MINISTRUL TURISMULUI: De la 1 iulie, bugetarii vor primi un voucher de vacanţă în valoare de 1450 lei

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 februarie 2017

Mircea-Titus Dobre

Mircea-Titus Dobre

Mircea-Titus Dobre: "Ponderea turismului în PIB-ul ţării se va dubla în următorii doi-trei ani"

Bugetarii vor primi, de la 1 iulie, un voucher de vacanţă, în valoare de 1.450 lei, potrivit ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre.

Domnia sa a declarat: "După cum apare şi în programul de guvernare, pe data de 1 iulie 2017, vor intra în vigoare voucherele de vacanţă pentru bugetari. Am făcut această modificare prin ordonanţă de urgenţă. Voucherele de vacanţă nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau iniţial, ci până la 1 iulie. La ora actuală, în lege sunt trecute şase vouchere de vacanţă, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie. Noi vom modifica această ordonanţă care prevede şase vouchere şi vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta. Un singur voucher, având valoarea salariului minim pe economie, şi anume 1.450 de lei".

Voucherele de vacanţă vor putea fi folosite pe perioada unui an calendaristic.

Totodată, Ministrul Turismului a precizat că anul acesta se va decide care va fi forma prin care clienţii vor fi protejaţi în cazul în care agenţiile de turism intră în insolvenţă sau faliment.

Mircea-Titus Dobre a declarat: "Trebuie să modificăm legislaţia fiindcă avem o directivă europeană, care prevede foarte clar ce se întâmplă în zona agenţiilor de turism, în caz de insolvenţă sau faliment. Însă trebuie să vorbim şi despre insolvabilitate. Este o discuţie pe care trebuie să o avem, în special, cu cei din patronate, cu cei care reprezintă agenţiile de turism din România. Trebuie să găsim cea mai bună şi mai corectă soluţie fiindcă putem să discutăm despre fond de garantare, de fond fiduciar, de poliţă de asigurare, despre depozite bancare şi despre orice instrument financiar".

Ministrul Turismului a mai spus că măsurile trebuie luate până la sfârşitul anului, deoarece trebuie transpusă directiva europeană ce reglementează activitatea din turism.

La deschiderea Târgului de Turism al României (TTR), Mircea-Titus Dobre, a mai afirmat că ponderea turismului în PIB-ul ţării, care în prezent este de doar 1,3%, se va putea dubla în următorii doi-trei ani, printr-o colaborare deschisă între instituţia publică centrală şi mediul privat.

Ministrul Turismului consideră că trebuie să existe o colaborare corectă şi coerentă a statului cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Domnia sa a precizat: "Doresc de la dumneavoastră o colaborare deschisă bazată pe respect reciproc".

Mircea-Titus Dobre a mulţumit celor care au investit în turism, care au avut curajul să investească în turism, pentru că a fost un domeniu căruia statul nu i-a dat prea mare importanţă şi tuturor celor care au riscat şi au promovat turismul românesc şi în interior şi în exterior.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Asta este al treisprezecelea sau al paisprezecelea salariu?

    1. Stii ceva mai conteaza ca e al 13-14-lea salariu Zic si eu ca Evreul: mai bine sa-ti dea bani decat sa-ti ia bani si mai bine sa ai castig decat paguba.Pe mine ma interesaza banii.Iar cei din piata Victoriei ar trebui sa santajeze guvernul sa mareasca salariul la toata lumea cu vreo 500 de RON, fiindca Ministrii si Parlamentarii mai ales au salarii mari.

      Asa e ar fi bine: acum e momentul sa se strige in Piata Victoriei de Bani. Parlamentarii au ditamai salariile ca sa DOARMA in PARLAMENT. Eu propun sa se dubleze salariile. Cereti in PIATA VICTORIEI DUBLAREA SALARIILOR: acum e MOMENTUL!

      Bani la toata lumea, sa fie EGALITATE: numai la Parlamentari nu : Ei isi VOTAU SALARIILE si BONUSURILE in UNANIMITATE ca sa DOARMAAAA. si MANA PORCII la JIR!

      Si la cine FURA sa-i fie CONFISCATA AVEREA. Asa ar fi bani pentru Pentru TOTI, s-ar LUA chiar de la HOTI!

      Ar fii Salarii Dublate daca s-ar IMPOZITA PALATELE cu TURNULETE si VRAJITORIILE unei anumite ETNII!

    De unde atata banet? Asta este mita pentru 30% din salariatii tarii. Sa nu cumva sa iasa la proteste. Mie ca privat cine imi da 1450 de cepe degerate. Pe deasupra trebuie sa platesc si biruri mai mari pentru asazisi bugetari. Hai ca-i bine cu socialistii! Mergem cu toti afara si apoi vedem ce produc bugetarii.

    1. Cereti si voi bani de la Guvern. Cand protestati de ce NU CERETI BANI Privatilor? Zic si eu ca Evreul. CERETI BANI PRIVATILOR MANIFESTATI, ACUM e MOMENTUL sa CERETI BANI si vi se vor da pentru ca GUVERNUL e STRANS cu USA.

      De ce NU CERETI BANI in PIATA VICTORIEI? 

      Pare o idee interesanta

      Daca o multime ar cere bani ,Guvernul ca sa scape ar accepta.

      Daca eu as fii Premier voua nu v-as da ca nu ati cere:"Cere si ti se va da" vorba Bibliei.Chiar Nu stiti sa va organizati sa va aparati interesele? Patronatele ce fac? Isi dau licenta in DREPT?

      Prea multa Concurentza strica : Nu sunteti SOLIDARI  

      Cine zice DOAMNE ia-mi? Toti zic DOAMNE da-mi!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb