MINISTRUL MUNCII: "Înfiinţăm de urgenţă o comisie pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate"

J.P.
Politică / 24 decembrie 2020

"Înfiinţăm de urgenţă o comisie pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate"

O comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, cu scopul începerii recalculării pensiilor pe bază de contributivitate, a declarat, astăzi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în conferinţa de presă organizată după preluarea mandatului, conform Agerpres.

"Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală", a afirmat Raluca Turcan.

Pe subiectul majorării pensiilor, ministrul Muncii a subliniat că în mandatul său nu va da detalii despre regimul de calcul al pensiilor sau momentul majorării pensiilor, ci va anunţa doar deciziile luate.

"Cât timp voi fi ministrul Muncii, nu voi intra în niciun fel de speculaţii privind regimul de calcul al pensiilor, momentul majorărilor şi aşa mai departe, pentru că ele creează o aşteptare uriaşă în rândul beneficiarilor, şi nu vreau să îi dezamăgim. Aşadar pot să le spun că din această zi, practic prima zi de preluare a mandatului, m-am preocupat să creez acel mecanism instituţional care să ne permită tuturor să ajungem în România la pensii calculate pe bază pe contributivitate şi echitate în sistemul public de pensii. De aici încolo vom anunţa doar deciziile pe care le luăm", a precizat Raluca Turcan.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. pasarica

    ce dracu treaba are "contributivitate şi echitate" in procesul de calcul al pensiilor? 

    te gandesti la o formula trigonometrica sau de algebra sau ce? 

    sau ai auzit de miscarea brauniana in mediul gazos si te simti bine in acest mediu? 

    nu ai vrea tu sa faci cozonaci si sa lasi managementul altcuiva care are ceva notiuni de macro economie?

    vezi ca deja ti-ai obosit singurul neuron din dotare si urmeaza o faza extrem de dureroasa: vei face baie pe strada folosind saliva trecatorilor intalniti 

    Datorita unora ca Turcan o sa votam cu AUR la alegerile viitoare.

    1. Dacă ar vrea să facă ceva va trebui sa înceapă de la baza .După părerea mea nu ar trebui sa fie pensie sau ajutor social mai mic de 1500 Ron.Cei ce au lucrat minim 15 ani să aibă minim 1500 Roni Cei ce apucat 20 ani 2000 Roni,iar la 25 ani ,2500 Roni.Toate pensiile 800 Roni să crească la 1500 ,care va fi pensia minimă .Acum mai sunt cei ce nu au contribuit ,aici trebuie pe lângă minim 1000 Roni să poată lucra la curățenia orașului sa mai primească un ajutor de câteva sute de Roni pe baza de munca .Indexare în ian.cu 5-10% la pensiile până la 3000 Roni și cu 3% cei ce depășesc 3000 Roni,

      Pensiile speciale anulate ,iar la cele existente impozitare cu 90% .Ajungând la pensiile minime 1500 Ron,de-abia atunci vom putea salva de pe penultimul loc din UE .Cat privește pe fosta ,Veoleta asta nu a făcut nimic ,a dat afara o liftieră ,nu a fost de acord sa dea 50 Roni la aproape 800.000 pensionari ,amintit cu nerușinare că va respecta legea și nu a respectat o ,așa că degeaba posta in zeița dreptății și corectitudinii că a sfârșit cum merita. 

    ȘEF POATE FI ORICINE : EL COMANDĂ NU EXECUTĂ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb