Minerul rănit la Mina Lupeni şi adus la Spitalul Floreasca din Capitală a murit

Gabriel Tănase
Miscellanea #Energie / 7 octombrie 2017

Minerul rănit la Mina Lupeni şi adus la Spitalul Floreasca din Capitală a murit

Toma Petcu: "Ministerul Energiei va elabora o hotărâre de guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate"

Minerul rănit joi în urma surpării de la Mina Lupeni şi adus la Spitalul Floreasca din Capitală a decedat ieri.

Minerul a murit la spital, pe fondul unor probleme renale grave, a declarat liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, potrivit News.ro.

Câmpean a precizat că a avut o convorbire telefonică cu ministrul Energiei, Toma Petcu, iar acesta l-a informat că minerul Ionel Suciu a decedat la Spitalul Floreasca.

Câmpean a declarat: "Din păcate, este o veste total neplăcută. M-a sunat domnul ministru. Acum am aflat, o să vedem dimineaţă (astăzi, n.r.) să îl aducem... Ionel Suciu, minerul transportat la Bucureşti, a decedat. Inima lui a refuzat să mai bată. Mi-a zis domnul ministru că i-a cedat inima pe fondul problemelor renale grave".

Potrivit sursei citate, Ionel Suciu era căsătorit şi avea o fetiţă. Duminică ar fi împlinit 44 de ani.

Minerul decedat este cel care a fost scos primul din mină şi care avea traumatism toracic şi fracturi. El a fost transportat cu elicopterul de la Petroşani în comă indusă.

Minerul găsit fără suflare în urma accidentului de la Mina Lupeni, Iulian Codlean, ar fi împlinit tot duminică vârsta de 40 de ani. În ziua în care ar fi trebuit să aibă aniversarea, şi acesta va fi înmormântat.

Cel de-al treilea miner surprins de prăbuşirea tavanului abatajului se află la spitalul din Petroşani, starea sa de sănătate fiind bună.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, şi-a exprimat, aseară, regretul faţă de moartea celui de-al doilea dintre minerii implicaţi în accidentul de la Mina Lupeni şi a precizat că instituţia pe care o conduce va elabora o Hotărâre de Guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate.

Într-o declaraţie de presă trimisă Redacţiei, Toma Petcu a afirmat: "Am primit cu profundă tristeţe vestea că am mai pierdut încă unul dintre minerii implicaţi în accidentul de la Mina Lupeni. Indurerarea este cu atât mai mare cu cât azi-noapte (n.r. - noaptea de joi spre vineri) când Suciu Ioan Florin a fost adus la suprafaţă era conştient şi cooperant - şi asta ne-a făcut să fim optimişti asupra evoluţiei stării lui de sănătate.

Din păcate, orele petrecute sub darâmături şi-au spus cuvântul. Toţi cei împlicaţi în operaţiunea de salvare au făcut eforturi supraomeneşti şi au reuşit să-i scoată din mină într-un timp mult mai scurt decât estimau iniţial specialiştii. Deşi aceştia vorbeau de un timp de intervenţie de 30 de ore, salvatorii au reuşit să reducă la mai puţin de jumătate acest interval, făcând tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru salvarea colegilor lor.

Vreau să transmit familiilor îndoliate condoleanţe şi putere de la Dumnezeu să treacă peste această încercare. Suntem alături de familiile minerilor pe care i-am pierdut, familia lui Codlea Iuliu Lucian şi a lui Suciu Ioan Florin. Ministerul Energiei va elabora o hotărâre de guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate, dar şi salvatorilor, cei care au făcut tot ce a fost posibil pentru ca vieţile colegilor să fie protejate. Dumnezeu să-i odihnească în pace!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Politicul care nu a finantat securitatea mineritului acolo are mainile patate de sange?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb