Mişu Negriţoiu, întâmpinat cu proteste la Cluj

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2015

Mişu Negriţoiu, întâmpinat cu proteste la Cluj

Preşedintele ASF: "Avem nevoie de un exerciţiu de recredibilizare a pieţei asigurărilor"

Preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, militează pentru recredibilizarea pieţei asigurărilor, în condiţiile în care el însuşi se confruntă cu un val de contestări din partea unor actori din piaţă, dar şi a unor oameni din mediul politic.

Preşedintele ASF a declarat, ieri, la Cluj, că evaluarea independentă a asiguratorilor care va fi anunţată săptămâna viitoare este un exerciţiu foarte important, de care era nevoie pentru recredibilizarea pieţei asigurărilor.

În faţa locului unde Mişu Negriţoiu predica, un grup redus de protestatari îi cerea demisia, prin pancarte pe care scria "Stop abuzurilor din asigurări", conform unor fotografii postate, pe Facebook, de Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Nu este prima dată când Mişu Negriţoiu se confruntă cu proteste. În aprilie, tot ASSAI a organizat o manifestaţie pentru susţinerea legii de creare a Corpului de experţi şi evaluatori auto independenţi în România (CEETAR).

ASF respinge proiectul de lege privind înfiinţarea CEETAR, susţinând că acest lucru ar însemna costuri suplimentare pentru beneficiarii poliţelor.

Dacă disputa dintre service-urile auto şi preşedintele ASF are un motiv clar, mai grav este că poziţia lui Mişu Negriţoiu a fost contestată recent de un parlamentar.

Deputatul PMP Adrian Gurzău, membru în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor, a ridicat problema leadership-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Preşedintele unei autorităţi trebuie să fie independent, nepărtinitor, să aplice legea şi spiritul ei, să dovedească abilităţi manageriale, să menţină credibilitatea. ASF trebuie să fie un factor de stabilitate, nu de presiune pe piaţă, însă, în asigurări, avem conflicte între societăţile de asigurări şi brokeri, între service-uri şi asiguratori, între cetăţeni şi ASF", a spus recent Adrian Gurzău pentru ziarul "BURSA".

Domnia sa a mai adăugat: "În momentul de faţă, piaţa se află sub ameninţarea unor interese oculte ale unor jucători, în defavoarea cetăţenilor. Conducerea ASF nu este în slujba cetăţenilor, a interesului naţional, ci a interesului personal".

În cursul săptămânii viitoare, ASF va anunţa rezultatele primei etape a programului de evaluare independentă, la care au participat 13 companii, cu o cotă de piaţă totală de peste 80%.

Mişu Negriţoiu a declarat, ieri, potrivit Agerpres: "Este foarte importantă această evaluare din două-trei perspective. Prima, este un exerciţiu foarte credibil pe care l-am derulat împreună cu Comisia Europeană şi cu EIOPA, la standarde europene. Aveam nevoie de acest exerciţiu ca să recredibilizăm piaţa asigurărilor şi a actelor de supraveghere, după foarte multe episoade de suişuri şi coborâşuri, de ezitări şi de contestaţii".

Un al doilea argument pentru importanţa acestui raport se referă la calitatea datelor financiare. Preşedintele ASF a subliniat că în România există o problemă în privinţa calităţii acestor date în piaţa asigurărilor, de la raportări până la auditare, cu excepţia situaţiilor unde, în principal auditorii internaţionali, au avut o evaluare mai profesională.

"Sub aspectul transparenţei (n.r. auditul) e foarte important, atât pentru jucătorii din piaţă, cât şi pentru investitori şi mai ales pentru consumatori. Pentru că scot la iveală punctele slabe şi pentru că o piaţă să funcţioneze bine trebuie să fie o piaţă omogenă şi cu jucători apropiaţi ca valoare şi ca abordare", a mai spus Negriţoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Evaluarea asta va scoate ce e mai rau pe masa! E pictura cu snage, e tatuaj pe viu..Se duc deja lupte grele sa se musamalizeze rezultatele - se pare ca e plin de schiopi si ciungi, care se dau mari asiguratori, dar nu suporta tatuajul - vor cu anestezie..!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb