Ministrul Silaghi susţine că România nu va pierde fonduri europene

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 23 octombrie 2007

Ministrul Silaghi susţine că România nu va pierde fonduri europene

Ţara noastră nu este în situaţia de a pierde fonduri europene, deoarece negocierile sunt în curs, iar la acest capitol cel mai bine stau Austria şi România, a declarat, ieri, la Bacău, ministrul pentru IMM-uri, turism, comerţ şi profesii liberale, Ovidiu Silaghi (PNL). Guvernul Tăriceanu II nu are probleme nici măcar la capitolul "Agricultură".

Domnia sa susţine: "Este o minciună ceea ce spun unii politicieni, că România ar pierde opt milioane de euro pe zi. România nu a pierdut niciun euro şi stăm foarte bine cu negocierile. A rămas de clarificat doar capitolul "Agricultură", care se va lămuri în această lună, după care vom putea lansa toate fondurile structurale". Ministrul pentru IMM-uri a mai spus, citat de NewsIn: "Îngrijorarea Partidului Social Democrat este gratuită şi arată faptul că nu sunt profesionişti, ci doar demagogi. Ştiu şi ei cum se accesează aceste fonduri şi ştiu că nu am pierdut niciun euro. Este doar demagogie".

Ovidiu Silaghi a explicat că, în curând, va fi lansat un program de fonduri structurale, în sumă de 75 milioane de euro, destinat creşterii competitivităţii economice, de care vor beneficia întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră.

Comisia Europeană a acordat României, pe 10 octombrie, un răgaz de o lună de zile pentru a rezolva problemele înregistrate la sistemul de plăţi din agricultură, în caz contrar riscând să i se reducă 25 % din subvenţii. Mariann Fischer Boel, comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, i-a transmis miercuri o scrisoare ministrului român al agriculturii, Decebal Traian Remeş, de la care aşteaptă un răspuns până la data de 9 noiembrie. Comisia Europeană aduce la cunoştinţă României că riscă reducerea provizorie cu 25% a subvenţiilor agricole din partea Uniunii Europene în cazul în care nu poate remedia o serie de lipsuri grave din sistemul administrativ şi de control înainte de a proceda la efectuarea plăţilor către agricultori (anul de plată începând la 1 decembrie 2007).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb