Moderna investighează posibile reacţii adverse la vaccinul împotriva COVID-19 în SUA

S.B.
Internaţional / 20 ianuarie 2021

Moderna investighează posibile reacţii adverse la vaccinul împotriva COVID-19 în SUA

Compania americană, Moderna, a declarat astăzi că a primit un raport de la departamentul de sănătate din California în care se spune că mai multe persoane dintr-un centru de vaccinare din San Diego au fost sau încă sunt tratate pentru posibile reacţii alergice la vaccinul împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Comentariile companiei vin după ce duminică, unul din cei mai importanţi epidemiologi din California a emis un comunicat prin care recomanda întreruperea vaccinării cu dozele din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt în curs de investigare.

"A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore", a declarat epidemiologul.

Moderna a spus că nu are cunoştină de un număr comparabil de astfel de cazuri de evenimente adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din acelaşi lot sau din alte loturi.

Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul espectiv rămân depozitate, ditnr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Moderna a declarat că lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru investigarea cazurilor şi dacă trebui sau nu oprită utilizarea lotului.

Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit reprezentanţilor companiei, relatează Reuters.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. se pune problema de conflict de interese atat in cazul Pfizer cat si in cazul Moderna.

    Asadar ei sunt producatorii de vaccin (care nu isi asuma responsabilitatea pentru ce produc fata de consumatori) si tot ei vor investiga problemele produselor lor.  

    De ce sa nu le fie investigate produsele de catre o terta parte necontrolata de producator?  

    Aceste entitati (Moderna, Pfizer, etc) sunt interesate de PROFIT. 

    Nu vad de ce si-ar da cu stangul in dreptul realizand acum rapoarte lungi cu cat de defectuoase sunt produsele lor.  

    Nu!

    Vor scoate informari in curand cu cat de bune sunt produsele lor si mai apoi acest lucru se va fi constituit intr-un argument (alaturi de altele) pentru necesitatea (!) vaccinarii uneori impotriva vointei individului ci pentru binele societatii (in a doua jumatate a anului 2021).  

    1. Tot Fiara mondiala face aceste anchete. Ai vazut vreun "breaking news" pe televiziunile statului paralel - Digi24 sau pe CNN ca au murit niste batrani prin Norvegia de la vaccin ?? Nici n-ai sa vezi. Fiara isi va face autocritica, va declansa o ancheta, va baga cornul in pamant si va continua vaccinarea, pentru ca asta e Planul.

      nici un plan nu e perfect, Cristian

      undeva tot se vor impiedica si vor cadea 

      Vali, sa inteleg ca nu ai fost niciodata la stomatog? Eu am fost de multe ori si ca sa-mi faca anestezie nu numai ca ma intreaba de vreo 5 ori daca am alergii, dar ma mai pun sa semnez si un act ca daca am reactii alergice nu sunt raspunzatori. Nu i-am privit niciodata cu suspiciune, sa inteleg ca trebuia sa o fac? Personal cunosc doar o persoana care are reactii alergice severe la medicamnte uzuale pe care le iau multi oameni si care ar vrea sa se vaccineze, dar din pacate nu poate sa riste si nici nu ii este recomandat vaccinul anti-covid unei persoane cu un astfel de istoric alergic. De asemenea, exista intotdeauna posibilitatea sa ai alergii pe care sa nu le cunosti sau se le dezvolti pe parcursul vietii, asa ca iti zic de pe acum ca reactii alergice vor mai aparea atat de la acest vaccin, cat si de la alte vaccinuri, medicamente, anestezii etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb