Moderna Inc a anunţat astăzi că vaccinul său anti-COVID-19 a generat un răspuns imunitar puternic şi că a fost în general bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între şase şi 11 ani, compania farmaceutică americană intenţionând să trimită în curând datele autorităţilor de reglementare, informează Reuters, conform Agerpres.
Moderna a precizat că vaccinul său anti-COVID-19 în două doze a generat anticorpi neutralizanţi la copii, iar siguranţa serului este comparabilă cu cea constatată anterior în cazul studiilor clinice la adolescenţi şi adulţi.
Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) va lua marţi o decizie în ceea ce priveşte autorizarea serului produs de companiile concurente Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea la copii cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.
Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna este autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor, iar recent a primit undă verde pentru administrarea unei a treia doze la anumite categorii de americani.
Cu toate acestea, FDA nu a autorizat încă vaccinul pentru a fi utilizat la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost raportate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.
Potrivit Moderna, cea mai mare parte a efectelor secundare din cadrul studiului clinic, care a inclus 4.753 de participanţi, au fost minore sau moderate din punctul de vedere al severităţii, a precizat compania. Cele mai frecvente efecte adverse raportate au fost oboseală, dureri de cap, febră şi durere la locul injectării.
Vaccinurile folosite în cadrul studiului au fost doze de 50 de micrograme, jumătate din concentraţia utilizată în vaccinurile administrate adulţilor. Doza de 50 de micrograme este de asemenea autorizată în cazul suprarapelului.
1. Minune
(mesaj trimis de Ion în data de 25.10.2021, 18:50)
O sa anunt in curand si eu un medicament pentru Alzheimer 100% efectiv la copii cu virste cuprinse intre sase si unspresece ani (din primele evidente ar trebui sa scape si de Parkinson).
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2021, 18:59)
Tu mai bine caută un medicament pentru prostie. În cazul tău ar face minuni.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2021, 19:38)
Totusi, daca este atat de bun,
de ce are Moderna vaccinul sau anti covid suspendat in tari precum Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda?
Respectivele tari sunt dezinformate si au interzis vaccinul sau mai degraba aia cred inca in transparenta si, urmare a complicatiilor cardiace constatate, au luat respectiva decizie?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 01:46)
Comentariul tău adaugă doar invective penibile.
În schimb, comentariul inițial are o anumită logică: copii de vârsta aia au șanse mai MARI să moară pentru că au băut cuie decât să moară de COVID. Și asta fără să menționăm potențialele efecte adverse pe termen lung (pe care momentan NU le cunoaștem) ale terapiilor genetice.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 01:39)
Intr-adevar, este cel mai sigur si eficient pseudovaccin, in a-i trimite pe copii direct in Lumea Cealalta! Asa ca, aviz parintilor inconstienti!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 01:51)
E atât de bun vaccinul Moderna pentru copii + adolescenți încât Suedia a blocat administrarea pe o perioadă NEDETERMINATĂ a serului respectiv datorită incidenței crescute a problemelor cardiace pe care le generează copiilor/adolescenților. În Ontario (Canada), sunt raportate miocradite/pericardite după a 2-a doză la 1 in 5770 injectări. Mă întreb cu teamă și groază care ar fi probabilitatea de miocardită/pericardită după a 10-a doză (nu mai e mult până acolo). 1 la 570???
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 05:34)
Nu cred ca se aplica relatia de proportionalitate in acest caz.
Atat incidenta, cat si severitatea efectelor secundare pot sa creasca non-linear cu expunerea, intrucat in urma expunerii repetate la un xenobiotic, pot aparea reactii agresive (tip alergic, auto-imun, etc) dincolo de un anumit prag de expunere.
Aceste aspecte legate de fizio-patologia umana sunt cunoscute oricarui student la medicina, nu mai vorbim de medici licentiati, insa se pare ca au fost convenabil uitate, urmand sa fie redescoperite in viitorul nu prea indepartat.