Ministerul Educaţiei solicită retipărirea manualului de Geografie

V.D.
Miscellanea / 27 august 2018

Ministerul Educaţiei solicită retipărirea manualului de Geografie

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) solicită Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) să retipărească manualul de Geografie pentru clasa a VI-a şi să suporte toate costurile. Până când noile manuale vor fi trimise în şcoli, profesorii şi elevii vor putea folosi manualul corectat în varianta digitală. Reacţia ministerului vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite multe greşeli, precum poziţionarea greşită pe hartă a unor oraşe sau nume de oraşe scrise eronat.

"Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care îşi rezervă dreptul de a îi acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunţită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată", transmite, astăzi, Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii ministerului spun că noile manuale vor fi trimis în şcoli în cel mai scurt timp posibil, însă, până atunci, elevii şi profesorii vor putea folosi manualul de Geografie de clasa a VI-a, corectat, în varianta digitală postată pe manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni.

"Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare şi nu este blocată, aşa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenţii, atunci când achiziţia de manuale şcolare a fost mult întârziată din cauza contestaţiilor", mai precizează MEN.

Reacţia ministerului vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite multe greşeli. De exemplu, oraşul Turnu Măgurele este poziţionat pe hartă acolo unde este, de fapt, oraşul Drobeta-Turnu Severin, la fel şi Marea Moarta, care este pusă pe hartă în locul Mării Roşii. În plus, insula Ascension este scrisă "Asuncion", în timă ce Guyana Franceză este scrisă cu "i" şi nu cu "y".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i tot? Cei care au gresit raman in continuare pe functii ca sa faca greseli si in alte manuale? Nu si-au dovedit deja incompetenta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb