Mircea Toader (PDL): "ArcelorMittal Galaţi" şi AVAS vor negocia un act adiţional la contractul de privatizare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 august 2009

Mircea Toader (PDL): "ArcelorMittal Galaţi" şi AVAS vor negocia un act adiţional la contractul de privatizare

Statul român, reprezentat de AVAS, şi compania ArcelorMittal Galaţi vor negocia un act adiţional la contractul de privatizare semnat în 2001, care să garanteze continuarea investiţiilor şi funcţionarea combinatului, a declarat, vineri, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, potrivit NewsIn.

"Miercuri, a fost discutat memorandumul privind privatizarea SIDEX în Guvern şi se propune o negociere şi încheierea unui act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare, care să confirme îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi legate de obiectivele de investiţii stabilite prin contract, eventualele penalităţi dacă nu s-au respectat termenele şi stabilirea obiectivelor care se vor realiza la nivelul companiei ArcelorMittal pentru 2007-2011 şi a celor care au rămas din programul 2009-2011. Toate aceste investiţii trebuie să aibă ca principal obiectiv funcţionarea în continuare a combinatului, iar măsurile sociale să aibă un impact cât mai mic, respectiv un program de plecări voluntare şi un program de reconversie profesională", a afirmat deputatul PDL Mircea Toader.

Potrivit aceleiaşi surse, în programul de inves­tiţii care va fi negociat pentru următorii ani va fi inclus şi un pachet investiţional în cocsochimie, după ce, în iunie, ArcelorMittal Galaţi a închis Uzina CocsoChimică din combinat. "Probabil că în programul de investiţii, aşa cum au promis, va fi construită o nouă Cocserie, dar la indicii de poluare stabiliţi de normele europene", a spus Toader.

Deputatul PDL a precizat că actul adiţional la contractul de privatizare va fi negociat de compania ArcelorMittal, pe de o parte, şi de statul român, reprezentat de AVAS, de partea cealaltă.

Mircea Toader a reamintit faptul că Guvernul va sprijini combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi alte unităţi din ţară, oferindu-le gaz metan mai ieftin, din resurse interne, "dar şi alte facilităţi pe care le permite Legea ajutorului de stat".

ArcelorMittal Galaţi a închis, în iunie, Uzina CocsoChimică, din cauza scăderii comenzilor şi a diminuării producţiei. În primul semestru al aces­tui an, combinatul a produs între 500.000 şi 600.000 de tone de oţel, în comparaţie cu cele 2 milioane de tone produse în primul semestru al anului 2008, potrivit liderilor sindicali. În prezent, în combinat mai lucrează circa 10.000 de oameni, faţă de 27.000, câţi lucrau în 2001, anul privatizării colosului siderurgic.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de oţel din lume, având circa 300.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări. În România, compania controlează combinatele de la Hunedoara şi Galaţi, producătorii de ţevi din Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb