MITOV: "Gazoductul România - Bulgaria, important pentru securitatea energetică a Europei"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 februarie 2015

Interconectarea reţelelor de gaze dintre România şi Bulgaria reprezintă un element foarte important pentru securitatea energetică a Europei, pe axa nord-sud, a declarat, ieri, ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, în timp ce Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, a pledat şi pentru coridorul România-Bulgaria-Grecia.

Daniel Mitov a precizat, citat de Mediafax: "Sud-estul Europei este foarte dependent de aprovizionarea cu gaz din Rusia şi, ca urmare a apropierii de Ucraina, această problemă este tot mai evidentă. Aceste state (din sud-estul Europei) au un potenţial imens de a-şi diversifica sursele de gaz şi crearea unei pieţe energetice europene care să asigure gaze pentru toţi cetăţenii UE este o sarcină care nu mai trebuie amânată. În acest sens, edificarea unor sisteme de interconectare între Bulgaria şi România reprezintă un element foarte important pentru arhitectura securităţii energetice a Europei, pe axa nord-sud".

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că a discutat cu omologul bulgar "cât de important este ca interconectorul de gaz dintre România şi Bulgaria să se finalizeze cât mai rapid, dar, în egală măsură, am discutat şi despre un alt proiect care este susţinut de către cele două state şi anume coridorul vertical România-Bulgaria-Grecia".

Cei doi miniştri au evocat, în cadrul discuţiilor de la Bucureşti, "trendul ascendent" al schimburilor comerciale dintre cele două ţări (circa 3 miliarde de euro în 2014), România fiind al treilea partener economic al Bulgariei în UE.

Oficialii au abordat şi chestiunea proiectelor comune care să fie promovate în cadrul oferit de planul Juncker, precum şi revitalizarea sinergiei Mării Negre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb