Ministrul Apărării ucrainean, eliberat din funcţie în urma situaţiei din Crimeea

A.C.
Internaţional #Apărare / 25 martie 2014

Ministrul apărării ucrainean a fost eliberat din funcţie ca urmare a modului în care a gestionat situaţia anexării Crimeii de Rusia, după ce s-a aflat că mai puţin de un sfert dintre soldaţii din Peninsulă plănuiau să rămână în armata ucraineană, potrivit Reuters.

Ihor Tenyukh, numit în funcţie cu o lună în urmă în administraţia interimară care a preluat puterea după răsturnarea Preşedintelui Viktor Ianukovici, şi-a înmânat demisia într-un discurs, în faţa Parlamentului de la Kiev, ca urmare a criticii faţă de felul în care Ucraina şi-a retras armata din Crimeea.

Iniţial, parlamentarii au respins cererea, însă, după dezbateri între liderii de partid, purtătorii de cuvânt din Parlament şi Preşedintele ucrainean Oleksander Turchinov, aceştia au votat eliminarea acestuia din Minister.

Analiştii au declarat că Tenyukh trebuia să retragă mai rapid forţele militare din Crimeea, procesul fiind iniţiat de ieri. Aceştia au luat în considerare siguranţa militarilor ucraineni, mai mulţi fiind blocaţi în bazele în care activau, înconjuraţi de soldaţi ruşi şi miliţieni locali.

Tenyukh a declarat în Parlament: "Dat fiind faptul că unii nu apreciază deciziile pe care le-am luat...nu voi mai deţine această funcţie. Dacă conducerea are o viziune diferită faţă de evenimentele care se desfăşoară şi faţă de alţi candidaţi, eu, Ministru al Apărării în funcţie, General Tenyukh, îmi depun demisia".

Tenyukh a declarat că doar 4.300 dintre cei 18.800 de militari ai Ucrainei staţionaţi în Peninsula din Marea Neagră, unde două milioane de persoane sunt de etnie rusă, plănuiau să rămână în forţele armate ale statului.

Parlamentarii l-au ales ca înlocuitor pe Mykhailo Koval, şeful patrulei de frontieră a Ucrainei.

Volodymyr Fesenko, analist politic în cadrul organizaţiei Penta din Kiev a declarat: "Tenyukh, pur şi simplu s-a compromis prin acţiunile sale neprofesioniste şi neadecvate, din Crimeea". Acesta a spus că Tenyukh "a lăsat armata în voia sorţii" prin faptul că nu a retras forţele militare mai devreme.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb