Morgan Stanley: "Economia globală, în zona crepusculară"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2012

Morgan Stanley: "Economia globală, în zona crepusculară"

Economia mondială alunecă într-o "zonă crepusculară", fiind prinsă între expansiunea din unele regiuni şi recesiunea care a revenit în alte zone, potrivit Morgan Stanley, informează Bloomberg.

Banca americană arată că problemele economice actuale forţează băncile centrale să revină în prim-plan. Săptămâna trecută, Federal Reserve a decis să lanseze o nouă rundă de "relaxare cantitativă", după ce Banca Centrală Europeană a convenit, la începutul lunii, să facă, în anumite condiţii, achiziţii nelimitate de obligaţiuni ale ţărilor puternic îndatorate.

Dar, conform analiştilor, deşi măsurile anunţate au adus creşteri importante pe pieţele acţiunilor, adevăratul test constă în capacitatea aces-tor măsuri de a impulsiona economia globală.

Avertismentul Morgan Stanley, susţinut de către "Citigroup" Inc. şi "Pacific Investment Management" Co., vrea să arate că, şi în condiţiile unui sprijin din partea băncilor centrale, încetinirea recentă semnalează că economia va înregistra un nivel de creştere care s-ar putea evapora brusc, respectiv se va putea transforma în recesiune. În situaţia dată, potrivit specialiştilor, economiile sunt tot mai vulnerabile la un şoc indus de scădere, mai ales că actuala criză a datoriilor din Europa se adânceşte, Statele Unite se apropie de aşa numitul "vârf fiscal", iar pieţele emergente au o expansiune lentă.

Euro se depreciază din nou

Moneda unică europeană a scăzut ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, după publicarea unei analize potrivit căreia încrederea investitorilor germani a fost negativă luna aceasta.

Euro a coborât cu 0,5% la ora 10.13, pe piaţa din New York, la 1,3055 dolari, după ce, în ziua precedentă, urcase până la 1,3172 dolari - cel mai ridicat curs din 4 mai până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb