Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac : Noua formă de gripă este în mod cert extrem de periculoasă

F.A.
Internaţional / 3 mai 2009

El a precizat că nu există ţară care să fie la adăpost de noua formă de gripă. "Dar, în ciuda avansului rapid al virusului, există măsuri pe care autorităţile şi fiecare individ în parte le pot lua pentru a împiedica răspândirea gripei", a precizat ministrul.

El a făcut apel către populaţie să respecte normele minime de igienă. Astfel, oamenii trebuie să se spele pe mâini cu apă şi săpun, cât mai des. Virusul se transmite de la om la om, prin picăturile de salivă sau secreţii nazale, răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută. Virusul se mai poate transmite şi prin atingerea unor obiecte sau suprafeţe contaminate cu aceste picături, după ce mâinile nespălate sunt duse la nas şi/sau la gură.

Când cineva tuşeşte sau strănută trebuie să-şi acopere gura şi nasul cu o batistă de unică folosinţă. După utilizare, aceasta trebuie aruncată la gunoi. Totodată, trebuie evitate contactul cu persoanele bolnave, aglomeraţiile şi mulţimile.

Ministerul Sănătăţii a aplicat o serie de măsuri în ultimile zile care au vizat: supravegherea stării de sănătate a călătorilor dinspre şi înspre zonele de risc cunoscute. Coordonarea acestor măsuri se face cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, MAE şi Ministerul Transporturilor. Monitorizarea stării de sănătate a celor care nu prezintă simptome ale îmbolnăvirii se realizează prin Direcţiile de Sănătate Publică din ţară.

Sistemul naţional de sănătate publică a fost avertizat pentru identificarea, din timp, a posibilelor cazuri de gripă cu virus nou. De asemenea, avertizarea vizează şi măsurile profilactice aplicabile şi paşii necesari detecţiei, tratamentului şi îngrijirilor pentru eventualele cazuri înregistrate.

"Am dispus blocarea distribuţiei de antivirale specifice în farmacii pentru a preîntâmpina automedicaţia preventivă. Doresc să subliniez faptul că antiviralele luate preventiv nu opresc instalarea bolii. Aceste medicamente pot fi eficiente numai în cazul îmbolnăvirii efective şi numai sub o administrare controlată de către medici", a subliniat Ministrul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb