Acţionarii Hidroelectrica sunt convocaţi, pe 19 aprilie, să aleagă un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu, după ce Adunarea Generală din ianuarie, care trebuia să numească noii administratori selectaţi în baza ordonanţei privind managementul profesionist nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum.
Ministerul Energiei, care controlează 80% din producătorul de energie, a transmis, vineri, şase propuneri pentru CA, pe listă fiind mai degrabă nume controversate decât specialişti din energie: Ioana Andreea Lambru, secretar general al Guvernului Grindeanu, Horia Marian Gâmbuţeanu, consilier la Secretariatul General al Guvernului, Andreea Negru- Ciobanu, purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, Gheorghe Gabriel Gheorghe, vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Dorin Liviu Nistoran, director general al Televoice Group SRL, Dan Laurentiu Tudor, Director General Adjunct în cadrul ELCEN Bucureşti.
La rândul său, Fondul Proprietatea, care are un pachet de 20% din Hidroelectrica, a propus-o pe Oana Truţă.
Greg Konieczny, managerul FP, a transmis, vineri, că speră ca Ministerul să numească un Consiliu de Supraveghere, pentru un mandat de patru ani, în AGA Hidroelectrica din 19 aprilie.
Domnia sa a afirmat: "Ne exprimăm încrederea că finalizarea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei să accelereze listarea companiei, în primul rând, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, în următoarea AGA a Hidroelectrica, programată pentru 19 aprilie 2017. Aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar şi pentru stabilitatea şi dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piaţa energiei din România. Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriaşe pentru acţionarii ei. Aşadar, suntem încrezători că Ministerului Energiei va ţine cont de propunerea noastră şi va vota favorabil pentru numirea noului Consiliu de Supraveghere, conform prevederilor guvernanţei corporative. Consilul urmează să voteze, la rândul său, printr-o procedură de selecţie transparentă, noua conducere executivă, care este de asemenea necesară stabilităţii companiei atât pe term scurt, cât şi pe termen lung".
În ianuarie, propunerile Ministerului de resort erau: Elena Popescu, Romeo Nicu Susanu, Ilinca von Derenthall, Marcel Cobuz, Mihai Daniel Aniţei, Ionuţ Purica.
În decembrie, mandatul actualului Consiliu de Supraveghere a fost prelungit cu patru luni. Actualii membri ai Consiliului de Supraveghere sunt: Ana Bucheru, Elena Voicu, Nicu Romeo Susanu, Ionuţ Purica, Robert Cosmin Pană, Mihai Daniel Aniţei, Oana Truţă.
1. Politico-management
(mesaj trimis de Hidrolog în data de 01.04.2017, 22:57)
Astia da manageri!
Oameni buni, treziti-va, si lasati administrarea companiilor celor care se pricep. Faceti selectia managementului pe criterii de experienta si performanta din zona privata, daca vreti rezultate!
Lasati politica prieteniilor de partid si de interese...ca duceti totul de râpă.
1.1. Papusi puse de papusari (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Noi suntem prostii în data de 05.04.2017, 17:22)
Da' ce credeți ca au nevoie de deștepți la supraveghere? Au nevoie de păpuși pentru ca papusarii sa poată mulge banii din Hidroelectrica!
1.2. Papusi puse de papusari (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Noi suntem prostii în data de 05.04.2017, 17:22)
Da' ce credeți ca au nevoie de deștepți la supraveghere? Au nevoie de păpuși pentru ca papusarii sa poată mulge banii din Hidroelectrica!