Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru eliminarea restricţiilor accesului forţei de muncă în Marea Britanie

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2006

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pledează pentru eliminarea restricţiilor accesului forţei de muncă din România în Marea Britanie, astfel încât, după integrare, cetăţenii români să beneficieze de un tratament similar celui acordat cetăţenilor din noile state membre Uniunii. Potrivit unui comunicat al MAE, cu ocazia discuţiilor bilaterale demarate pe acest subiect au fost evocate efectele pozitive pentru economia britanică ale deschiderii pieţei forţei de muncă la 1 mai 2004 pentru noile state membre. Au fost puse, de asemenea, în evidenţă eforturile autorităţilor române pentru asigurarea scăderii semni-ficative a migraţiei ilegale din România.

În cadrul întâlnirii miniştrilor afacerilor externe ai celor două ţări, la 22 - 24 februarie 2006, au fost discutate perspectivele eliminării regimului de vize pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Marea Britanie. Cu această ocazie a fost abordată situaţia permiselor de muncă pentru cetăţenii români în perspectiva deciziei autorităţilor britanice cu privire la condiţiile de acces în această ţară a forţei de muncă din România, după aderare. La data de 25 aprilie a.c., Ambasada României de la Londra a găzduit lansarea studiului "Extinderea Uniunii Europene cu România şi Bulgaria - implicaţii în domeniul migraţiei pentru Marea Britanie" elaborat de Institute for Public Policy Research (IPPR). La lansare au participat oficiali din Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Integrării Europene, care au susţinut, alături de ministrul de stat britanic pentru imigraţie, cetăţenie şi naţionalitate, o conferinţă pe această temă. Studiul IPPR pune în evidenţă beneficiile economice ale migraţiei din noile state membre UE şi estimează că numărul cetăţenilor români care vor dori să obţină drept de munca în Marea Britanie, după aderarea României va fi de ordinul a câtorva zeci de mii.

Cu ocazia reuniunilor Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe al Uniunii Europene, desfăşurate la Bruxelles în perioada 12 - 13 iunie a.c., şi 25 august a.c., ministrul român al afacerilor externe a abordat, în convorbirea bilaterală cu ministrul britanic de stat pentru afaceri europene, tema deciziei autorităţilor britanice privind problematica vizelor şi, în context, a accesului forţei de muncă din România în Marea Britanie.

MAE are un dialog constant cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de la Bucureşti pe tema accesului forţei de muncă din România în Marea Britanie. La Londra, Ambasada României menţine, de asemenea, un dialog permanent cu autorităţile britanice pe acest subiect.

Tot în acest context, autorităţile române sunt în legătură cu reprezentanţii şi membrii comunităţii româneşti din Marea Britanie pentru a discuta modalităţi de abordare a problematicii migraţiei din România şi a defini eforturile de prezentare a României şi românilor, într-o lumină reală, în Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe salută demersurile efectuate de comunităţile şi asociaţiile româneşti din Marea Britanie şi de cele româno-britanice, cu scopul consolidării reţelelor de facilitare a integrării sociale a românilor care lucrează legal în Marea Britanie. De asemenea, MAE salută eforturile depuse de cetăţenii români şi britanici, care urmăresc prezentarea corectă a României şi asigurarea respectului datorat cetăţenilor români care trăiesc şi muncesc în mod legal în Marea Britanie şi contribuie astfel la dezvoltarea economică a ţării de destinaţie şi, indirect, a celei de origine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb