rezolvare amiabila cu presedintele Prunea  

      - 04.11.08 - solicitare portofoliu la zi - neonorat 

      - solicitare raspuns la propunerile privind solutionare amiabila

      03.02.09 - comunicare demers esuat, cu solicitarea adresei de domiciliu pt dl Prunea, in vederea depunerii Plangerii prealabile in justitie. 

      stimate domnule oprea esti penibil nu te ai saturat cit ...maninci ,pina la urma observatiile tale care cuprind unele lucruri reale probabil pica ...de ce?...pentru fervoarea cu care vrei sa demonstrezi ca ce rau au facut ca nu te au luat in CA ,dar nu i timpul pierdut uite CARTIS si a dat demisia mai incearca poate maninci ....si oficial ...platit ca membru CA

      stimate domnule oprea esti penibil nu te ai saturat cit ...maninci ,pina la urma observatiile tale care cuprind unele lucruri reale probabil pica ...de ce?...pentru fervoarea cu care vrei sa demonstrezi ca ce rau au facut ca nu te au luat in CA ,dar nu i timpul pierdut uite CARTIS si a dat demisia mai incearca poate maninci ....si oficial ...platit ca membru CA

      listeaza-ti toate e-mailurile, ele vor fi acceptate in instanta ca probe. eu asa am facut. Asa trebuia sa faca si MAKE. Pentru toata lumea: LISTATI-VA MAILURILE SI PAGINILE DE INTERNET RELEVANTE !!!

      multumesc pentru sfat, am facut deja acest lucru, le-am si depus in instanta.

      Dupa ce ca este urit ca noaptea si-a mai aduaugat , pe buna dreptate, si o ocarina. Nu era cazul.

      (I)logica ta e indecenta.Ori pe buna dreptate,ori nu era cazul.Du-te si posteaza la un ziar de fotbal.

      Ai dreptate ca acest individ apara pe cineva. Auzi jurnalist cinstit, si cui ii spunea asta. A spus individul ceva de Farmache care are un departament de supraveghere a tranzactiilor si al emitentilor de pe bursa. Broker a fost listat la bursa, a raportat la bursa. BVB a urmarit miscarea actiunilor pe bursa. Broker este actionar la bursa. Sa publice acest "jurnalist cinstit" citi bani a incasat de la BVB. Farmache stie tot si de aceea a demisionat brusc. Are un caracter de lasi. Stie cind sa se strecoare. A spus acest individ de dezastrul lui Mugur Isarescu prin retragerea autorizatiilor BANCOREX si BIR ? A spus ceva de intelegerea dintre Farmache si Baltazar cind asta a tepuit piata? el crede ca e omu dreptatii. Va veni si judecata dreapta. El nu reprezinta nimic. Daca sinteti brokeri haideti sa facem dreptate la bursa. Astia s-au imbogatit pe munca noastra. Acum unul fuge si altu ne manipuleaza. In aga putem sa cerem orice informatie si raportare din istoria bursei.

      Ce glumite de Ferentari! Asta e intelectalu.

      domnule Ifrim, recunosc faptul ca nu ma simt foarte confortabil in situatia in care am ajuns. Fervoarea de care ma acuzi d-ta si ai motivele d-tale sa crezi ce vrei, a fost determinata printre altele, de fervoarea cu care a fost respinsa o propunere a subsemnatului , mai in gluma, mai in serios, facuta dlui Prunea, in scris, in data de 29.10.08 . Dumnealui ma trimisese sa ma inteleg exclusiv cu infractoarea de la Deva, am discutat cu dansa dar mi-a spus ca e falita, (a pierdut toti banii pe bursa) si atunci i-am propus ca o posibila solutie compensatorie sa ma angajeze pur si simplu ca si consilier al dumnealui. Fac mentiunea ca am absolvit aceeasi facultate ca si dansul la Cluj cu doi ani mai tarziu, o jumatate de legislatura 1966-2000 am fost presedintele comisiei de buget finante banci din senat, dupa retragerea din politica am lucrat 8 ani in domeniul bancar din care 3 ani in corpul de control iar ultimii 3 ani ca analist credite. Iata ce continea printre altele, e-mailul transmis in data de 29 10.08.

      ..... " daca este necesar voi veni la Cluj, dar va pot spune chiar acum ce pot face:  

      - ca si consilier al Dvs va voi trage de maneca daca observ ca sunteti pe cale sa faceti o miscare gresita , riscanta sau ilegala si in acest mod va voi apara pozitia, prestigiul si reputatia; 

      - cu relatiile pe care le pot reactiva la nivelul comisiilor de buget, finante banci din parlament pot crea la nevoie o interfata intre SSIF si CNVM daca se va pune problema unor imbunatatiri legislative sau cazuri de interpretare diferita sau neintelegeri; 

      -in cazul celor 5 judete arondate pentru supravegherea controlorilor voi face ce am facut si in cazul meu, adica scoaterea la iveala (fara a face valuri in interior) a murdariilor, reglarea conturilor, recuperarea debitelor si instaurarea unui climat de incredere pt. clienti si de responsabilitate pt. controlori. "... 

      Ei si dupa ce mi-am expus bunele intentii, dl Prunea imi raspunde printre altele " .... marlania de care dati dovada in scris si inclinatia spre obtinerea de castiguri substantiale nemeritate ne-ar indreptati la alt tratament..... Avem standarde la care nu abdicam..... 

      Retine, domnule Ifrim, este dialogul dintre un client furat care propune solutii si un atotputernic si arogant presedinte de SSIF. Din aceasta cauza am luat decizia sa fac public cazul meu.  

      Aveti foarte mare dreptate domnule Oprea. Intotdeauna ati avut interventii de mult bun simt in comparatie cu altii.

      eu nu am spus ca nu ai dreptate si nici ca nu trebuie sa ti ceri drepturile dar recunosti singur ca ai incercat sa cazi la mica invoiala si daca nu ti a mers acum faci pe victima etc pe cavalerul negru in toate ziarele (repet ca sint de acord ca acolo la deva s a FURAT dar am rezerve ca celor din cluj le a trecut prin cap asta ,pina in ultimul moment

      iar in privinta lui prunea ai dreptate ca i arogant  

      listeaza-ti toate e-mailurile, ele vor fi acceptate in instanta ca probe. eu asa am facut. Asa trebuia sa faca si MAKE. Pentru toata lumea: LISTATI-VA MAILURILE SI PAGINILE DE INTERNET RELEVANTE !!!

      nea ifrime, ce ai face d-ta daca dupa ce ai bagat peste 200.000 lei in piata, pe cont nediscretionar si esti hotarat sa treci criza fara a intra in panica (fara sa vinzi) te trzesti la un moment dat ca soldul tau a ajuns la minus 160.000 lei ? Cu alte cuvinte, esti instiintat cu cinism ca esti "mare debitor". Banuiesc doar ca vei proceda ca si mine , cerand explicatii, apoi incerci sa cazi la invoiala cum zici matale (rezolvare amiabila am zis eu), apoi te adresezi in alta parte. Acum sunt deabia in faza de debut al demersului public, ziarul Bursa fiind primul ziar caruia m-am adresat, iata, indirect, prin discutie forum Urmeaza probabil si altele, in masura in care evolueaza lucrurile.

      eu am citit articolele matale si in alte ziare si cunoscind faptul ca ai vrut in CA am banuit ca de aici e problema dar daca spui ca ai fost furat in justitie mama si sa plateasca cei care au gresit!

      In ce ziare si cand ai citit articolele mele? Fi te rog mai clar. Din moment ce vorbesti de ARTICOLE, musai trebuie sa fie cel putin doua. Te rog mentioneaza-le clar, ziarul si titlul.

    Dle Make, riscati sa fiti suspendat, dvs si Ziarul Bursa, de catre CNVM...daca o tineti in ritmul acesta..:)))

    Lasati Crocodilul sa doarma linistit ! Nu-l bruscati :)) 

    1. CNVM nu poate sa suspede ziarul. Oricum cu asemenea manipulari va da faliment.

      Asa zicea si saracu Boboc.

    Nimeni nu spune ca CNVM-ul albul imaculat.Dimpotriva. Dar si cand vrei sa-l albesti nu trimiti hornarii sa se ocupe de asta.

    Suntem si noi martori ai evenimentelor !

    Domnul Make nu este mincinos ci relateaza adevarat episodul. Ordonanta 65 a disparut de la capitolul Ordonante de suspendare de pe siteul CNVM ! Ieri dimineata, luni 16.02.09 mai era acolo ! Am vazut-o si eu ! CNVM a operat migratia, dupa articolul din Bursa ! dar a lasat o urma acolo ! A lasat ordonanta 56 de suspendare a Sucursalei Deva ! Iata operare cu 2 masuri : suspendarea sucursalei este sanctionare iar suspendarea centralei a fost scoasa de acolo ! CNVM este rugata de cititori sa fie consecventa ! sa scoata si suspendarea Sucursalei de la capitolul sanctionare ! Oricum, pe baza Statutului CNVM are dreptul sa faca ce-i trece prin cap si nimeni nu poate interveni, absolut nimeni din aceasta lume, fiindca asa si-a facut Statutul ! mai putem fi siguri de un lucru : Comisiile de Buget-Finante din Parlament, care intrecut au promovat acest statut aberant de scutire absoluta de orice raspundere a CNVM, nu vor programa revizuirea lui mai devreme de stagiunea 2012-2016 ! Un cuvint si pentru Ssif Broker : nu cheltuiti banii de pomana sa actionati la Instantele din tara CNVM pentru recuperare pagube fiindca, in conditiile acestui Statut al CNVM, veti pierde !  

    1. Va asigur ca in penal nu sunt cheltuieli, asa ca toti cei pagubiti de SSIF BROKER se pot adresa cu plangeri penale la Politie sau interventii in nume propriu in penal. Cei pagubiti care vor sa intenteze proces ma pot contacta (sunt pagubit si eu, NU SUNT AVOCAT) la naibody@yahoo.com ca sa luam o atitudine comuna, daca se poate.

      Nea timpane, daca ai vazut ca dl Make si-a ridicat nadragii nu mai voiesti sa-l pupi , dar acum musai ca doresti sa-i dai un tuc pe gurita . Observa si matale ca si-a pus aparatoare.

    http://www.cnvmr.ro/pdf/ordona nte/Ordonanta-065-2009.pdf

    La asta te refereai..... Documenteaza-te mai bine domnule. Si apropo nu site-urile institutiilor reprezinta o sursa de prima mana ci Monitorul Oficial de unde nu ispar niciodata legi. Ma asteptam ca dumneata sau gloata de ziaristi specializati sa stiti asta. M-ai dezamagit profund si nu voi mai citi ziarul. 

    Cititorii vostri sunt necunoscatori daca vrei sa te citeasca oamenii elevati mai citeste si pune oamenii aia specializati la treaba.

    Domnule Make te supraapreciezi si te victimizezi singur fara fundamente. Cred ca ar fi timpul sa te lasi de meserie. Te-ai uitat in Monitorul oficial dupa Ordonanta buclucasa?

    1. Stimati cititori cu opiniile nr.22,23,scuze pentru nedumerire,dar,sinteti siguri ca ati inteles articolul?Nu este vorba de disparitia Ordonantei,ci de modificarea site-ului.Site-ul dovedea,inainte de modificare,ca Ordonanta era o sanctiune chiar si in optica CNVM.Optica CNVM nu se vede la Monitorul Oficial.

      Atunci de ce scrieti ca ati ramas fara dovada sustinerilor voastre????

      Dovada inca exista. Pur si simplu este mai greu de gasit. Daca va exprimati asa intelegeam. 

      Daca dumneavoastra schimbati site-ul ziarului trebuie sa justificati de ce ati facut-o sau aveti tot dreptul sa o faceti fiind o proprietate personala?!

      Frate,citeste articolul.E complet si explicit.

      Am citit foarte bine si nu ai dreptate. Ce faci acum, te enerveaza cititorii????

      ha ha ha.... 

      Eu insa am gasit ordonanta  

      http://www.cnvmr.ro/pdf/ordo nante/Ordonanta-065-2009.pdf

      Esti funny.Ai citit in articol ca Ordonanta a ramas la rubrica "NOUTATI"? Daca da,atunci de ce te mai lauzi ca ai gasit-o?Daca da,atunci de ce te mai lauzi ca ai inteles articolul? Daca nu,atunci mai citeste-l.Nu,nu esti enervant.

      Vai de capul tau, dar tu ai ineles comentariul meu.

      Articolul tau nu este decat o opinie personala prin care incerci sa starnesti lumea impotriva CNVM. Daca Ordonanta exista pe site-ul CNVM nu poti acuza institutia de lipsa de transparenta. Articolul tau nu face deact sa demnonstreze cat de putin pregatiti sunteti tu si ziaristii tai si faptul ca esti dornic sa faci circ pentru nimic.

      Oricum te asigur ca ai pierdut cativa cititori care te respectau prin acest articol si prin raspunsurile pe care le-ai dat. 

      Cu pozele care le faci angajatelor cum mai stai?? Tot la tine acasa le faci?? Calendar CNVMR nu faci ha ha ha

    Make da din colt in colt. Nu-i merge manipularea. Nu stie pe unde sa scoata camasa din cauza nasului.

    1. Dragi fosti cititori,din coltul in care m-ati inghesuit,racnesc din toti bojocii : inainteeee!

      Racneste pana iti pierzi vocea.....

      Oricum nu te aude nimeni!

      Striga pina pleznesti. Nu te mai aude nimeni. De crezut te mai crede Mutu de la manutanta.

      Si-l aude Surdu de la scularie.

      DLe MAKE,

      Noi cei de la CNVM suntem niste PARVENTI SI PARAZITI ai societatii..impreuna cu cativa ratati pe care am reusit sa-i racolam la Groapa de Gunoi din Ferentari ! 

      Va rugam nu ne parati Justitie ! Promitem sa sugem mai putin sange pe viitor de la participantii pietei de capital.

      Cu respect 

      Minciuna are picioare scurte. Manipularea este o crima. Iata cine este manipulatorul pietei de capital. Sa ne unim toate SSIf-urile si sa aratam ce jaf a produs acest individ impreuna cu Farmache. Cati bani a incasat acest individ pe niste grafice date tot de bursa. Cate socetati a santajat ca sa le publice pe bani grei niste aberatii. Cati bani a luat de la AVAS( FPS) fara licitatie si de pomana. se strange cercul. Va dam Documente din Interior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb