MINISTRUL ECONOMIEI, DESPRE COMPANIILE PE CARE ŞI LE DOREŞTE ÎN SUBORDINE: "Erau aceleaşi şi înainte de fuziunea cu Ministerul Energiei"

J.P.
Miscellanea / 15 februarie 2021

"Erau aceleaşi şi înainte de fuziunea cu Ministerul Energiei"

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus că motivul pentru care îşi doreşte anumite companii în subordine este acela că doreşte revenirea la vechea organizare, de dinainte de fuziunea ministerelor Economiei şi Energiei, relatează Digi24.

"Înţelegerea noastră a fost în momentul formării guvernului că fiecare minister vine cu ce-a avut înainte să fie fuzionat. Vă puteţi uita în Hotărârile de Guvern care organizau ministerele înainte, ce era, unde şi o să vedeţi că alele companii, dacă sunt cele le care mă gândesc eu, erau ale Economiei", a spus Claudiu Năsui.

El a mai spus că "este o schimbare a unei înţelegeri şi ca orice schimbare a unei înţelegeri trebuie luată de comun acord cu toţi membrii Coaliţiei".

Liderii celor trei partide din Coaliţia de guvernare s-au reunit la această oră într-o nouă şedinţă tensionată, iar unul dintre marile subiecte îl reprezintă conflictul dintre fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, şi actualul ministru, Claudiu Năsui, care nu au reuşit nici după o lună şi jumătate să despartă, legal, ministerul Economiei de ministerul Energiei.

Hotnews a dezvăluit că USR şi PNL nu se înţeleg pe împărţirea unor companii, deşi OUG 212/2020 este clară în ceea ce priveşte domeniile de care trebuie să se ocupe noile ministere. Aşa au ajuns în dezbatere publică proiecte de înfiinţare şi organizare a celor două instituţii, în anexe fiind trecute, şi la un minister, şi la celălalt, aceleaşi cinci entităţi.

Ordonanţa de Urgenţă prevede că se înfiinţează Ministerul Energiei prin preluarea activităţilor, personalului aferent şi patrimoniului corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Printre altele, are atribuţii în domeniul nuclear civil al gestionării deşeurilor radioactive şi al managementului apei grele şi în domeniul întreţinerii şi verificărilor tehnice periodice ale echipamentelor energetice.

Astfel, Ministerul Energiei este îndreptăţit, prin acest act normativ, să preia ISCIR, CNCIR, Agenţia Nucleară şi Societatea Radioactiv Mineral Măgurele. Însă, aceste companii sunt dorite şi de Ministerul Economiei, fiind trecute pe lista cu unităţile sale din subordine. O altă companie care se află pe lista ambelor ministere este Conversmin, care are ca activitate conservarea minelor şi carierelor, aceasta fiind, însă, mai potrivită pentru Ministerul Economiei, au scris jurnaliştii de la Hotnews.

De altfel, Virgil Popescu a recunoscut, într-o emisiune la Digi24, că nu se înţelege cu Năsui, pe care l-a acuzat de lipsă de colegialitate. "În general anunţă public şi după aia vorbim. Cred că ar fi mai bine să discutăm înainte, pentru că aceste lucruri le-aş putea spune direct şi aş stinge din faşă acest lucru", a spus Virgil Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb