MINISTRUL TURC DE EXTERNE: Discuţiile pentru Nabucco sunt în faza stabilirii detaliilor tehnice şi financiare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 aprilie 2008

Discuţiile despre proiectul de gazoduct european Nabucco au ajuns la faza stabilirii detaliilor tehnice şi financiare, a declarat ministrul turc de externe Ali Babacan după o întâlnire bilaterală cu omologul său român Adrian Cioroianu, în marja summitului NATO de la Bucureşti. "Nabucco este un proiect pe care am vrea să-l implementăm, am luat deja decizii strategice pentru a sprijini şi pentru a lua parte la acest proiect. Şi din câte ştiu, acum se poartă discuţii despre partea tehnică şi financiară a proiectului Nabucco, deci discuţiile nu sunt dacă ar trebui sau nu să facem acest proiect, ci despre detaliile tehnice şi financiare ale acordului final", a spus ministrul turc, citat de NewsIn.

"Cât despre resursele de gaz pe care le vom folosi pentru Nabucco, se evaluează diverse alternative, suntem deschişi oricărei alternative, iar posibilitatea ca gazul să provină din Iran este şi ea luată în considerare", a mai spus şeful diplomaţiei turce, la finalul întâlnirii bilaterale cu Adrian Cioroianu.

Oficialul turc a adăugat că proiectul Nabucco este foarte important pentru a completa nevoile energetice ale Europei, dar şi pentru a strânge legăturile între ţări ca România şi Turcia. Cu prilejul discuţiilor bilaterale dintre cei doi miniştri de externe, Babacan şi-a exprimat recunştinţa pentru sprijinul acordat de România ţării sale, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Ministrul turc de externe s-a arătat mulţumit de discuţia avută cu omologul său român, şi a felicitat oficialităţile române pentru organizarea summitului NATO de la Bucureşti, pe care a catalogat-o drept excelentă.

La rândul său, ministrul Adrian Cioroianu a apreciat relaţiile bilaterale şi a reafirmat sprijinul României pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană. Cioroianu a salutat prezenţa oamenilor de afaceri turci din Româ-nia, precum şi faptul că Turcia este al patrulea partener comercial României. "Ne-am oferit şi dis-ponibilitatea de a împărtăşi din experienţa noastră în procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană, proces care este în curs pentru Turcia, şi, în special pe capitolul energie, noi putem să contribuim cu expertiza pe care o avem", a declarat Cioroianu.

Ministrul român a mai spus că i-a reiterat omologului său turc dorinţa României de a oferi Turciei sprijinul pentru anumite proiecte punctuale în zona Mării Negre, amintind decizia CSAT de a începe negocierile în formatul "Black Sea Harmony".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb