Moţiune simplă a PNL pe impozitarea drepturilor de autor

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2010

CRIN ANTONESCU: "PE NOI NE INTERESEAZĂ ÎN MATERIE DE POLITICI SĂ SE RENUNŢE LA ACEASTĂ ABERAŢIE PE CARE O VEDEM ÎN CHESTIUNEA DREPTURILOR DE AUTOR".

CRIN ANTONESCU: "PE NOI NE INTERESEAZĂ ÎN MATERIE DE POLITICI SĂ SE RENUNŢE LA ACEASTĂ ABERAŢIE PE CARE O VEDEM ÎN CHESTIUNEA DREPTURILOR DE AUTOR".

PNL va depune o moţiune simplă pe Muncă, a anunţat, ieri, liderul partidului, Crin Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Central (BPC), care a adoptat o rezoluţie în acest sens. Antonescu a declarat: "Pe noi ne interesează în materie de politici să se renunţe la această aberaţie pe care o vedem în chestiunea drepturilor de autor. Că asta în-seamnă şi demiterea sau plecarea ministrului, e mai puţin important". Potrivit Mediafax, intenţia liberalilor de a depune această moţiune simplă a fost anunţată înaintea remanierii ministrului Muncii.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost remaniat, el fiind înlocuit cu Nelu Ioan Botiş. Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri, că liberalii îşi menţin intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva măsurilor luate de Ministerul Muncii, dacă noul ministru nu va remedia situaţia impozitării drepturilor de autor şi a precizat că demersul nu vizează persoane, ci politici. Joi, a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, într-o întâlnire informală, cu noii miniştri ai Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, despre modificările la OUG 58/2010 (n.r. Privind impunerea CAS la drepturile de autor) şi la normele de aplicare a acesteia. Ministrul Ialomiţianu a declarat după întâlnire, că modificările la OUG 58/2010 şi la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate după dezbaterea lor în Consiliul Economic şi Social, urmând să fie prezentate spre adoptare în şedinţa din această săptămână a Guvernului.

PSD susţine în continuare moţiunea pe Agricultură, deşi ministrul a fost schimbat

Social-democraţii susţin în continuare moţiunea simplă pe Agricultură depusă împreună cu conservatorii, deşi ministrul de resort a fost remaniat, a declarat, ieri, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres. El a precizat că poziţia oficială a PSD privind remanierea guvernamentală este aceea că nu este vorba decât despre "o reglare de conturi (...) între clanurile din PDL" şi că partidul îşi menţinee poziţia că singura soluţie pentru a salva România şi a ieşi din criză o reprezintă demiterea Guvernului Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb