Doar doi miniştri- Sebastian Vlădescu şi Mihail Dumitru- au fost revocaţi oficial din funcţie din cei şase miniştri remaniaţi vineri, potrivit Monitorului Oficial. Ceilalţi patru şi-au dat, cel puţin oficial, demisia din funcţie, potrivit decretelor publicate la sfârşitul săptămânii trecute.
Surse guvernamentale susţin că Sebastian Vlădescu şi Mihail Dumitru au fost luaţi prin surprindere de decizia premierului de a fi schimbaţi, iar la întâlnirile premergătoare cu premierul i- ar fi spus acestuia că nu vor demisiona.
Nici ministrul muncii, Mihai Şeitan, şi nici Radu Berceanu, nu ar fi dorit, iniţial, să demisioneze, însă până la urmă ei ar fi cedat propunerii premierului să plece ca să nu recurgă la revocarea lor.
Sebastian Vlădescu şi Emil Boc au avut mai multe dispute aprige în interiorul Guvernului, susţin sursele noastre, conflicte la capătul cărora ministrul finanţelor ar fi ameninţat că-şi va da demisia. Premierul a reacţionat de fiecare dată la ieşirile nervoase din interiorul Cabinetului ale lui Sebastian Vlădescu, criticându-l public pentru diverse declaraţii.
Dar deşi Emil Boc şi-a dorit de mai mult timp să-l revoce pe Sebastian Vlădescu din funcţie, mai ales la presiunea unor parlamentari din garda veche a PDL, totuşi el nu l-a schimbat pentru că Vlădescu se bucura încă de sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, suţinere pe care şi-ar fi pierdut-o recent.
În schimb, Mihail Dumitru a refuzat să-şi dea demisia mai mult din cauza faptului că acesta ar fi vrut să plece de mai multe luni din Guvern pentru o funcţie importantă la Bruxelles, dar atunci premierul s-ar fi opus plecării sale, spunându-i că are nevoie de el la minister.
În locul lui Dumitru, iniţial s-a discut de remanierea ministrul sănătăţii, dar UDMR ar fi ameninţat că dacă va fi revocat vreun minisitru de-al său, atunci va ieşi de la Guvernare, ceea ce ar fi condus automat la căderea Guvernului Boc.
Ceilalţi remaniaţi şi-au dat demisia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2010, 12:12)
doar despre orgolii este vorba