Ministerul Finanţelor vrea reducerea numărului de angajaţi la CFR Călători

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 7 august 2023

Ministerul Finanţelor vrea reducerea numărului de angajaţi la CFR Călători

Ministerul Finanţelor solicită Ministerului Trans­porturilor şi Infrastructurii să în­tocmească un program de îmbunătăţire sau restructurare a activităţii companiei CFR Călători, inclusiv prin "reducerea numărului de personal", se arată într-o adresă oficială, citată de clubferoviar.ro.

Prin adresa respectivă, Ministerul de Finanţe explică practic de ce a respins zilele trecute proiectul de buget al companiei CFR Călători înaintat de ministerul condus de Sorin Grindeanu.

Subordonaţii ministrului Marcel Boloş precizează că, deşi compania CFR Călători a fost exceptată de la aplicarea prevederilor care cereau majorări de salarii doar acolo unde s-a reuşit micşorarea pierderilor, bugetul ar trebui "fundamentat pe obţinerea unor venituri corespunzătoare care să susţină cheltuielile propuse, materializate într-un program de îmbunătăţire sau restructurare a activităţii acestuia, inclusiv prin reducerea numărului de personal, cu reflectarea în recuperarea/reducerea pierderilor şi a plăţilor restante".

Cifrele trecute în documentul publicat de sursa citată referitoare la activitatea companiei CFR Călători arată că: pierderile au crescut cu 316% de la 190 milioane lei la 795 milioane lei; pierderea cumulată din anii anteriori e de peste 1,2 miliarde lei; plăţile restante au crescut cu peste 900% de la 67 milioane lei la 700 milioane lei; cheltuielile totale au crescut cu 23% în timp ce veniturile totale doar cu 2%; cheltuielile cu salariile cresc cu 36,7%; cheltuielile de mandat, adică banii primiţi de directorul general al companiei şi de Consiliul de Administraţie, cresc cu 36,9%; câştigul salarial mediu creşte de la 7.400 lei la 9.700 lei.

De aceea, Ministerul Finanţelor solicită refacerea proiectului de hotărâre pentru bugetul CFR Călători. Neaprobarea bugetului respectiv poate avea consecinţe negative asupra situaţiei companiei. Fără un buget aprobat nu se pot aplica prevederile Legii Statutului Personalului Feroviar, fapt care este susceptibil de a duce la greva angajaţilor din domeniu, într-un moment deja tensionat al relaţiilor Sindicate - Administraţie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E chiar amuzant:mai intai isi pun loazele in toate functiile de conducere dupa care se mira ca nu merge treaba...Eu ma mir ca inca nu s-au gandit sa puna ceva membri de partid sa fie antrenori la nationala de fotbal ca se castiga bine si toata lumea se pricepe la fotbal. ,nu-i mare scofala;-))))Daca poate Becali de ce sa nu poata un membru PSD sau PNL(aceeasi mizerie!);-))))

    acum cativa ani m-am dus la un interviu la cfr. cica vrem sa facem o "echipa de marketing". mno. ok. si din interviu reiese ca cam cu ce s-ar ocupa acea echipa de marketing? cand esti tanar si naiv vrei sa stii dc te potrivesti postului. din cate am inteles cu NIMIC! si cine va fi seful direct? pai eu zice intervievatorul(care nu stia exact ce-i aia marketing si mai ales la cfr calatori). pfff. am plecat.,

    Sa-l dea privatilor. Oricum statul nu făcut nimic la cfr după 89.

    cerinta MF e legitima, dar lipseste echivalentul. avand in vedere ca MF colecteaza 2/3 di taxe .... sa aplice aceeasi unitate de masura in echivalent. asta ca totul sa fie cosher.

    Poate ca daca ar fi redus gratuitatile studentilor, ar fi incasat mai multi bani de la acestia. Cei mai multi studenti au gramezi de bani pe care ii cheltuie in cluburi , pe bauturi si droguri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb