MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI:  "Austria - poartă de intrare a companiilor româneşti pe piaţa vorbitorilor de germană"

S.A., C.R.
Companii / 9 mai 2017

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Facebook)

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Facebook)

Austria poate să reprezinte o oportunitate de intrare a companiilor din ţara noastră pe piaţa extinsă a vorbitorilor de limba germană, a afirmat astăzi Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Alexandru Petrescu a declarat, potrivit unui comunicat al ministerului pe care acesta îl conduce: "Având în vedere că în România există un filon puternic german în mediul de business, fiind foarte dezvolt mai ales în partea de Nord-Vest a ţării, Austria poate să reprezinte o poartă de pătrundere a companiilor romaneşti pe piaţa extinsă a vorbitorilor de limba germană. În acest sens, am convenit organizarea la noi în ţară, în parteneriat cu Austrian Business Agency, sub egida programului «Advantage Austria» a unor evenimente care să faciliteze internaţionalizarea companiilor româneşti pe pieţe vorbitoare de limba germană. O astfel de campanie reprezintă o modalitate excelentă prin care firmele româneşti pot afla detalii şi pot fi consiliate privind modalitatea şi oportunităţile de a pătrunde nu doar pe piaţa austriacă, ci pe întreaga piaţă vorbitoare de limba germană".

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care acesta a avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanţii conducerii Agenţiei pentru Investiţii din Austria (Austrian Business Agency), în cadrul vizitei oficiale a delegaţiei Guvernului României la Viena, condusă de premierul Sorin Grindeanu.

Discuţiile s-au axat pe prezentarea programelor derulate de instituţia austriacă în domeniul susţinerii start-up-urilor, dar şi a internaţionalizării companiilor, două direcţii pe care şi Guvernul României le urmăreşte cu prioritate prin măsurile pe care le întreprinde, programele austriece fiind un "model de bune practici în domeniu", potrivit ministerului.

"S-a agreat, astfel, oportunitatea colaborării între agenţia austriacă şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în cadrul programului «Advantage Austria», dedicat organizării unor campanii de atragere şi susţinere a firmelor de pe diverse pieţe în scopul internaţionalizării acestora pe pieţe vorbitoare de limba germană", mai arată sursa citată.

În cadrul discuţiilor, au fost prezentate şi alte programe derulate de partea austriacă, ce pot fi adaptate şi implementate în România, pentru sprijinirea mediului de afaceri. Dintre acestea, menţionăm "Global Incubator Network" - program dedicat atragerii de start-up-uri de pe alte pieţe, care înglobează un grad ridicat de tehnologie în incubatoarele înfiinţate special de Guvernul austriac pentru acest scop, precum şi programul "StartUp Package" program operaţionalizat din acest an, care cuprinde o serie de măsuri şi facilităţi fiscale pentru susţinerea activităţii acestora.

Austria este în prezent unul dintre cei mai importanţi investitori străini din ţara noastră şi se plasează, în mod constant, între primii zece parteneri comerciali ai României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb