Mircea Geoană:Nu prea mai vorbesc la telefon ca să fiu sigur

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2009

Preşedintele Partidului Social Democrat(PSD), Mircea Geoană, a declarat, ieri, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, că de când aude zvonurile cu ascultatul telefoanelor nu prea mai vorbeşte la telefon ca să fie sigur, pentru că are sentimentul că Big Brother din America se transformă într-un Small Brother din România, transmite Agerpres.

Întrebat dacă a primit vreun telefon sau a avut vreo discuţie cu preşedintele Băsescu pentru a-l asigura că nu îi ascultă telefonul, preşedintele PSD a spus că nu a fost sunat de preşedinte pe acest subiect. "Eu de când aud zvonurile astea nu prea mai vorbesc la telefon, ca să fiu sigur. Nu am primit un astfel de telefon, dar cred că acest tip de subiect nu reprezintă un subiect politic. Iar eu sunt preocupat de faptul că echilibrul între dreptul statului de a se proteja şi a ne proteja împotriva ris­cului de tip terorist sau crimă organizată internă sau internaţională nu cumva drepturile cetăţeneşti, dreptul la liberă corespondenţă, dreptul la viaţă privată, dreptul la a nu fi ascultat fără temei în ţara ta să nu fie cumva rupt", a spus Geoană. Preşedintele PSD a mai spus că nu vrea să trimită nici un fel de săgeţi, însă are sentimentul că azi s-a dezechilibrat raportul între libertăţile individuale şi dreptul statului de a verifica mediul informaţional românesc.

Mircea Geoană a adăugat că pledează pentru o dezbatere publică şi invită organizaţiile guvernamentale, parlamentarii, indiferent de partid, să vadă dacă avem astfel de legi care reprezintă o povară pentru sentimentul de libertate, dacă nu trebuie venit în contrapondere cu această legislaţie mai dură şi poate necesară cu întărirea elementului de verificare şi penalizare drastică a celor care cred că se pot juca cu legea în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb