Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19, întrucât imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. "Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă", au transmis specialiştii Ministerului, potrivit News.
"Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
Sursa citată a precizat că este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile.
"Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului", au mai precizat reprezentanţii Minsterului.
Anterior, într-o broşură pregătită pentru medicii de familie, Minsterul a explicat că recomandările actuale încurajează vaccinarea pacienţilor care au trecut prin boală, la minimum 4 săptămâni de la primul test PCR pozitiv în cazul pacienţilor cu formă uşoară şi la aproximativ 3 luni în cazul pacienţilor cu formă moderată, severă sau critică.
De asemenea, Ministerul sănătăţii a precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.
De la debutul pandemiei, 768.785 persoane s-au infectat cu noul coronavirus.
1. ar mai fi un motiv
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2021, 21:47)
COVID este diagnosticat in baza unor teste cunoscute pentru rata mare de rezultate fals pozitive (fie ele teste rapide sau PCR cu valoare Ct prea mare).
Cu alte cuvinte, e posibil sa fi fost diagnosticat COVID pozitiv, sa urmezi tot tacamul cu izolarea etc, dar de fapt sa nu fi avut biologic infectie reala cu SARS-CoV-2.
In acest caz, nu ai anticorpi anti-COVID, drept pentru care, cand vii in contact cu virusul, nu te REinfectezi, ci pur si simplu te infectezi.
2. virusi
(mesaj trimis de dan în data de 18.02.2021, 06:32)
Recomand vaccinarea,revaccinarea, rerevaccinarea si celor care au decedat de covid.