Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, prezentată în Parlament

Jose Fierro
Politică / 6 februarie 2017

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, prezentată în Parlament

Opoziţia a prezentat luni în plenul Parlamentului prima moţiune de cenzură care vizează Cabinetul Sorin Grindeanu. Nici protestele de stradă şi nici demersul PNL şi USR nu îi sperie pe cei de la Putere. "Guvernul nu are niciun motiv să plece", afirmă liderul PSD, Liviu Dragnea, citat de Digi24.

Preşedintele social-democrat a declarat: "Să înţeleagă toată lumea că guvernul a fost ales legitim şi că trebuie să guverneze în continuare. Creşte nervozitatea în rândul membrilor. După ce OUG a fost abrogată şi protestele continuă înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic".

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu crede că măsurile din ordonanţă trebuie adoptate prin proiect de lege după consultarea celor implicaţi.

Liderul ALDE a declarat: "În calitate de preşedinte al Senatului voi invita presedintele Magistraturii, procurorul general, asociaţiile profesionale ale magistraţilor. E necesar făcută nu numai corecţia articolelor semnalate de Curtea Constituţională".

Opoziţia cere ca toţi cei vinovaţi de promovarea ordonanţei care a declanşat proteste de amploare trebuie să plece din funcţii.

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat: "Acest guvern a greşit şi a greşit în mod capital. Firesc ar fi fost ca în secunda doi să îşi dea demisia. Firesc ar fi fost ca şi Grindenau şi Iordache şi Dragnea să îşi fi dat demisia pentru că au lovit în poporul român".

Silviu Dehelean, deputat USR, a declarat: "E clar ca guvernul se confruntă cu lipsă de credibilitate majoră. Până în momentul de faţă, nimeni nu şi-a asumat greşeala promovării acestor ordonanţe nocturne".

Prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grideanu este susţinută de PNL, USR şi PMP şi va fi dezbătută şi votată miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb