Ministrul Educaţiei: A fost semnat contractul de finanţare pentru un campus şcolar pentru învăţământ dual

D.R.
Politică / 25 august 2023

Ministrul Educaţiei: A fost semnat contractul de finanţare pentru un campus şcolar pentru învăţământ dual

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, au semnat astăzi, la Oradea, contractul de finanţare pentru Campusul Şcolar pentru Învăţământ Dual, informează news.ro.

Finanţarea pentru Campusul Şcolar pentru Învăţământ Dual va fi asigurată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Proiectul are o valoare totală de 147.009.818,89 lei, cu TVA, echivalentul a peste 29 de milioane de euro, cu TVA. Potrivit CJ Bihor, campusul Dual reprezintă un parteneriat între învăţământul preuniversitar, învăţământul universitar, autorităţile publice locale şi mediul privat, menţionează sursa citată.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei a declarat: "Vedem practic cum ruta duală completă, adică apropierea şcolii de mediul privat, devine astăzi o realitate. Pentru noi este minunat că primul contract se poate semna în interiorul unui campus dual care este aproape gata. Aici este meritul autorităţilor publice locale din judeţul Bihor pentru faptul că mobilizarea a fost una deosebită, iar importanţa acestui subiect a fost înţeleasă cu mult înainte de lansarea liniei de finanţare dedicată. Este simbolic că semnăm astăzi primul contract aici, pentru că peste 40% dintre elevii înscrişi în ruta duală în România se regăsesc în judeţul Bihor", conform sursei citate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor a precizat: "Campus Oradea este un proiect important atât pentru dezvoltarea judeţului, cât şi pentru viitorul copiilor noştri. Ne dorim ca elevii să nu mai aleagă să îşi construiască un viitor dincolo de graniţele ţării, ci să rămână acasă, unde pot avea locuri de muncă ce le pot garanta venituri pentru un trai bun", potrivit sursei citate.

Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi şi decontarea transportului. În Campus vor fi funcţionale laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învăţământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot şi sală de sport, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce misto,

    s-a rezolvat cea mai importanta problema din educatie, 

    de fapt nici nu avem nevoie de educatie,din moment,ce

    "Romania (e deja) Educata" 

    Pe mine nu mă interesează Romania educată,nici pe colegii mei...ne interesează salariile și sporurile.Dna ministru....cănd punem de o grevă????că imediat se termină vremea frumoasă și vine iarna.

    Sărut măna...i am ciuruit 

    .. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb