Moţiunea de cenzură a PSD intră marţea viitoare la vot

G.U.
Politică / 28 septembrie 2021

Moţiunea de cenzură a PSD intră marţea viitoare la vot

Birourile Permanente Reunite (BPR) din Parlament au decis astăzi ca moţiunea PSD să fie votată în data de 5 octombrie. Totodată, citirea moţiunii se va face joi, începând cu ora 14:00.

PSD şi PNL au reuşit să amâne din nou dezbaterea moţiunii de cenzură a USR-PLUS şi AUR, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale. Prin abţinere de la vot, PSD şi PNL au reuşit să respingă propunerea USR-PLUS de dezbatere şi vot la moţiunea de cenzură, informează HotNews.ro. În schimb, PSD, cu ajutorul PNL, a votat calendarul pentru dezbaterea şi votul moţiunii depuse de social-democraţi. Judecătorii CCR au decis că moţiunea USR-PLUS poate să-şi continue parcursul, iar conducerea Parlamentului poate stabili un calendar în acest sens. De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi calendarul moţiunii de cenzură depusă de PSD, notează sursa citată.

USR-PLUS şi AUR au anunţat public că, indiferent care moţiune va intra la vot la plen, o vor vota. Astfel, matematica parlamentară arată că există o majoritatea politică în acest moment pentru înlăturarea Guvernului Cîţu.

Pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite au fost două puncte: stabilirea unui calendar de dezbatere şi vot al moţiunii USR-PLUS-AUR şi punctul doi calendarul moţiunii PSD, transmite HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuţ Moşteanu a cerut în şedinţă ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură depuse de USR-PLUS şi AUR să aibă loc luni, pe 4 octombrie la ora 16.00. Parlamentarii PSD şi PNL au susţinut însă împreună aceeaşi teză: "Nu avem motivarea a deciziei dată de Curtea Constituţională'.

Alina Gorghiu, PNL: "Dle Orban, aveţi aceeaşi interpretare ca a dlui Moşteanu, ceea ce mă sperie. Concluzia pe care o trag este că procedura nu poate avea decât un singur deznodamânt, respingerea prin vot a moţiunii".

Astfel, cu abţinerea PSD şi PNL, conducerea Parlamentului a decis astăzi, în şedinţa Birourilor Permanente, ca dezbaterea şi calendarul moţiuni de cenzură depusă de USR-PLUS şi AUR să se amâne până la motivarea deciziei CCR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PSD si PNL sunt niste partide de securisti puse pe jaf si ticalosie.

    Ciolacu si Citu actioneaza sincronizat. Niste ticalosi si hoti cum Romania nu a mai vazut de la FSN. 

    Bursa face o afirmatie ca PNL si PSD incalca Constitutia. Asa este. Cititi aici hotararea. PSD si PNL AU INCALCAT SI CONTINUA SA INCALCE. Niste mizerii securiste si ticaloase.

    Curtea a constatat că moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcat art.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privind statul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb