Ministrul Meleşcanu a participat la reuniunea miniserială NATO de la Washington

D.V.
Internaţional / 5 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat, miercuri şi joi, la lucrările reuniunii ministeriale a NATO, desfăşurate la Washington, reuniune ce a marcat 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

În acest sens, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), miercuri seară a fost organizată o ceremonie oficială, găzduită de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în locul în care, cu 70 de ani în urmă, a fost semnat Tratatul de la Washington de către cele 12 state aliate fondatoare, informează Agerpres.

În acelaşi timp, cu prilejul reuniunii au avut loc discuţii substanţiale cu privire la principalele teme aflate în prezent pe agenda NATO, în pregătirea viitorului Summit al Alianţei, programat să se desfăşoare în luna decembrie 2019 la Londra. Astfel, programul ministerialei a inclus două sesiuni şi un dejun aliat, desfăşurate joi.

Prima sesiune de lucru a fost dedicată evoluţiilor recente, cu accent asupra vecinătăţii estice. Potrivit MAE, aliaţii au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate şi au discutat despre rolul NATO în actualul context, în condiţiile menţinerii posturii şi acţiunilor agresive ale Rusiei şi a continuării încălcării, de către aceasta, a prevederilor Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF). Au fost abordate atât măsurile privind consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi cele referitoare la sprijinul acordat statelor partenere, în vederea consolidării capacităţilor naţionale de apărare şi a creşterii rezilienţei interne. S-a decis întărirea măsurilor existente în regiunea Mării Negre şi acordarea de sprijin suplimentar Georgiei şi Ucrainei.

"A fost reiterat angajamentul ferm al tuturor statelor membre privind continuarea unui rol cuprinzător al NATO pentru a răspunde eficient atât ameninţărilor şi provocărilor de tip convenţional, cât şi celor de natură hibridă. Ministrul Teodor Meleşcanu a precizat că, pe fondul acestor evoluţii de securitate îngrijorătoare, Alianţa trebuie să continue eforturile de implementare deplină a măsurilor agreate, inclusiv în regiunea Mării Negre, de o manieră coerentă şi unitară, în vederea asigurării unui răspuns eficient la ameninţările şi provocările complexe cu care se confruntă", punctează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb