Mioara Popescu, Idea Bank: "Listarea băncii este un obiectiv pentru următorii ani"

A.I.
Bănci-Asigurări / 26 februarie 2019

"Listarea băncii este un obiectiv pentru următorii ani"

Adrian Tănase, BVB: "Operaţiunea derulată de Idea Bank, dar şi celelalte emisiuni de obligaţiuni listate pe Piaţa Reglementată şi pe Sistemul Alternativ demonstrează că piaţa de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanţare ale companiilor"

Conducere Idea Bank are în vedere listarea instituţiei de credit la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în următoarii ani a declarat, astăzi, Mioara Popescu,

preşedinte executiv al băncii, în cadrul conferinţei ce a marcat intrarea la tranzacţionare a emisiunii de obligaţiuni Idea Bank (IDB24E), pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare al BVB.

Mioara Popescu a declarat: "Avem în minte să facem un IPO (n.r. Ofertă Publică Iniţială) pentru bancă, dar pentru aceasta mai sunt câţiva paşi de făcut. Depinde foarte mult şi de contextul economic, dar într adevăr este unul dintre obiectivele noastre pentru anii următori".

În legătură cu intrarea la tranzacţionare a obligaţiunilor băncii pe Sistemul Alternativ al BVB, preşedintele executiv al Idea Bank a spus: "Prima noastră emisiune de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organică a băncii şi, implicit, a creşterii cotei noastre de piaţă. Astfel, am diversificat sursele de finanţare necesare consolidării bazei de capital, prin care urmărim o creştere a activităţii de creditare. Digitalizarea şi îmbunătăţirea continuă a produselor şi serviciilor oferite de Idea Bank sunt obiectivele noastre strategice".

Emisiunea cuprinde 5.000 de obligaţiuni subordonate, negarantate, neconvertibile, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, în sumă totală de cinci milioane euro. Titlurile, ce au scadenţa în decembrie 2024, au o dobândă fixă, de 8,5% pe an, plătibilă semestrial. Operaţiunea de piaţă a fost intermediată de BT Capital Partners, în calitate de consultant autorizat.

Adrian Tănase, director general al BVB a precizat: "Listarea obligaţiunilor Idea Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB prin faptul că este prima astfel de emisiune denominată în euro pe acest segment de piaţă şi, totodată, Idea Bank este prima instituţie de credit care listează obligaţiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. De asemenea, această emisiune de obligaţiuni are cea mai mare maturitate şi cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligaţiuni listate pe ATS-ul BVB. Operaţiunea derulată de Idea Bank, dar şi celelalte emisiuni de obligaţiuni listate pe Piaţa Reglementată şi pe Sistemul Alternativ demonstrează că piaţa de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanţare ale companiilor, indiferent de mărimea şi activitatea lor, atât timp cât aplică o serie de standarde specifice pieţei de capital".

Idea::Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare poloneze. Idea Bank Grup România este format din Idea::Bank (banca) şi filialele acesteia Idea Leasing, Idea Broker de Asigurare, Idea Investment şi Idea Finance IFN. Produsele şi serviciile sunt destinate atât persoanelor fizice, cât şi IMM-urilor, Grupul mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet şi digital banking) şi având o răspândire teritorială selectivă, operând cu 34 sucursale bancare şi cele 8 puncte de lucru ale companiei de leasing la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb