MINISTRUL FINANŢELOR: "România continuă să aspire la statulul de piaţă emergentă pentru BVB"

V.D.
Piaţa de Capital / 9 septembrie 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

România îşi menţine un nivel ridicat de ambiţie pentru obţinerea statutului de piaţă emergentă pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, remis astăzi Redacţiei noastre.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat ieri, la Viena, la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al UE (ECOFIN), la întâlnirea EUROGROUP în format extins şi la Forumul Financiar EUROFI, organizat în asociere cu Preşedinţia austriacă a Consiliului UE. În marja acestor reuniuni, ministrul român a avut o întrevedere cu Pierre Heilbronn, vicepreşedinte BERD.

"Doresc să subliniez că România îşi menţine un nivel ridicat de ambiţie în privinţa obţinerii statutului de piaţă emergentă de către bursa de la Bucureşti. Obţinerea acestui statut ar aduce României mai mult interes din partea marilor investitori, iar valoarea de piaţă a companiilor listate pe bursă ar creşte substanţial', a spus Teodorovici în panelul cu tema 'Priorităţi ale dezvoltării în continuare a pieţelor financiare din Europa Centrală şi de Est' de la Forumul Financiar EUROFI.

În acelaşi context, Teodorovici a prezentat principalele măsuri luate de România pentru stimularea pieţei bursiere, precum şi angajamentul ţării noastre de a continua în această direcţie, inclusiv prin consolidarea dialogului cu principalii stake-holderi.

Discuţiile din cadrul reuniunii Eurogroup extins s-au axat pe aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare şi Mecanismul European de Stabilitate (ESM). România a susţinut în cadrul dezbaterii calibrarea Uniunii Bancare în beneficiul comun al statelor euro şi non-euro şi introducerea stabilizatorului comun în cadrul ESM, împreună cu liniile de credit din statele participante non-euro.

Prima parte a reuniunii informale a Consiliului ECOFIN a avut pe agendă provocările viitoare pentru Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), implicaţiile creşterii ratei dobânzii asupra stabilităţii financiare şi potenţialul economic şi riscurile aduse de cripto-active. Dezbaterea privind viitorul BEI a avut loc în contextul aniversării a 60 de ani de la înfiinţare, într-un moment în care România asigură, prin ministrul Eugen Teodorovici, preşedinţia Consiliului Guvernatorilor.

"România în calitate de ţară care va deţine preţedinţia Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, dar şi de preşedinţie actuală a Consiliului Guvernatorilor BEI va acţiona pentru o abordare echilibrată privind viitorul rol al BEI ca instituţie financiară a UE', a dat asigurări Teodorovici.

Întâlnirea cu vicepreşedintele BERD Pierre Heilbronn a fost un bun prilej de discuţii privind următorul Cadru Financial Multianual (CFM) 2021-2027 şi implicaţiile privind arhitectura pentru finanţarea dezvoltării în UE, în perspectiva preluării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului UE.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...Mata ca Ministru de Finante ...cum ajuti BVB pentru a ajunge sa-si indeplineasca obiectivul de obtinere a statutului de piata emergenta ??? Doar asa ca "dai" din gura e simplu...spune cum ajuti BVB

    1. Dupa atatea atacuri la Pilonul 2 , dupa ce ati bagat groaza in toti investitorii de retail ca isi vor pierde banii daca se desfiinteaza Pilonul 2 ,sa vii acum sa vorbesti cu atata nonsalanta despre statutul de piata emergenta... hai ca e tare asta :)

      Exact, ne ia de fraieri mizerabilul.

    Cand o fi sincer? Cand ataca Pilonul 2 de pensii sau cand se lauda ca ajuta BVB? Sau cand nu se delimiteaza de rusinea din 10 august ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb