Ministrul Educaţiei: "Zeci de directori de şcoli au demisionat din cauza nivelului scăzut de salarizare"

F.D.
Miscellanea / 12 septembrie 2023

Ministrul Educaţiei: "Zeci de directori de şcoli au demisionat din cauza nivelului scăzut de salarizare"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că "undeva până într-o sută" de directori de şcoli au demisionat în ultima perioadă, iar aproximativ 60% dintre aceştia au invocat drept motiv al demisiei nivelul salarial scăzut. Ea a afirmat că există promisiuni conform cărora chestiunea privind remunerarea acestei categorii va fi rezolvată în următoarele săptămâni, relatează News.ro

"Am centralizat situaţia. 94, 95 (de directori de şcoli au demisionat - n.r.), dacă îmi aduc aminte bine. Dintre aceştia, aproximativ 60% au invocat, ca motiv al demisiei, condiţiile salariale, deci au fost şi demisii care prezumăm că nu au avut neapărat legătură cu asta. Ştim problema, ea s-a agravat odată cu momentul în care s-a introdus în bază o sumă suplimentară. Este o problemă de grilă de salarizare care este anexă la Legea salarizării publice, am semnalat-o în scris atât Ministerului Muncii, cât şi la nivel guvernamental încă din luna iulie, avem promisiuni că se va găsi o soluţie în următoarele săptămâni", a afirmat Ligia Deca, luni, în cadrul unei televiziuni.

Ea a exprimat disponibilitatea ministerului de a lucra pentru rezolvarea problemelor legate de salariile directorilor de şcoli, spunând că este normal ca aceştia să fie remuneraţi corespunzător.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pai pentru ce atitia directori cand avem inspectorate?cine este in plus in schema?

    un angajat al primariei poate fi director cu succes,ca si asa primaria finanteaza scoala,iar la primarie,se calca pe bataturi unii pe altii la cat sunt de multi! 

    invatamantul romanesc e profund corupt si plin de nepotisme ,profesorii la materiile de examen vin la scoala ca sa gaseasca musterii pt meditatii nefiscalizate! 

    baiatul meu a facut cu zep.. la matematica,100 leiX6 musterii ,la informatica cu harabagiu 6X100 ,iar la romana ,ultima profa 8x100 de bucata licean pregatit,TOTUL FARA CHITANTA,profesori la Ienachita si Carabela! 

    Domna Deca pluteste! 

    pana cand nu rezolva cu meditatiile,profesorii vor face totul ca elevii sa nu inteleaga la scoala si sa se inregimenteze la meditatii!

    dar cand sefu cel mare a bagat meditatii la blana si el si prima profa,avem invatamantul dupa chipul si asemanarea Sefului,Romania educata la meditatii ! 

    1. Stat mafiot, esuat ... Meditatii ca asa este moda. Salarii de mizerie in invatamant. Cine sa mai vina, doar oameni slab pregatiti. Asta se vrea. Politicienii, administratia, Judecatorii, procurorii, jandarmi, politistii, doctorii salarii barosane de vest. Acelasi stat imparte nechitabil banii. Pentru unii banii cu sacul pentru privilegii, iar ceilalti jecmaniti ca sa plateasca privilegiile. Stapanul SUA ii aduce la putere.

      Meditatii nu ca e moda,ca e pe bani multi,pe luna insemna in clasa a doisprezecea 1200 lei de la mine ori6 sunt 7200 lei pe o luna incasati si nefiscalizati,adica peste 86000 pe an!

      Aici e problema,fac tot posibilul sa ii faca sa nu inteleaga la clasa ca sa faca sumele acestea!

      Eu ca privat nu am facut nici un sfert din concediile acestor "dascali" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb