Ministerul Muncii ar putea începe recalcularea pensiilor greşite

F.A.
Macroeconomie / 1 noiembrie 2013

Ministerul Muncii ar putea începe recalcularea pensiilor greşite, fiind vizate persoanele care au ieşit la pensie din anul 2001 până în prezent, transmit sursele de presă.

Conform acestora, 200.000 de pensii ar fi fost calculate greşit.

"Cei aproximativ 200.000 de pensionari au încasat cam 45 de lei pe lună în plus", a declarat Doina Pârcălabu, fost director al Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), conform surselor de presă.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis că ordonanţa 1 dată de Guvernul Ponta în ianuarie nu se poate aplica retroactiv, în consecinţă, că "persoanelor al căror drept la pensie s-a deschis începând cu luna ianuarie 2011 până la data de 23 ianuarie 2013" li se vor ajusta pensiile potrivit unei formule mai avantajoase din legea sistemului unitar de pensii adoptată în timpul guvernării Boc, menţionează sursele.

Premierul Victor Ponta declara, la Găeşti, la o zi după discuţiile de la CCR, că deşi ar fi o nebunie, în cazul în care Curtea Constituţională va decide, pensiile vor fi recalculate. "Aşteptăm confirmarea CCR. O să recalculăm pensiile din 2011, ceea ce este o nebunie. E vorba de pensii tăiate de Guvernul Boc, dar dacă asta e decizia, aşa o să facem", a declarat Ponta, potrivit surselor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Prima nedreptate: Guvernul Boc i- a dezavantajat pe cei pensionati dupa 01.01.2011, care, prin neaplicarea art.170, nu au beneficiat de cei cca 22% in plus rezultati din recalculare.

    A doua nedreptate: tentatativa josnica a Marianei Campeanu, de a elimina art.170 din Legea 263/2010, pe motiv ca vechiul guvern nu avea in vedere aplicarea art.170. Dar USL -ul a castigat alegerile, ca sa indrepte greselile vechiului guvern, cu greseli si mai mari. 

    A treia nedreptate: daca tot n-a putut elimina art.170, mari se vorbira si dadura OUG 1/2013, adica, da-le prostilor 6% si tot i-am parlit cu 16%, le-am inchis gura si dam pe post ce frumos avem noi grija de popor. 

    Clasa politica a pensionat fortat milioane de oameni apti de munca, nu a miscat un deget pentru reconversia fortei de munca, a devalizat in anii 90 fondul de asigurari sociale ( vezi declaratiile iresponsabile din acei ani, ale ministrului finantelor Florin Georgescu, referitoare la modul in care "redistribuia" acest fond) si acum nu are bani de pensii. 

    Si acum, o gogoasa a PM Ponta: a crescut pensiile in 2013 cu 4%. De fapt pensiile au scazut in 2013 cu 2.6%. Nu trebuie decat sa vedeti ca numarul de pensionari a scazut in 2012 fata de 2011 cu 100.000 de persoane, iar inflatia a fost mai mare cu@5 fata de indexarea de 4%.( cei care stiu putina statistica stiu despre ce este vorba).

    Noroc cu cei trei contestatari in justitie si cu CCR care a dat o decizie reparatorie corecta. 

    1. Dupa, ce ne-au furat grupa I de munca in 2001, noi tot in otelarii, in aceleasi conditii de munca, am lucrat in continuare, dar fara grupa I de munca.

      Este hotia cea mai mare. Cea mai mare nereptate.

      Trebuia sa iesim la pensie de 5 ani de zile. Banii de pensii pe timp de cinci ani de zile, ni s-au furat de catre acesti "Tovarasi" de care nu mai scapam, sarman popor. 

      Suntem cei din generatia 1958 si angajati in otelarie din 1982 si pana in prezent, adaugam aceste date, drept completatare. Acelasi anonim.

      Plangerile noastre, imparatul nu vrea sa le vada. Acelasi anonim.

      Ei conduc si mas-media, iar telefonul telespectatorului a disparut, demult, asta deranjeaza... Acelasi anonim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb