MINISTRUL EDUCAŢIEI, ROVANA PLUMB:  "Anul şcolar curent nu schimbăm nicio variantă a examenelor naţionale"

Filip Bodoc
Miscellanea / 2 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul interimar al Educaţiei Rovana Plumb a declarat astăzi, după întîlnirea cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor, că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru examenele naţionale.

"Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile. . În acest an şcolar, în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în aceleaşi condidii ca în anul şcolar trecut. Nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Esucaţiei în această seară, în aşa fel încât, aât copiii, cât şi cadrele didactice să poată lua la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se pregătească", a declarat astăzi Rovana Plumb.

Ea a spus că discuţiile au fost constructive şi speră că se vor lua "deciziile cele mai bune pentru ceea ce înseamnă educaţie în România", notează Nesws.ro.

Întâlnirea de astăzi a avut loc pe tema noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, în urma scandalului izbucnit după apariţia pe site-ul ministerului a unor modele de subiecte de tip grilă pentru cele două examene.

Edupedu.ro a relatat săptămâna aceasta, citându-l pe preşedintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Şuţă, că Ministerul Educaţiei a modificat structura subiectelor chiar de la examenele de anul acesta, subiectele de la BAC şi Evaluarea Naţională urmând să aibă "40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise şi tip grilă". Având în vedere că legislaţia prevede că examenele nu pot fi modificate pentru anul şcolar în curs, iar schimbarea tipului de subiecte are în vedere chiar examenul de anul acesta, Marian Şuţă a precizat că "structura, în principiu, nu se schimbă, ci se schimbă abordarea".

Modele de subiecte au fost postate pe site-ul Ministerul Educaţiei, însă au fost retrase din dispoziţia ministrului interimar al Educaţiei Rovana Plumb.

Conform Edupedu.ro, iniţiativa acestui tip de subiecte i-a aparţinut fostului ministru al Educaţiei, Valentin Popa, care spune că ideea i-a venit "de la modul în care se dau examenele de rezidenţiat şi de intrare în Institutul Naţional de Magistratură".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb