Miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit înfiinţarea unui mecanism de administrare a crizelor

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 aprilie 2010

Miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit, vineri, să înfiinţeze un mecanism pentru managementul unor noi crize, după ce au învăţat din problemele financiare ale statului elen, a declarat preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

În cadrul unei reuniuni informale a Eurogroup, desfăşurată la Madrid, miniştrii de Finanţe l-au încurajat pe comisarul pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn, să înainteze propuneri pentru întărirea coordonării economice şi bugetare în spaţiul european.

"Am căzut de acord asupra necesităţii să înfiinţăm un mecanism permanent de combatare a crizelor, deoarece am depistat probleme în sistemul nos-tru de supraveghere şi în arsenalul nos-tru de măsuri. Cred că ar fi de dorit să existe legi mai stricte pentru reglementarea datoriei publice", a spus Juncker, care ocupă şi funcţia de premier al Luxemburgului.

Rehn a declarat că susţine "consolidarea" Pactului de Stabilitate şi Creştere, care limitează deficitele bugetare din Uniunea Europeană (UE) la 3% din PIB, şi că va înainta propuneri în acest scop.

"Există o nevoie în creştere pentru coordonare economică în UE. Avem drept de iniţiativă în acest domeniu şi îl vom folosi", a spus el.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, care a participat de asemenea la conferinţa de presă, a susţinut această abordare şi a afirmat că BCE va participa "activ" la pregătirea noilor reguli fiscale europene.

În privinţa Greciei, cei trei lideri europeni au confirmat că guvernul elen nu a activat mecanismul de sprijin pus la dispoziţie de statele zonei euro la finalul săptămânii trecute.

Rehn şi Trichet au indicat că membri ai Comsiei Europene vor fi prezenţi, luni, la Atena alături de oficiali ai Fondului Monetar Internaţional.

Pregătirile pentru o eventuală activare a mecanismului continuă într-un ritm "satisfăcător" în statele membre, a adăugat Juncker.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb