MINISTRUL BRITANIC AL SECURITĂŢII, BEN WALLACE: "Putin este responsabil de atacul asupra lui Skripal"

F.M.
Internaţional / 7 septembrie 2018

Ben Wallace (Sursa foto: Twitter)

Ben Wallace (Sursa foto: Twitter)

Marea Britanie va lua măsuri "pentru a menţine presiunea asupra Rusiei", iar Putin este "responsabil" pentru atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal, a afirmat Ben Wallace, ministrul Securităţii din Regatul Unit, scrie Politico.

"Vom răspunde în felul nostru, nu suntem Rusia", a declarat el pentru BBC Radio 4, adăugând că aceste contramăsuri "vor respecta statul de drept".

"Din păcate nu pot oferi detalii", a adăugat el, făcând referire la confidenţialitate. Wallace a precizat, totuşi, că serviciile secrete militare din Rusia, GRU, au primit probabil ordine de la membri importanţi ai statului rus.

Conform lui Wallace, Putin "se mândreşte cu faptul că se înconjoară de foşti agenţi de securitate", iar guvernul rus alocă fonduri directe pentru serviciile secrete. Astfel, astfel, consideră ministrul britanic, Putin "este responsabil" pentru atac.

Marea Britanie va lua şi măsuri diplomatice împotriva Rusiei, prezentându-şi cazul în faţa ONU şi respectând mecanismele europene privind atacurile cu arme chimice, a precizat Wallace.

Întrebat de posibilitatea unor sancţiuni financiare pentru oligarhii ruşi şi guvernul rus, Wallace a declarat că Marea Britanie nu are o astfel de putere unilaterală "câtă vreme face parte din UE."

Kremlinul a negat astăzi că Rusia ar fi fost implicată în otrăvirea fostului spion rus care lucra pentru britanici, Sergei Skripal şi a fiicei sale, catalogând drept "inacceptabile" acuzaţiile britanicilor

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat ieri în Parlament că Alexander Petrov şi Ruslan Borishov, cei doi bărbaţi acuzaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Sergei Skripal, lucrează pentru serviciile secrete ruse. Ea a precizat că cei doi cetăţeni ruşi sunt ofiţeri ai serviciilor secrete militare ale Rusiei, cunoscute şi ca GRU, iar operaţiunea a fost, "cel mai probabil", aprobată nu doar de GRU, ci şi de persoane importante din statul rus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cel mai probabil englejii sunt niste ipocriti si mincinosi. Cel mai probabil tot ei l-au otravit pe fostul spion cu otrava de la Portondown ca sa aiba pretext ptr noi sanctiuni contra rusiei. ce poti sa mai spui sau sa faci daca esti ocupat de americani?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb