Mitingul marii, istoricei şi de nezdruncinat prietenii a PSD-ului cu Justiţia

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 8 iunie 2018

Cornel Codiţă

Pentru că organizatorii marelui miting nu prea au imaginaţie, vorba unui psd-ist din fragedă pruncie (Bănicioiu dixit), punem la dispoziţie, cu totul dezinteresat, fără nici un fel de pretenţii materiale, nici măcar de copyright, cîteva mostre de lozinci mobilizatoare care pot fi strigate de participanţi şi/sau afişate pe bannere, eventual pictate sau ţesute pe uriaşe panouri, purtate de care alegorice, alături de portretele marilor înaintaşi ai luptei anticorupţie, de la Marx la... Dragnea. Ponta nu intră în discuţie, cel puţin la acest miting, din cauza deviaţionismului său de stînga-dreapta care i-a adus excluderea din Partid, dar mai ales din inima Marelui Lider al Social-Democraţiei Româneşti, varianta Teleorman, cu mustaţă şi condamnare în justiţie, la purtător!

"Cu justiţia noastră-n frunte vom avea victorii multe";

"Justiţie să fie, dar s-o ştim şi noi!";

"Cine n-are Justiţia lui, să-şi cumpere!";

"Dacă Justiţie nu este, totul este, care este...!";

"Fiat Justiţia, Amoris Laetiţia, Pereat Calviţia!"; (asta e ca să vadă lumea că suntem culţi în cap!);

"Justiţia noastră şi mîndria, fac mai tare România!";

"Nu moartea Justiţiei vrem noi, ci îndreptarea ei... în altă parte!";

"DNA te reformăm! Învingem, ori emigrăm!";

"DNA tu nu uita, Costa Rica nu-i a ta!";

"Toate marile naţiuni au corupţii lor; pînă cînd să nu avem şi noi, corupţii noştri... Această stare de lucruri nu mai poate con­tinua!";

"Să înceteze prigoana satrapilor justiţiei împotriva corupţilor... Corupţii sunt oameni, cetăţeni, ca noi toţi; ei nu cer decît ceea ce este dreptul tuturor: Egalitate, Fraternitate, Libertate!"

După ce ne-am făcut datoria civică, ne putem pune liniştiţi întrebarea: de unde dragostea aceasta fierbinte, sfîşietoare, cotropitoare, înrobitoare a PSD-ului pentru Justiţie, pînă într-acolo încît a pus, pe cheltuială proprie, de un ditai mitingul la scară naţională, pentru susţinerea ei??!! A Justiţiei, care va să zică! Nu... nu, vă rog... să nu vină cineva să-mi spună că mitingul este contra justiţiei! Înseamnă că nu aţi pătruns esenţa politică a evenimentului şi mai general, a poziţiei de pe care luptă PSD-ul cu atîta ardoare. Ei vor Justiţie, dar nu pentru "dulăi"! Sau, mai precis, vor ca Justiţia să stea, vorba lui Mazilu (Mobilă şi Durere) ca suta, ca nevasta: să stea la locul ei, în cuibuşorul ei, nemişcată! Mă rog, nu chiar nemişcată... să se mişte şi ea, că doar de aceea e Justiţie. Dar, nu de capul ei ci, aşa cum îi şade bine oricărei slugi, să se mişte după cum îi cîntă, îi ordonă, îi porunceşte, îi sugerează, îi indică... "Partidul" şi "Puterea". Asta vrea şi PSD-ul! Şi nu este doar o toană oarecare, de moment. Este o cerere expresă de revenire, cel puţin în ceea ce priveşte România, la o lungă tradiţie istorică, revărsată ca într-o generoasă deltă peste realităţilor politicii post-decembriste ale zilelor noastre. Păi, n-a fost justiţia braţul înarmat cu legi, cătuşe şi puşcării al puterii discreţionare a regimului totalitar din România timp de patru decenii şi jumătate? A fost! Păi, n-a fost Jus­tiţia instrumentul folosit de "regimul emanat" al Revoluţiei din Decembrie care a pus capăt istoriei ceauşiste, trimiţîndu-i pe Nicolae şi Elena în faţa plutonului de execuţie? A fost! Păi, nu cu uneltele Justiţiei a încercat regimul Iliscu să "rezolve" şi să ardă din rădăcini buruiana rezistenţei şi a protestelor anticomuniste crescute pe nepusă masă în Piaţa Universităţii? Ba bine că nu, iar cine nu crede se poate interesa la doamna procuror Macovei! Păi, n-a fost Justiţia mireasa iubită a regimului Băsescu... atît de iubită că n-a dat-o decît după ăl mai fain Făt-Frumos, nume de cod "SRI"? Ba, a dat-o! Cu acte şi protocoale cu tot, în bună regulă! Păi, atunci, astăzi, cînd noi (PSD-ul) suntem la putere, adică as­tăzi, dumneaei, Justiţia, de ce să nu asculte şi de noi??? Păi, ce, noi suntem mai proşti? Mai neputincioşi? Mai puţin corupţi de cît au fost toţi cei care au corupt pînă în măruntaie Justiţia noastră cea nicicînd neprihănită? NU, nu suntem!

Sigur, cealaltă explicaţie, care nu o exclude deloc pe prima, ci doar o completează, este aceea că domnul Drag­nea se simte atît de ameninţat în poziţia sa mimică pe cal (de calul puterii este vorba!), încît şi-a zis că puţină muştruluială cu soldaţii şi caporalii psd-ului, plus "o aplicaţie cu deplasare în teren", nu are cum să nu ajute la crearea imaginii că încă deţine toate frîiele actualei puteri, că mai marile sau mai micile trădări ale celor care părăsesc barca parlamentară a psd-ului, că mormăielile lui Ponta despre subteranele puterii sale nu sunt decît nişte amărîte de pocnitori, nici măcar artificii, menite doar să facă puţin zgomot, nici măcar un foc de paie!

Miting plăcut şi la bună vedere!

Opinia Cititorului ( 17 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Justitie neprihanita, mireasa iubita, nevasta indaratnica, ce nu asculta de Fat/Frumos cu nume de cod....SRI!....as adauga printre lozinci!

    Stimate domn, de-a lungul timpului ai fost numai pe margine. Ai dat numai gherle, comentarii aberante si v[dit pro-SRI. S-a dus vremea voastra! Pa!

    1. Corect : a venit vremea voastra!

      Te-ai nascut sub dictatura si vrei sa mori tot asa cum ai fost nascut - sub dictatura unui idiot? Pana si membrii PSD il numesc penal pe Dragnea (vezi declaratiile primarului PSD de Cavnic) iar tu vrei sa il vezi conducand SI justitia din Romania (pe langa administratia locala, parlament, guvern). Chiar esti prost amice (adica o mare gherla, cum ai spune dumneata). Sau, poate ca nu esti prost si atunci esti corupt si vrei sa scapi de justitie prin subordonarea ei. Oricum ai da-o, un om curat...

      Si mai este un aspect - dragnea ne va controla totalitar prin intermediul parlamentului, guvernului, administratiei locale, mass-mediei (Antena 3, TVR si apoi celelalte, obligate de nevoie si de presiuni) si al justitiei. Adica nu vom mai afla nimic din ceea ce este real ci vom fi manipulati prin iluzii si minciuni fabricate (ei vor fura la greu iar BNR-ul, crizele, agenturile straine, multinationalele, opozitia, Soros etc. vor fi de vina ca noi o vom duce si mai greu in timp ce datoria...

      esti sigur ca nu ai nevoie de medicatie?

      Esti sigur ca am nevoie de asa ceva?

      Guvernul tocmai a contractat un imprumut de 1,4 mld USD pe 30 ani (!) cu dobanda peste 5% (!). 

      Inca un cadou frumos pentru copii nostri si pentru viitorul luminos al Romaniei. 

      Deocamdata, tocmai s-a confirmat ceea ce am postat eu. 

      Tu, ce ai postat (si s-a confirmat)? 

      Zero postari, zero confirmari deci esti un Zero. 

      In aceste conditii, cu scuzele de rigoare, te informez ca nu pot lua in seama recomandarea ta (pentru ca are valoarea zero).

    Postacii tot postaci.

    Sa nu intarziati la autocare! 

    V-ati luat solda pe luna asta?

    1. cu Codruta la butoane

      nu furam nici de o copae 

      ne mutam la Chisinau

      palmam si lacul Herastrau 

      Maestre, las-o naibii; ai ajuns ca astia cu patru clase. Dai din coate peste tot?. 

    Dragi toarasi si pretini , orisicine vrea sa-i creasca e invitat la Marea Adunare :) Noi marim orisice si vom da maricei , nu mititei ca pana acum :) Toarasii de la Cacana sa retina acest aspect :) Noroc bun sau hai noroc !

    Noi beneficii pt bugetari !!! Va anuntam cu bucurie ca guvernul continua programul ,,sa marim tot ce e mic si pe deasupra un pic !,, prin acordarea unor vouchere de miting in valoare de cat vrea muschii nostrii pt ca putem iete de aia :) Cu aceste vouchere orice toaras e invitat de cate ori il supara coana justitia sa vina la un maricel si o berica in capitala .De unde bani ? Lasa ca daca ne lasa coana justitia in pace avem bani destui :) Hai liberare si sa traim bine !

    Toarsii vor veni cu camese albe , daca au avut pete de la justitie vor fi spalate cu pesedol solutie 5% .Manifestarea va avea si un program de cantec si joc popular din care se mentioneaza Alunelu ,Aluliviu si alte cantece si jocuri mobilizatoare din zonele revolutionare Oltenita , Teleorman , Dolj , etc

    1. Io am fost pesedist acuma nu mai cred nimica să se ducă să facă da să meargă la pușcărie

      Cipanete, copilul.meu, nu te duci și tu la doctor?

      Ha,ha, ha......buna de tot. 

    ce inseamna a da gherle...in ce limba...ai luat/o razna!

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb